Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Nierówne paznokcie.

Zaczęty przez Emil, 2012-02-03, 21:31:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Blackend w 2012-03-07, 19:24:12
Oczywiście, że leczy ale trzeba w to mocno uwierzyć, a potem zadzwonić i... stanie się cud - prosto przez drut.

:lol: :lol: :lol:

administ

A dr zicotarget się wypowiadał na temat tej metody, bo jak jej nie namaścił placebem na dobrychdzieciach, to nie wiadomo, co o tym sądzić!  :wink:  :lol: :lol: :lol:

renia

On wierzy tylko w postęp cywilizacyjny...Cywilizacja według niego poprawia zdrowie a nie niszczy je...Tylko tabletki pomagajom i cut przez drut... :lol: :lol: :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2012-03-07, 19:19:54
A candidę leczy? Bo żal mi tej "Edyty" z antyp(ł)odów na dobrychdzieciach!  :wink:
http://youtu.be/SAe0vUgjP0E
Proszę nie drażnić kangura bo się znów przekopie w nasze okolice.  :|  8)

renia

RafałS

Cytat: renia w 2012-03-07, 21:45:09
:shock: tylko nie to... :lol:
No właśnie to  :? , a do tego się przedstawi - "sam jad". :D

Radzio

Cytat: RafałS w 2012-03-07, 22:15:52
Cytat: renia w 2012-03-07, 21:45:09
:shock: tylko nie to... :lol:
No właśnie to  :? , a do tego się przedstawi - "sam jad". :D

Może też przedstawić się zakamuflowany  "samojad".  8)

afmfo

A ja się trochę nie dziwię Emilowi i stanę w jego obronie.
Przeczytałam spór i myślę, że nerwowa reakcja nastąpiła z obu stron. Zupełnie niepotrzebnie , bo te wszystkie cyniczne porady można podać w kulturalniejszy sposób. Ale jak to się mówi „ton pytania narzuca ton odpowiedzi” i kłótnia poszła.
Nie oszukujmy się, każdy z nas na początku zadawał być może głupie pytania. Zajrzyjcie na swoje wcześniejsze posty. Nie mylę się?
Z człowiekiem coś się dzieje ,coś czego wcześniej nie było a że zaczął jeść wbrew obowiązującym kanonom więc boi się. Tym bardziej, że wszyscy dookoła cię  straszą konsekwencjami. Coś się dzieje złego ale jednak zdrowieje więc chce wiecej wiedzieć i zwyczajnie uspokoić się. To jest jak najbardziej normalne.  Chyba wszyscy to przeszliśmy. Ile czasu minęło zanim opanowałam świąd skóry?  Gdyby wtedy ktoś mi pomógł pewnie uniknęłabym kolejnych dolegliwości łącznie z uszami. Po  roku a może po pół ktoś wypisał jakie są objawy przedawkowania białka i wszystko zrobiło się jasne.
A Wy , nie mieliści nigdy problemów z interpretacja zasad diety?
Wydaje mi się , że Emil poczuł się wśród swoich i pytał jak swoich. Czasem takie proste porady robią więcej niż książki ,które na początku wydają się nie zrozumiałe. Nie dziwmy sie , że ktoś chce sie zasięgnąć języka jak to jest u innych . Nie zachowujmy się życzliwie tylko do pochlebców. Nie ma obowiązku udzielania rad ale obrażanie nie jest w dobrym tonie. Więc szanujmy sie wzajemnie. Pozdrawiam.
  :) :) :)

renia

Cytat: afmfo w 2012-03-08, 11:36:47
...„ton pytania narzuca ton odpowiedzi”

...i wszystko jasne...

administ

Nie, nigdy nie mieliśmy żadnych problemów, ponieważ bardzo dobrze znamy zasady poprawnego odżywiania!  :D
I to nie tylko Diety Optymalnej, ale i diet wysokowęglowodanowych różnych typów, w tym zbilansowanej prozdrowotnej diety wegetariańskiej,  :D
Możemy bez problemu ułożyć również zdrowe jadłospisy dla tych diet, a także potrafimy zastosować je w praktyce wedle potrzeby tak, aby stosujący je zdrowieli z wszelkich syndromów metabolicznych wywołanych błędami w odżywianiu.  :D
Bo my się po prostu na tym znamy jako nieliczni w Świecie.  :D
Z wyboru stosujemy Dietę Optymalną Dr-a Kwaśniewskiego ponieważ jest najlepsza.  :D :D :D
Ale to, że jest NAJLEPSZA, nie oznacza, że każdy musi ją stosować.  8)

Radzio

Przeczytałam spór i myślę, że nerwowa reakcja nastąpiła z obu stron. Zupełnie niepotrzebnie , bo te wszystkie cyniczne porady można podać w kulturalniejszy sposób. Ale jak to się mówi „ton pytania narzuca ton odpowiedzi” i kłótnia poszła.
Nie oszukujmy się, każdy z nas na początku zadawał być może głupie pytania. Zajrzyjcie na swoje wcześniejsze posty. Nie mylę się?
Z człowiekiem coś się dzieje ,coś czego wcześniej nie było a że zaczął jeść wbrew obowiązującym kanonom więc boi się. Tym bardziej, że wszyscy dookoła cię  straszą konsekwencjami. Coś się dzieje złego ale jednak zdrowieje więc chce wiecej wiedzieć i zwyczajnie uspokoić się. To jest jak najbardziej normalne.  Chyba wszyscy to przeszliśmy. Ile czasu minęło zanim opanowałam świąd skóry?  Gdyby wtedy ktoś mi pomógł pewnie uniknęłabym kolejnych dolegliwości łącznie z uszami. Po  roku a może po pół ktoś wypisał jakie są objawy przedawkowania białka i wszystko zrobiło się jasne.
Wydaje mi się , że Emil poczuł się wśród swoich i pytał jak swoich. Czasem takie proste porady robią więcej niż książki ,które na początku wydają się nie zrozumiałe. Nie dziwmy sie , że ktoś chce sie zasięgnąć języka jak to jest u innych . Nie zachowujmy się życzliwie tylko do pochlebców. Nie ma obowiązku udzielania rad ale obrażanie nie jest w dobrym tonie. Więc szanujmy sie wzajemnie. Pozdrawiam.

:D
Całkiem prawidłowy sposób obrony, bowiem podyktowany- prawdopodobnie- własnymi doświadczeniami. ;)
Zakończenie "mowy" ujmujące. :D  Zwłaszcza dzisiaj ;)

wisienka

Myślę dokładnie tak samo.Nic więcej dodać, nic ująć.

Cytat: adminNie, nigdy nie mieliśmy żadnych problemów, ponieważ bardzo dobrze znamy zasady poprawnego odżywiania!

No nie mieliśmy nigdy problemów, bo dostaliśmy wsio gotowe na tacy od swojego taty, więc możemy sie naśmiewać i wykpiwać wszystkich tych, którzy na początku DO błądzą...
Reszty nawet nie skomentuję, bo ręce opadają...  :roll:

administ

Nie musisz komentować "wisienka"
Wiesz do kogo masz mieć pretensje, że nie potrafisz? - WYŁĄCZNIE DO SIEBIE.
"Wsio gotowe na tacy" do mojego Taty jest na www.dr-kwasniewski.pl i to za darmo!
Tylko korzystać. Nic więcej.  :D
Niektórym się udaje!  :D :D :D

PS
to tak jak z matematyką - albo się ma to coś, albo nie, bo się nie da jej wykuć na pałę.  :?
Regułki - to tylko wskazówki.
Więc czyja wina, że się nie potrafi?  :shock:

Gwidon

Cytat: admin w 2012-03-08, 12:32:57

Nie, nigdy nie mieliśmy żadnych problemów, ponieważ bardzo dobrze znamy zasady poprawnego odżywiania!  :D
I to nie tylko Diety Optymalnej, ale i diet wysokowęglowodanowych różnych typów, w tym zbilansowanej prozdrowotnej diety wegetariańskiej,  :D
Możemy bez problemu ułożyć również zdrowe jadłospisy dla tych diet, a także potrafimy zastosować je w praktyce wedle potrzeby tak, aby stosujący je zdrowieli z wszelkich syndromów metabolicznych wywołanych błędami w odżywianiu.  :D
Bo my się po prostu na tym znamy jako nieliczni w Świecie.  :D
Z wyboru stosujemy Dietę Optymalną Dr-a Kwaśniewskiego ponieważ jest najlepsza.  :D :D :D
Ale to, że jest NAJLEPSZA, nie oznacza, że każdy musi ją stosować.  8)

no troche jestes adminie zarozumialy niestety co nie przystoi zadnemu publicznemu gospodarzowi kazdego zgrupowania :P,nie kazdy jest synem tworcy i wynalazcy, i prawie wszyscy poczatkujacy w ZO maja problemy interpretacyjne  i praktyczne,nie powinienes nasmiewac sie z poczatkujacych powaznych optymalnych-- jaki ojciec odmawia dziecku? :lol:

Gwidon

a na 100 procentowym dlugoletnim ,,korycie szczegolnie otyli maja tak tepy leb,ze sie nawet fizjologom nie snilo :lol: 8)

administ

Ładna pogoda dziś.  :wink: :D

Radzio

Nie zgadzam się ani z "afmfo", ani z "wisienką", a przede wszystkim z Tobą "Gwidon".

Cytat: zeto555 w 2011-08-31, 15:12:48
Pragne podzielic sie z Wami sukcesem.
Moja zona wygrala z Hashimoto dzieki Diecie Optymalnej - po niecalym roku stosowania wyniki jak i samopoczucie super i choroba sie cofnela.
To jest tez m.in dzieki Reni i za to dziekuje Tobie Reniu.
P.s - to maly przyklad z zycia i forum, ktory dedykuje Slawkowi, jako przeciwnikowi udzielania informacji przez ludzi doswiadczonych.
Oby wiecej takich "ryzykantow" jak nasza forumowa Renia.

Przepraszam Cię Reniu w imieniu "Emila".  :(

P.s.
Pogoda superr!!!  :lol:

Radzio

I do Zeto555!

Przeczytałeś życzenia, czy Ci je przypomnieć- te od Reni!!!

Emil

Cale zle podejscie do potrzebjacych robi na tym forum admin. Przez swoje cyniczne i durne uwagi odpycha ludzi potrzebujacych.
Wielu z nich odpuszcza diete    bo spotykaja sie z takim przyjeciem

zeto555

Cytat: Radzio w 2012-03-08, 14:58:57
I do Zeto555!

Przeczytałeś życzenia, czy Ci je przypomnieć- te od Reni!!!
Mozesz przypomniec bo nie wiem o co chodzi.