Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Odchudzanie

Zaczęty przez selawi, 2011-03-07, 10:13:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Jak przeczytałam nazwisko, to innej diety się spodziewałam... :lol: :wink:

administ

Ale to od tej gwiazdy z Lutni. ;)

renia

Kojarzy się i tak i tak... 8) Ale jego własne nie podobało mu się na "gwiazdę"... :wink:

Gavroche

Tomaszu, taką mam obserwację, że nadmiar ćwiczeń podczas odchudzania, wcale nie pomaga, a czasem wręcz pogarsza wygląd. :?
Widzę to u co ambitniejszych odchudzających się; podchodzą wodą, tracą ostrość i kontury, większy głód im się odpala, a chęć do spontanicznego ruchu poza siłownią spada prawie do zera.
A jeśli los sprawi, że złapią kontuzję, albo z innych powodów nie trenują jakiś czas, to spuszczają wodę, spadają na wadze i nabierają wyglądu.
Sam po sobie też to widzę w okresach przygotowań, wyglądam gorzej zamiast lepiej, ale ja wówczas też więcej jem, myślałem, że to to. :D
Czy przeciążone mięśnie mają upośledzony metabolizm czy jak? Albo to neurohormonalne czy coś?
Masz pomysła?

admin

Muszę trochę na ten temat poczytać, bo nie mam w tej chwili jakiejś racjonalnej koncepcji w tym temacie!  :?
Znaczy coś bym napisał na szybko typu - "zbyt intensywny wysiłek fizyczny przyspiesza starzenie", ale wolę coś orginalniejszego opisać.  :(

Gavroche

Będę dźwięczny. :D

admin

Wczoraj poczytałem o "przetrenowaniu", ale żadnych reweli nie znalazłem.  :?