Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Anulka177

renia

:shock: Dopiero teraz to odkryli... :roll:
A kto będzie odpowiadał za okłamywanie ludzi przez tyle lat? Za wyrządzone tym szkody... :roll:
Pewnie nie ma winnych, to są tylko mity (słowo wytrych do wszystkich przekrętów) z tą obawą przed jajkami... :? :wink:

Blackend

Nikt nie będzie odpowiadał, przecież IŻiŻ to nie firma prywatna.  8)

renia

Mogliby kilku zamknąć tak dla jaj... :lol: :wink:

Zofia

Cytat: renia w 2019-04-20, 16:52:51
Mogliby kilku zamknąć tak dla jaj... :lol: :wink:
:lol:

administ

Ale przecież przez pięćdziesiąt ostatnich lat wszystkie jajcarskie badania naukowe wykazały, że jajka są szkodliwe, tylko jeden Doktor Kwaśniewski twierdzi(ł) inaczej, przez co się z niego wyśmiewali i kopyta podkładali, gdy tylko i kiedy tylko mogli...  :lol: :lol: :lol:
A jak rżeli w szkole, że mam za ojca...  8)
I co? I JAJCO jednak ponad wszystko!  :lol: :lol: :lol:

renia

Powinni teraz przynajmniej przeprosić... :roll: ci, którzy jeszcze żyją... 8)

administ

:lol:
Oby żyli wiecznie... ;)

renia

A niech żyją wiecznie... 8)

Gavroche

Dostałem od kolegi z SGGW dwa tuziny kaczych jaj, jestem ich wielkim amatorem i dwa strusie jajca, z tymi to nie wiadomo co robić. ;-)

Zofia

Cytat: Gavroche w 2020-12-10, 10:14:24
Dostałem od kolegi z SGGW dwa tuziny kaczych jaj, jestem ich wielkim amatorem i dwa strusie jajca, z tymi to nie wiadomo co robić. ;-)
Nie dołączył przepisu? :)

Gavroche

No nie, skubany. :D
Znam te jaja, równie duże, co bezsmakowe, takie o. ;-)
Pies zje najwyżej.

admin

U!  :shock:
https://www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/moda-i-uroda/sprzeda%C5%BC-jaj-z-chowu-klatkowego-ko%C5%84czy-si%C4%99-w-2021-roku-popularny-dyskont-ju%C5%BC-wycofuje-je-ze-swojej-oferty/ar-BB1cCvOW?ocid=msedgntp - ale wszędzie piszą, że te klatkowe mają mniej toksyn typu chorysterol, a tu proszę!
Promują te co są szkodliwsze, bo z "wybiegu". ;)  :lol:

Jarek

Ale te w klatkach jak sie dobrze zbilansuje, to nawet mogą mieć  więcej tego dobrego.

admin

A to zależy z której strony się patrzy - wtedy "dobre" może być "złe" i wsapk... ;)

Jarek

No wiado że wiecej tego złego,  wązne że walcza a tym od 30 lat, bo nic nie robić, to zle.

admin

Żółtko zapite coca-cola, a żółtko zapite śmietanką, to dwa różne żłótka... ;)  :lol:
Takie to proste, a ni chu chu nie pojmują.  :shock:
Najważniejszym odkryciem dietetycznym Doktora jest zasada " nie mieszać paliw", ale kto to wie z wyjątkiem niewielkiej garstki...  :lol:
Reszta daleka od prawdy potrafi tylko pitolić, czy 33,4555g starczy, czy może dołożyć do 80,9995g i jak "ten Doktor siem mydli"...  :lol: :lol: :lol:
Doktor -cóż za umysł!  :D

admin

Cytat: admin w 2021-01-10, 12:24:01
" nie mieszać paliw",
To jest fundament zdrowego odżywiania, a w którą stronę się pójdzie - w zasadzie obojętne, choć Dieta Optymalna - jak sama nazwa wskazuje, jest "optymalna"... ;) 
Dlatego żółtko z coca-cola nie jest aż tak złe, jak żółtko na diecie korytkowej...  8)