Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Niemowlaki i dzieci na żo

Zaczęty przez Vikii, 2012-04-03, 10:35:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

jukor

Tak, tolerancyjny kraj.  :)
Dwa domy ode mnie mieszka dwóch panów a kawałek dalej trójkącik. Dwie panie to częsty widok na ulicy.

Gavroche

No i dobra. :D
Mnie się podoba podejście "twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna moja". :P

Blackend

Jasne, mi też gendery poza domem nie przeszkadzają. ;)  :lol:

jukor

Arszenik sam w sobie też nie jest groźny dla człowieka. :wink:

Gavroche

Ba!
Tlenki arsenu są nawet lecznicze, w chorobach autoimmunologicznych zum beispiel. ;)

Gavroche

Może się komuś przyda:
http://urolog-chirurg-dzieciecy.pl/chirurgia-urologia-dzecieca-porady/2-porady/12-nienaturalnie-czeste-oddawanie-moczu-w-ciagu-dnia-u-dzieci
Więc bez paniki i "leczenia" czegoś, co jest w zasadzie wpisane w fizjologię rozwoju dziecka. :)
Oczywiście zasada "czujnego wyczekiwania" jest bardzo wskazana. ;)

administ

Mnie nie, bo wnucząt jeszcze nie posiadam... ;)

Gavroche

Blackend

Skoro dzieci są państwowe, to matka słusznie ukarana. ;)

Gavroche

administ

A jakie tam biedne, przecież w demokracji starczy jak za parę lat krzyżyk postawią przy odpowiednim, jedynie słusznym nazwisku.  8) ;)

Diogenes z Synopy

dobry artykuł.    W wieku 9 lat robiliśmy wino z jagód w lesie na kolonii i piliśmy wodę z jeziora. Nie było pająków, ani kleszczy.

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-09-06, 15:41:37
dobry artykuł.    W wieku 9 lat robiliśmy wino z jagód w lesie na kolonii i piliśmy wodę z jeziora. Nie było pająków, ani kleszczy.
Były, tylko kogo to... :D
Ja gołą ręką łapałem szerszenie i wyciągałem miętusy z plątaniny korzeni pod wodą, teraz bym łapy nie wsadził. ;)

administ

Cytat: Gavroche w 2015-09-06, 15:55:36
wyciągałem miętusy z plątaniny korzeni pod wodą, teraz bym łapy nie wsadził. ;)

Znaczy te miętusy były w nieprzemakalnym papierku!  :shock: ;)  :lol:

Gavroche

Gavroche

Porcja matki po porodzie:
https://parenting.pl/portal/dalam-zycie-umre-z-glodu-jak-polskie-szpitale-karmia-mlode-mamy
No bez jaj, a jak długo one tam są i w jaki celu, trzeba się zastanowić...
Zabrać to smarowidło, dołożyć chleba i jajko, bo są tanie i mamy zdrową dietę Ww, ale głównie pewno chodzi o sposób podania, bo je się oczami. :lol:

Blackend

"Większość położnic prosi bliskich, aby podczas odwiedzin przynieśli im coś do jedzenia. Nie każda z nich ma się do kogo zwrócić o pomoc."
Dziwne, to Duda nie da?  :shock:  :lol:

administ