Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marcin1993

Nawet mi to na rękę bo dzięki temu żywność optymalna jest tania :)

Jarek

administ

http://suppversity.blogspot.nl/2016/10/3-4-egg-yolks-per-day-may-normalize.html - tu jeszcze większe herezje piszo...  :shock:  :(
Ale na szczęście nikt na to nie zwróci zbytnio uwagi.  :lol:

renia

Jajka się zmieniają, czy kury, czy naukowcy czy "chorysterol"? :roll:

Jarek

Chyba ludzie, co tymi żółtkami katować sie muszą. :lol:
A zabronione najlepiej przecie smakuje :lol:

administ

IŻiŻ oraz tuz polskiej dietetyki będzie przeżywał ciężkie chwile...  8)
Bo okazuje się, że DOKTOR KWAŚNIEWSKI... ;)  :lol:

Jarek

Cytat: admin w 2017-04-24, 18:43:26

:lol:
Wiadomo :lol:

Radomiak

Cytat: admin w 2017-04-24, 18:43:26

Teraz prawie wszyscy ci, którzy racji nie mają staną się bardzo niedobrzy...

administ

Ale oni mogą teraz Doktora pocałować tam, gdzie można pana majstra cmoknąć...  8) ;)

renia

Tych 30 profesorów, którzy podpisali się pod bzdurnym oświadczeniem na temat Diety Optymalnej - bez robienia badań - chyba już na tym świecie nie ma... :roll:

Radomiak

Cytat: admin w 2017-04-24, 19:06:11
Ale oni mogą Doktora pocałować tam, gdzie można pana majstra cmoknąć...  8) ;)

Ale nie Wam i nam zaszkodzą. Urażona ambicja... i namieszają w głowach byle "się nie zbłaźnić" do reszty... :?

renia

Cytat: renia w 2017-04-24, 19:11:34
Tych 30 profesorów, którzy podpisali się pod bzdurnym oświadczeniem na temat Diety Optymalnej - bez robienia badań - chyba już na tym świecie nie ma... :roll:

Pozostali powiedzą, że to były tylko mity, że cholesterol szkodzi... 8) :lol:

renia

Cytat: Radomiak w 2017-04-24, 19:12:34

Ale nie Wam i nam zaszkodzą. Urażona ambicja... i namieszają w głowach byle "się nie zbłaźnić" do reszty... :?

Zaczną ludzi gnać do "koryta"... :?

Radomiak

Cytat: renia w 2017-04-24, 19:14:34
Cytat: Radomiak w 2017-04-24, 19:12:34

Zaczną ludzi gnać do "koryta"... :?

Pewmie tak, a na dostawkę kupę nowych " badań" przeprowadzą, a raczej "wyprodukują".

Blackend

Na razie jest 10xWIO i pchają na pastwisko, ciekawe jak odchudzą tych hamerykańskich tuczników?  :lol:

O ile mnie pamięć skażona cholesterolem nie myli, to zawsze straszyli, że cholesterol skraca pamięć, a teraz im wyszło, że przedłuża.  :shock:  8)

Radomiak

A swoją drogą i tak się to wszystko rozpłynie we mgle. A jeśli już, to metodą małych kroczków, "przelezą" na drugi brzeg,  a przy okazji wielu profity nieliche zagarnie. A rzeka ma źródło.

lukas8281

Ja mam cholesterol ponad 400mg%. Elegancko się czuję i się tym nie przejmuje. Na ŻO jestem trzeci miesiąc a mój poprzedni model żywieniowy to było pastwisko. Cieszę się, że udało mi się trafić na książki dr Kwaśniewskiego i w konsekwencji na forum. Kilka lat temu zachorowałem na przewlekłą białaczkę szpikową. Dziś już wiem, że to najprawdopodobniej przez unikanie tłuszczy nabawiłem się tego. ŻO bardzo mi odpowiada. A mam pytanie natury kulinarnej. Czy jak mam 150g wątróbki wieprzowej i po usmażeniu zostaje mi 110g to do bilansu wliczam te 110g czy 150g pierwotne?

administ

Chcesz odpowiedź wprost, czy lubisz pomyśleć? :roll: ;)
Jak pomyśleć, to: czego ze składu potrawy głównie ubywa podczas obróbki kulinarnej?
A jak wprost, to liczyć ze 150g.