Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Karkówka pieczona z kapustą kiszoną

Zaczęty przez renia, 2012-02-02, 18:25:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Teraz już nie ma takiej kapusty i takich teściowych co by je robiły... 8) :lol:

administ

No właśnie!
I jeszcze zeszklonej na maśle cebulki aż się prosi!  :D

Teresa Stachurska

No to może i puszkę pomidorów bez skórki? :) 


jerzy555


Zonia

Cytat: admin w 2012-02-03, 18:48:10
No i kminek to podstawa do kapusty!  :D

Nie lubię kminku :(
Renia, zdecydowanie bigos ;)

administ

Cytat: Teresa Stachurska w 2012-02-03, 20:08:02
No to może i puszkę pomidorów bez skórki? :) 

Pomidory są mdłe, dlatego keczap lepiej uzupełni smak.  :D

administ


renia

Myślę, że golonki (nieduże) obsmażone na patelni i tak pieczone w kapuście też by były pyszne...Ale chyba by trzeba było 4 godziny je piec - aby do kości były mięciutkie...

Zonia

Na golonkę to ja Wam Kochani podrzucę rewelacyjny przepis, tylko wydębię go od mojej siostry.
Golonka w śmietanie....mniammmm  :D

administ

Cytat: renia w 2012-02-04, 08:53:10
... golonki ...

Jakby tak wytrybować te golonki i stosownie poporcjować, to trzy godziny starczą z okładem.
Mięso pieczone z kością jest jedak bardziej soczyste.

administ

Cytat: Zonia w 2012-02-04, 10:32:22
Golonka w śmietanie....

W śmietanie wszystko pieczyste wychodzi super pysznie.
Tylko niektórych śmietana tuczy i uczula na szczęście!  :D

Zonia

Cytat: admin w 2012-02-04, 10:38:30
Cytat: Zonia w 2012-02-04, 10:32:22
Golonka w śmietanie....

W śmietanie wszystko pieczyste wychodzi super pysznie.
Tylko niektórych śmietana tuczy i uczula na szczęście!  :D

....a ja lubię być szczęśliwa ;) i chyba nie tylko ja?  :D

renia

A można być uczulonym na szczęście? :lol: I wtedy szczęście szkodzi... :shock: :lol:

renia

Cytat: admin w 2012-02-04, 10:38:30

W śmietanie wszystko pieczyste wychodzi super pysznie.

Ja jeszcze nic nie piekłam w śmietanie. Jak to się piecze? W piekarniku bez tłuszczu? Czy najpierw się piecze normalnie na smalcu a potem dodaje śmietanę?



administ

Tam też jest słodka "śmietana"!  :lol: :lol: :lol:

Zonia

Karkówka gotowa. Wystarczyło 1,5 godziny w piekarniku. Jest pyszna i na pewno już na zawsze zagości w moim menu :)
Niestety, kapusta na spodzie troszkę się przypaliła, ale to dlatego, że najpewniej miałam za duży gaz i pewnie dlatego wystarczyło 1,5 godziny :(
Mój piekarnik nie pokazuje stopni, a tylko przedziały od 1 do 5.
Tak naprawdę piekę zawsze na oko :(
Tym razem temp. była za wysoka :(
Ale i tak jest pyszne  :D

renia

Właśnie temperatura nie może być za wysoka. Miałam 180o i nawt później zmniejszyłam na 150, ale mój piekarnik chyba ma wyższą temperaturę niż jego termometr wskazuje. Zawsze ciasta piekę trochę krócej niż pisze w przepisie...