Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Odchudzanie

Zaczęty przez selawi, 2011-03-07, 10:13:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Krista, gratulacje ! :) 

krista

Tereniu dziękuję Ci  bardzo :)

Teresa Stachurska

Proszę bardzo. Miło słyszeć że masz się lepiej :) 

renia

Ja też bardzo lubię takie wiadomości.  :D Krista życzę Tobie dalszych sukcesów zdrowotnych. :D

krista

Reniu dzięki za wsparcie :)

jerzy555

Cytat: krista w 2012-05-08, 13:42:13
Selawi,-  na DO lub ŻO  sie nie tyje ani chudnie... ( lub odwrotnie). Przestrzegajac proporcji stopniowo dochodzisz do naleznej wagi. Organizm sam tą sprawę regulauje, daj mu tylko szansę.
Mogę tylko podpowiedzieć , ze byłam wychudzoa i bliska śmierci,-  (Wyniszczona przez choróbska różnego kalibru, między innymi boreliozą ), stopnowo  uzyskałam należną wage w ciagu dwuch lat stosowania DO.
Dziś pozostało mi tylko zmaganie się z przewlekłym zapaleniem zatok. Mam nadzieję , że i ten problem wraz z laryngologiem, który w najblizszy czwartek mnie zdiagnozuje i zajży mi do nosa,  ogarniemy to raz na zawsze a jeśli nie on, to napewno po kilku latach organizm sam sobie z tym poradzi. :P

miło czytać takie słowa....zawsze twierdzę że ŻO nie jest sposobem na odchudzanie tylko sposobem na życie. Moje pięć lat takiego żywienia wymiotło z mego organizmu wiele śmieci i malutkich dolegliwości. Trzeba tylko czasu, cierpliwości i spokoju :)

Radzio

I ja się cieszę z takiego obrotu spraw. :D

A nie nazywanie osiągania wagi należnej jako tycia, czy chudnięcia w niczym nie umniejsza Twojego sukcesu- Krista. :) ;)

Cytat: jerzy555 w 2012-05-08, 14:26:02
....zawsze twierdzę że ŻO nie jest sposobem na odchudzanie tylko sposobem na życie.

A na zdrowie, czy może być sposobem na zdrowie? :) 

krista

Radzio, jakbyś na to nie patrzył, sprawa kręci się  w wątku na temat " odchudzania", :D,
Jem dwa razy dziennie, i jest super - osiagnęłam wagę, która powinnam mieć, a miałam w krytycznym stanie chorobowym o 8 kg. za mało. Uważam, że jedząc dwa razy dziennie można też dużo zrzucić tej niepotrzebnej, czyli zachęta dl osób odchudzających się... :P

Radzio

renia

Jaki prosty sposób na likwidację otyłości... :shock:

administ

Otyłość staje się zdrową "normą".  :D
I pomyśleć, że taki Dr Kwaśniewski z małego misateczka w centrum Polski, dokładnie to opisał, wydrukował, ale to jeszcze za mało!  :D
Więc napiszę wprost:

DIETA OPTYMALNA TO NAGRODA DLA TYCH CO NA NIĄ ZASŁUGUJĄ! - co za proste zabezpieczenie przed intruzami!

renia

Ciągle powtarzam, że jesteśmy wybrańcami. :D Proszę, podziękuj jeszcze raz swojemu Tacie za NIĄ...Nic lepszego w życiu nas nie mogło spotkać. Nie ma nic ważniejszego niż zdrowie...i nic lepszego niż Żywienie Optymalne... :D

Dasna

Oczywiście , ze "zdrową normą" . Zatuczonemu (nej) radzą zaakceptuj siebie, jesteś piękna :shock:, załóż mini (krótkie spodenki) , pokaż swoje piękne ciało :shock:. Nie przejmuj się , ze brzuch zwisa ci na kolana, widać jesteś wyjątkowa (wy). Inni po prostu ci zazdroszczą. A kolorowe magazyny albo promują anorektyczki albo opasłe cielska odpowiednio wystylizowane i to wtedy jest trendy. Oh, Beth Ditto  :shock:. I ja kocham moje zwały tłuszczu.

Dlaczego nie mówią prawdy???? W oczy. Normalnie. Opasłość jest zagrażająca zdrowiu i życiu . Jest pani(pan) za tłusty.

renia

Jeśli nie znają sposobu na likwidację otyłości, to może niech lepiej zrobią otyłość trendy...lepiej być szczęśliwym grubasem niż zdołowanym... :lol:

Dasna

No oczywiście można to podciągnąć pod  schemat" jeśli ci coś przeszkadza to zaakceptuj to , aby to zmienić" Tylko oni wycięli"jeśli ci coś przeszkadza(uwiera, jest wadą, itp) a zmienili na "nie zmieniaj nic to jest norma".
http://www.youtube.com/watch?v=HFu4yUSJ8Ao&feature=related

jerzy555

Cytat: Radzio w 2012-05-08, 17:24:04

A nie nazywanie osiągania wagi należnej jako tycia, czy chudnięcia w niczym nie umniejsza Twojego sukcesu- Krista. :) ;)

....zawsze twierdzę że ŻO nie jest sposobem na odchudzanie tylko sposobem na życie.

:) Radzio, zdrowie jest skutkiem ubocznym stosowania ŻO :) tak samo jak schudnięcie(lub przytycie)  :D

jerzy555

Cytat: Radzio w 2012-05-08, 17:24:04

:)  Radzio, zdrowie jest skutkiem ubocznym stosowania ŻO  tak samo jak schudnięcie(lub przytycie)  :)

Teresa Stachurska

Koledze niegdyś niemiecki lekarz powiedział, że do swojej wagi jest za niski :) 

renia

Może szybciej wymyślą środek na rośnięcie niż na chudnięcie... :lol: :lol: :lol: