Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

rekacje odkwaszjace organizm

Zaczęty przez friga, 2011-11-20, 19:25:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

A co to ta rotacja?

Bo ja rotuje maslo ze smietana i zoltkami na przemian wkladajac po kolei do buzki kolejne produkty, czasem je rotuje, mikserem i jem na raz w formie omletu. Czy o taka rotacje chodzi? :D

MariuszM

MariuszM

Nie wolę Orthoiodosupplementation http://iodine4health.com/ortho/ortho.htm leprze jest  8)
Taki furtka dla rotujących...  :twisted: :idea:

MariuszM

P.S a jutro odkwaszę się śmietanką popijając twarożek z patelni (z masłem), a może na odwrót  :wink: :idea:

renia

Najpierw spisz testament... 8) :lol: :wink:

adampio

Oj tez lubie podsmazany twarog, uhe, ale mi narobiles apetytu. Musze poprosic zone by mi uwazyla twarogu. :lol:

Dasna

Uwielbiam biały ser smażony na maśle. Pycha. A zółty smażony ,rewelacja. Takie można powiedzieć ala founde.

A co to jest te 5 przemian ? Pierwsze słyszę? :roll: Nigdy o tym nie czytałam. :roll:

Dasna

Aaaa, już przeczytałam . To jakaś chińska dieta. 8)

fewa

Cytat: Dasna w 2012-01-04, 20:20:44
Uwielbiam biały ser smażony na maśle. Pycha. A zółty smażony ,rewelacja. Takie można powiedzieć ala founde.
A jak to się je  :lol:

Blackend

Cytat: Dasna w 2012-01-04, 20:28:37
To jakaś chińska dieta. 8)

Ta chińska dieta jest lepsza niż obecna polska - wzrost gospodarczy mają wyższy niż nasz. :)

MariuszM

Cytat: fewa w 2012-01-04, 20:32:31
Cytat: Dasna w 2012-01-04, 20:20:44
A jak to się je  :lol:
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=349.msg1896#msg1896
Dodaję więcej żółtek,
jedne słodkości można dodac inne odjąć, komponując w ten sposób własny "wyrób".

U mnie wygląda to tak
50g sera
5 żółtek
3/4 połowy kostki  masła
łyżeczka dżemu lub cukierek werterek lub rodzunki+ kosteczka czekolady 76%
popite śmietanką do syta

fewa

To taki sernik na ciepło - szybko. Dzięki  :D

friga

To jak nie stosujesz to dlatego te sensacje  :shock:

Zyon

Dorwalem ksiazke malzenstwa Youngow pt PH Miracle, bede czytal o tym zakwaszeniu. Czy to kolejny z mitow typu cholesterol, glukoza dla mozgu i takie tam? Przczytalem juz pare ksiazek , gdzie niektorzy podejmowali ten temat "zakwaszenia" i zawsze bylo, ze bialko zwierzece zakwasza a owoce i warzywa alkalizuja.
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2012-11-07, 09:21:32
ze bialko zwierzece zakwasza a owoce i warzywa alkalizuja.

To każde dziecko ma wykute na blachę i dlatego jest "tak dobrze"  :D
Bardzo ciekawa teoria, że kwasy owocowe odkwaszają, a amfoteryczne białka zakwaszają ...  :lol:
Bardzo mi się ta teoria podoba!  :wink:

Zyon

Przeczytalem ten temat, jak i ten drugi "bajanie o zakwaszeniu http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1914.0
i mnie to ciekawi dlaczego tak wielu z maniackim uporem o tym pisze a nawet poswieca temu cale ksiazki. Nawet czytalem ksiazke polaka o witaminach "Witamina To Zdrowie" gdzie tez wspominal o tej rownowadze i tez mowil zeby alkalizowac i odkwaszac i tak w kolko.

Ale widzialem tez gdzies tutaj wypowiedz niejakiego toana o tej ksiazce Youngow i nie byla ona chyba negatywna ;)  :shock:

Work Buy Consume Die

administ

Bo to "odkwaszanie" i "detox" to dobry interes jest!  :D