Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Spotkanie Optymalnych w Wejherowie

Zaczęty przez renia, 2012-11-10, 06:52:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: Jarek w 2015-09-27, 21:18:31
No ma dziś tego doświadczyłem  :lol:

Dała Ci mocno w kość? ;)

renia

Blackend

Jarek

Cytat: renia w 2015-09-27, 21:34:19
Lubisz zaskakiwać... :shock: :lol:
Tak lubię ,jest chyba rażniej ,no nie ? :lol: :lol: :lol:

renia

Jest szok :shock: :D ale fajnie, że większą grupą przyjechaliście. Nowi zawsze dają nową, świeżą energię i entuzjazm. Wtedy widzę, że warto sie spotykać i dzielić tym co wiemy... :D

Jarek

renia

Cytat: Blackend w 2015-09-27, 21:48:21
Ale na forum doczłapał. ;)  :lol:

Gdyby nie optymalne jedzenie, to kto wie... :roll: :?

Jarek

No tak bez tego ,to trudne by to było . :shock:

renia

Czasami się zastanawiam jakie to moje zdrowie by było gdyby nie DO... :roll: :twisted:

Blackend

Zawsze na pewien czas można zmienić aby odpowiedzieć sobie na pytanie. ;)

renia

Dzięki, ale nie chcę.  8) Właśnie dzisiaj pewne małżeństwo mówiło, że będąc 3 tygodnie na wczasach z wyżywieniem (nie mieli tam swojej kuchni) to źle się czuli, mimo, iż starali się wybierać optymalne produkty i proporcje, ale tylko przy śniadaniu im się to udawało.  :?

Blackend

A o czymś wesołym rozmawiacie, czy najchętniej o swoim nieszczęściu?  :(  8)

renia

Tylko o nieszczęściach, płaczemy i zdrowaśki odmawiamy... 8) :twisted: :mrgreen:

Gavroche

administ

Cytat: renia w 2015-09-27, 22:04:55
Cytat: Blackend w 2015-09-27, 21:48:21
Ale na forum doczłapał. ;)  :lol:

Gdyby nie optymalne jedzenie, to kto wie... :roll: :?

Ale teraz są nowe zalecenia poselskie do Djety Łoptymalnej - zamiast chleba ze smalcem, więcej bobu i strączkowych...  :shock: ;)
Najlepsza jazda do tego, że nieomylna posłanka, sportsmenka zalecać każe Kwaśniewskiego dla osób z zaburzeniami przemian węglowodanowych!  :shock:
Że też nie było nikogo, aby zapytać się panią posłankę, które to są te zaburzenia.  :lol:

Zyon

Pewnie chodzi o przemiany wegla w wode  :D
Work Buy Consume Die

renia

W Wejherowie takich przemian nie ma... :roll: 8)

administ

Problem w tym, że geny przemian węglowodanowych są wspólne dla wszystkiego, co oddycha tlenem i jest fundamentalne dla życia tlenowego. W związku z tym fragmenty DNA odpowiedzialne za metabolizm węglowodanów są wyjątkowo dobrze chronione, a każda mutacja w ich strukturze jest przeważnie letalna, czyli kończy się śmiercią, bez przekazania mutacji następnemu pokoleniu, począwszy bodaj od cjanofitów, a na ssakach i ptakach kończąc. W rezerwie u organizmów tlenowych, przy niedostatku tlenu, jest zestaw genów fermentacyjnych w każdej komórce, (ponieważ są jeszcze lepiej chronione niż geny oddychania tlenowego)- wcześniejszych w ewolucji, uruchamiany przeważnie w celu ratowania życia, ale zmuszenie z kolei do ich uruchomienia na dłuższą metę kończy się również przeważnie śmiercią jeśli się proces fermentacji zbytnio nasili, bo układ immunologiczny rozpoznaje takie komórki jako "patogen metaboliczny" (z niewielkimi wyjątkami) ... I tyle, bo już mi przeszło. ;)