Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2013-03-28, 14:08:42
Cytat: renia w 2013-03-28, 13:52:55
To jest to dziwne jajo - jeszcze nie skończona pisanka - córa siedzi i zawija...sorry, przypina szpileczkami te wstążeczki... :D :lol:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c83cf440fe0f5cb.html

Znamy takie jaja - styropian w środku...  :D
Ale że dziecko ma cierpliwość do tego zwijania!  :shock:  :wink:

Już drugie robi.  :D A potem chce jeszcze trzecie mniejsze zrobić z samymi cekinami. Nie da się ukryć, ma zdolności po mamie... :D 8)

Radzio

Cytat: Zyon w 2013-03-28, 13:39:22
Cytat: Gavroche w 2013-03-28, 13:33:32
Cytat: renia w 2013-03-28, 13:24:37
Mi to nie pasuje "jaja skarmić psami"... :? jakoś tak nie po polskiemu chyba... :roll: przynajmniej nie słyszałam takiego sformułowania. Ale czy ja wszystko muszę słyszeć? :shock: :lol:
Nikt nie wie wszystkiego:
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?kat=4&szukaj=czasownikiem
dziwaczne to tlumaczenie jak dla mnie, jakies pokretne i kompletnie nielogiczne. no ale kto tam wie,

tymczasem ide kawe napic soba  :lol:

I nie porozlewaj się przy tym. :lol: ;)

administ

renia

Mi też ono się bardzo podoba.  :D Nie widziałam jeszcze takiego..

MariuszM

Jajka jak malowane,szacuneczek pse Pani :)  :D

renia

Ale daleko im do carskich...  :roll:

carskie jajka

MariuszM

Cytat: renia w 2013-03-28, 20:07:21
Ale daleko im do carskich...  :roll:

carskie jajka
Da się je zjeść......? ;) jak już jest po wszystkim ;)

renia

Już jest trzecie, ale "karczoch"... :D Trzy jaja w jednym dniu to niezły wynik... 8) :lol:

administ

Jak na kurę to byłaby rewelacja. Każdy hodowca chciałby taką mieć.  :wink:

Radzio

Spoko ko ko. ;)

administ

Tylko z karmieniem byłoby gorzej, bo przy nieśności 300% samego białka na nioskę trzaby zadać zgodnie z "formułą 30g", albo nawet lepiej!  :shock:  :wink:

Radzio

Proponuję czym prędzej przerwać eksperyment związany z wydajnością znoszenia jaj. ;)

renia

Cytat: admin w 2013-03-29, 07:43:48
Jak na kurę to byłaby rewelacja. Każdy hodowca chciałby taką mieć.  :wink:

Kury w kurniku i do tego w domu - przynajmniej jedną "kurę domową"...  :D :wink:

ania12345

Cytat: Teresa Stachurska w 2011-11-23, 17:00:16
Żółtek można zjeść i kilkanaście dziennie. W całych jajkach zbędne jest białko jaj :)  Poza tym polecane bardzo są podroby. Mogę od siebie polecić wątróbkę ze śliwką, parfait z wątróbki oraz salceson? Pyszności. A, jeszcze boczek korzenny :) 

Zaciekawił mnie fakt o żółtkach. Czy nie są one źródłem bardzo dobrego jakości białka? Więc jedząc ich kilkanaście dziennie dostarczymy sobie jego nadmiar. A człowiek będący już jakiś czas na żywieniu optymalnym nie musi jeść go dużo. No i jedząc ich tak dużo dostarczymy sobie za dużo ilości wit. A .
Czy dobrze myślę?

Zyon

Za duzo wit A? Pierwsze slysze, to pewnie jakas nowa naukowa nowosc  :shock:
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Pani Aniu, jedząc lepsze białko potrzebuje się go mniej, czyli mniej się go zjada (proporcje nadal ważne) i to jest dobre dla organizmu bo organizm ma mniej roboty z jego przetwarzaniem na swoje potrzeby oraz... odpady do wydalenia.

administ

Cytat: Zyon w 2013-08-19, 08:23:06
Za duzo wit A? Pierwsze slysze, to pewnie jakas nowa naukowa nowosc  :shock:

Nie, nie, to wymysł naukowców bodaj z Białegostoku pod Dietę Optymalną wysnuty, na zamówienie IŻiŻ...  :lol:

Zyon

JW tez przestrzegal przed nadmiarem tej witaminy w temacie o watrobce. Zapewne zna te teorie od podszewki IZIZ?  :D
Work Buy Consume Die