Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Placki serowo-jajeczne

Zaczęty przez Blackend, 2012-02-07, 18:15:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A na to, to nie ma co liczyć.  8)
Doktor teraz wreszcie myśli o "niebieskich migdałach"... ;)
Bardzo jemu ten stan odpowiada.  :D

Zyon

nie bedzie nowego slowa na nowe milenium?  :? ludzie nie beda mieli w co wierzyc  :?
Work Buy Consume Die

administ

Nie, bo Doktor teraz poświęca więcej czasu na rozmowy z Istotą z Wyższego Wymiaru, ale to już nie jest do publicznej wiadomości, starczą maszyny jądrowe na pustyni. ;)

administ

A co tak tu zamilkli?  :shock:
Dla mnie to nie jest komfortowa sytuacja, jak się pomniejsze ciała astralne z ochrony włóczą po całym domu i jeszcze zaczepiają, szukając kontaktu!  :?
Mało intymnie się robi.  :( ;)

Zyon

Niech podpowiedza ile tego smalcu dac a ile bialka  :? No i te bulki kukurydziane, czy nie zabiaja  :?
Work Buy Consume Die

administ

Blackend

Gavroche

zofijeczka

Ja unikam zbóż,  bo mi się zaczerwieniają spojówki po nim. Od czego -nie wiem, ale mój okulista mówi, że takie objawy wywołują pajęczaki które w mące są. ( w pl jest surowsza na nie norma niż w niemczech) - więc czasami to niekoniecznie gluten straszny w mące. Ot taka ciekawostka. Nie szukalam cóż to za pajęczaki sa w mące.

zofijeczka

Trochę dziwna składnia zdań mi wyszła, z dołu przepraszam. Nie poręcznie na tablecie zmienia się układ zdań nie zaplanowanych...

RafałS

Tablety i smarkfony nie służą do pisania, a do świecenia.  :wink:

zofijeczka

:D no bo ja spod kołdry piszę :)

RafałS

Ja bym nie potrafił, za ciepło.  :)

zofijeczka

Można zawsze kilka koñczyn wystawić poza -w celach obniżenia temperatury :)

RafałS

Tylko dwie kończyny można wystawić, to może być za mało.  :wink:

Diogenes z Synopy

Zrobiłem dziś wersję glutenową. Mąka do naleśników pszenna 600 chyba.   Smaczniejsze niż na ryżowej lub kukurydzianej. Wyrosły niczym pączki  :shock:    Najlepiej jest, gdy masa postoi z 30 min. Później dopiero przed smażeniem  dodać pianę z białek.

Racuszki na gorąco,  plasterek masła na syczący łój na talerzu, cukier puder, parę borówek.            lux  ;-)

Gavroche

Nie za dużo tłuszczu jak na dietę japońską? ;)

vvv

600 to klasa mąki, a nie jej masa Gavrochu.
8)

Gavroche

Kierat we łbie to mało powiedziane, vvvoszu.  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-08-31, 19:11:50
Nie za dużo tłuszczu jak na dietę japońską? ;)

placki serowo-jajeczne to dieta Japończyków ?  Myślałem, że przepis nr 14 w KK-700 .  Mają trochę za mało tłuszczu w proporcjach i węglowodanu. Stąd dodatek masła i pudru.