Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Karkówka pieczona z kapustą kiszoną

Zaczęty przez renia, 2012-02-02, 18:25:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Mi takie coś nie wyskakuje. Może tam jest wstęp tylko dla płci brzydkiej... :roll: :lol: :wink:

jerzy555

Cytat: renia w 2012-02-03, 11:48:12
Mi takie coś nie wyskakuje. Może tam jest wstęp tylko dla płci brzydkiej... :roll: :lol: :wink:

jakieś przekierowanie nastąpiło, jak wziąłem na anuluj to i tak żadnej karkówki nie było :(


Blackend

Cytat: jerzy555 w 2012-02-03, 11:44:22
kliknąłem tego linka i propozycje erotyczne mi się pokazały :) kazali klikać: czy OK? wybrałem: ANULUJ :)

Należy kliknąć o'k i ukaże nam się piekna karkówka w całej krasie ;)

Zonia

Karkówka już w lodówce, kapusta też  :D
Jutro, na obiad - karkówka w kapuście będzie ;)
Dzięki wielkie Reniu za ten wspaniały przepis !!!

Zonia

...tylko...nie mam przykrywki do naczynia żaroodpornego :(
Mogę przykryć folią aluminiową?

renia

Jak najbardziej. J atak cały czas piekłam. Chyba dopiero od roku mam brytfannę z pokrywką. Dobre są te szklane brytfanny żaroodporne - nie trzeba ich wyciągać i odkrywać, żeby zobaczyć jak mięso się piecze. Obawiałam się ją kupić, gdyż wydawało mi się, że nie wytrzyma ona temperatury piekarnika... ale się myliłam...

Jutro chyba połowa Forum będzie jadła karkówkę z kapustą...i dobrze... :D

administ

Do kapusty, na tę ilość, to dodałbym: ziele angielskie 3-5 ziarenek w całości, liść laurowy 2-3szt. i solidną garść suszonych, sparzonych grzybów.
Tak na podkreślenie smaku i wykwintności potrawy.
A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.

renia

Oczywiście, że można. Ale bez tego też ma swój dobry smak...Wypróbujesz to danie?

renia

Cytat: admin w 2012-02-03, 16:05:17

A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.

A na cóż dodawać tą "candidę"? 8)

Zonia

Cytat: admin w 2012-02-03, 16:05:17
Do kapusty, na tę ilość, to dodałbym: ziele angielskie 3-5 ziarenek w całości, liść laurowy 2-3szt. i solidną garść suszonych, sparzonych grzybów.
Tak na podkreślenie smaku i wykwintności potrawy.
A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.

To wyjdzie nam bigos ;) Wszystkie te przyprawy dodaje właśnie do bigosu  :lol:

renia

Jak już tak przerabiać,  :roll: to może śliwki suszone by pasowały?

Blackend

Cytat: admin w 2012-02-03, 16:05:17
... to dodałbym:...

Do takiej karkówki, bez kości nie potrzeba nic dodawać ;)

administ

Cytat: renia w 2012-02-03, 18:03:32
Jak już tak przerabiać,  :roll: to może śliwki suszone by pasowały?

A to jeszcze ze szklankę dobrego portera można dodać.  :D

renia

...ale wtedy to już bez kapusty i bez karkówki ... :lol:

renia

E, sprawdziłam w Googlach, że porter to jest piwo...myślałam, że to jakiś koniak...tak ja się znam na tym... 8) :lol:

renia

Cytat: Zonia w 2012-02-03, 17:52:07
Cytat: admin w 2012-02-03, 16:05:17
Do kapusty, na tę ilość, to dodałbym: ziele angielskie 3-5 ziarenek w całości, liść laurowy 2-3szt. i solidną garść suszonych, sparzonych grzybów.
Tak na podkreślenie smaku i wykwintności potrawy.
A i przed pieczeniem na patelni przeprószyłbym mięso lekko mąką.

To wyjdzie nam bigos ;) Wszystkie te przyprawy dodaje właśnie do bigosu  :lol:

Zoniu, nie wiadomo co lepiej: narobić sobie bigosu, czy nawarzyć piwa... :wink:

MariuszM

Wczoraj Renia narobiła mi smaka. Z przedwczoraj została karkówka, więc ją podsmażyłem&poddusiłem z kapustą kiszoną, dodałem 2 łyżki szpiku kostnego,ugotowałem trochę ziemniaczków (powstało pure) Apetito :)

administ

No i kminek to podstawa do kapusty!  :D

renia

Jaką dobrą kapustę kiszoną z kminkiem robiła moja teściowa...mniam... :D