Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Nabiał

Zaczęty przez friga, 2012-07-14, 22:19:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Te placki na ciepło, cienko posmarowane dżemem, moje dzieciaki uwielbiają. :D Ja też... 8) Chociaż zbyt rzadko je robię... :?

renia

Ale do dobrego BTW masło dobrze jest dodać... :roll:

administ

Cytat: Gavroche w 2013-07-05, 12:24:48
To wspaniałe, wcale nie przesadzam, bo Twój Ojciec dał ludziom tanie i smaczne lekarstwo.

No, ale dużo było i jest takich, co są za to bardzo źli, bo jak tak można!  :shock:  :wink:

renia

Po co dawać "za friko" jak można na chorych niezłą kasę "trzepać"... :roll: :evil: :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2013-07-05, 14:11:55
Cytat: Gavroche w 2013-07-05, 12:24:48
To wspaniałe, wcale nie przesadzam, bo Twój Ojciec dał ludziom tanie i smaczne lekarstwo.

No, ale dużo było i jest takich, co są za to bardzo źli, bo jak tak można!  :shock:  :wink:
Nie dziwota.
Stałem w aptece za babeczką, by kupić Wit. C dla świnek.
Wybuliła lekką rączką 800 pln za leki ciśnieniowe i cholesterolowe.
Może to był zapas na więcej niż miesiąc, ale mimo wszystko, z emerytury?
Nawy nie próbuję sobie wyobrazić na ile się liczy taki rynek...

renia

...na ile...? Na tyle, żeby dłużej niż do emerytury nie pociągnęli... :roll: :?

Zyon

I nie da sie takim wytlumaczyc. Jak za darmo to sie podejrzliwie patrza.
Work Buy Consume Die

renia

Przesadziłam, dla przemysłu farmaceutycznego emeryci są dobrymi klientami... :roll:

administ

Apteki bardzo dobrze zbierają nawis inflacyjny, więc nie ma co narzekać.
Jakby tak emerytowi zostawało miesięcznie 3-4 stówki, to zaraz byłaby inflacja.
A inflacja to najgorsza rzecz, jaka się może przytrafić biedakom, dlatego lepiej niech niosą składkę do aptek.  8)

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-07-05, 14:44:35
I nie da sie takim wytlumaczyc. Jak za darmo to sie podejrzliwie patrza.
Owszem, nie trzeba próbować, choć czasem krew zalewa!
A wystarczyło by się przerzucić na tłuste i przynajmniej część by ozdrowiała.

barja

Chorzy ludzie nie myślą racjonalnie. Wegetują na pograniczu śmierci ale boją się "zaryzykować". Masło to ryzyko, margaryna dziwnym trafem nie. Mam to na codzień i nic mnie już nie dziwi.

Gavroche

W ramach bojkotu podłego twarogu markietowego (przecież nie pojadę pod Halę Mirowską) odwiedziłem dziś House of Cheese :D
Nabyłem kilka gatunków sera z Irlandii.
Niebieski owczy Crozier i Cashel Blue, łagodny kozi Saint Tola i absolutni faworyci dzisiejszych zakupów Durrus i Milleens, miękkie, krowie, z mytą skórką.
Wspaniałe doznania smakowe, ale jak spojrzeć na rachunek z House of Cheese, to Turki i Valbony z Leclerca też są spoko, w swojej cenie :lol:
Aż takiego podniebienia nie mam :D

administ

A nie taniej twaróg wymieszać z drobno posiekaną pieczarką, czy innym boczniakiem, niż pleśń jeść?
Można do tego z masłem, czy śmietanką, czy innymi przyprawami pokombinować.  8)

administ

I zemleć przez maszynkę, uformować placuszki i lekko zrumienić na patelni, na przykład.  8)

Gavroche

Cytat: admin w 2014-05-19, 19:16:40
A nie taniej twaróg wymieszać z drobno posiekaną pieczarką, czy innym boczniakiem, niż pleśń jeść?
Można do tego z masłem, czy śmietanką, czy innymi przyprawami pokombinować.  8)
Jeśli policzyć robociznę leniucha, to nie taniej :D

administ

A pani od robienia serów?  :wink:

MariuszM

Ja ser i ziemniaki ugotowane wrzucam do mikrofali i viola Adamiakowa będzie ze mnie dumna? :D ;)

Gavroche

Cytat: admin w 2014-05-19, 19:41:18
A pani od robienia serów?  :wink:
Nie ufam jej, bo nie pije :lol: