Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

AA czyli anaboliczny alkohol :)

Zaczęty przez zbiggy, 2013-03-12, 22:13:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-03-17, 20:59:40
Cytat: Radzio w 2013-03-17, 20:53:38
Ta podpowiedź mnie nie zadowala. :D Znaczy... małej wiary jestem. ;) :lol:
To tak jak ja
Więc co nam pozostało .......? :)
Czekać cierpliwie na...!! Wte czy wewte 120 lat phi  :lol: poczekam

Pod którą to jabłonką?   :lol:

Cytat: RafałS w 2013-03-17, 21:03:17
Cytat: Radzio w 2013-03-17, 20:42:35
Póki co kąpać się może znacznie więcej. :D
Czy więcej równać się będzie lepszej kąpieli i czy nie będzie to kąpiel na kredyt?  :shock:  :D

Anitoanito. :D

MariuszM

Cytat: Radzio w 2013-03-17, 21:06:49
Stąąąd <___> dotąd  :lol: :D

RafałS

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-03-17, 21:08:47
Stąąąd <___> dotąd  :lol: :D

Też mi bohater, najpierw ob(p)iecuje, ...
Cytat: MariuszM w 2013-03-17, 20:43:45
Cytat: Radzio w 2013-03-17, 20:40:36
Ja sobie uknułem plan żeby wywlec od Mariusza kim są wg. niego ci "najlepsi",
Nie omieszkam powiadomić,gdy poznam jegomości  osobiście :lol: :lol: :D
Wpadniem z jamprezą pod  jabłonką ,do baru tlenowego :D :)

A potem kluczy.  :lol: :lol:

MariuszM

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-03-17, 21:09:50
Aliści?  :)

No właśnie. Leśni powiadają, że tlen nie z liści planeta bierze, a z tego co w wodzie się stale moczy. Mówią na to plankton, ale mogę się mylić. :D
A wody jest więcej niż liści. ;)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-03-17, 21:17:48
Cytat: RafałS w 2013-03-17, 21:09:50
Aliści?  :)

No właśnie. Leśni powiadają, że tlen nie z liści planeta bierze, a z tego co w wodzie się stale moczy. Mówią na to plankton, ale mogę się mylić. :D

Bo i wody więcej niż liści.
Można iść na kompromis i oddychać tlenem z wodnych liści  :D

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-03-17, 21:17:05
Radzio na tym to polega,że nie wiesz kiedy i kto się odezwie. Jak już się odezwie www.youtube.com/watch?v=prjcYOujde0 wszytsko w kroplówce :)
i impreza http://1.bp.blogspot.com/-B9FP5dX6wHE/UAp-Kl9rbqI/AAAAAAAAABM/D5wcYCZe2bU/s1600/Subaru-Impreza-front.jpg ;)

Nic się nie stało. :lol:
Ten rebus zostawiam sobie na jutro :D, bo w końcu przez dwa dni, a może więcej, tlenu przywłaszczyłem sobie sporo i w nocy mogę sobie dłużej "pooszczędzać". ;)

RafałS

No właśnie. Leśni powiadają, że tlen nie z liści planeta bierze, a z tego co w wodzie się stale moczy...
A jeśli "i z tego i z tego" to jakże to tak mówić mogą?  :)

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-03-17, 21:31:28
No właśnie. Leśni powiadają, że tlen nie z liści planeta bierze, a z tego co w wodzie się stale moczy...
A jeśli "i z tego i z tego" to jakże to tak mówić mogą?  :)

Bo taki jest stan ich wiedzy. Co śmielsi (młodsi) w swych sądach uważają, że bez lasów spod "maczu pikczu" też damy radę pooddychać jeszcze, ale ... ale oni nie biegają, tylko dziczyznę żrą i 4wd w las wjeżdżają. :)

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-03-17, 21:37:35
... i 4wd w las wjeżdżają. :)

Po dziczyznę i żeby w lesie porządek był- oczywiście. :D
Bo las państwowy powinien być porządny. ;)

RafałS

Pozwolę sobie jeszcze wrócić bo wciąż wypływają  :shock: nowe fakty i tak plankton już od jakiegoś czasu ma konkurencję na swoje siedliska. Konkurencja to plastikowa i nadzwyczaj prężna, a gęstość jej niewiele różna od wodnej, to też łatwo przysposobiła sobie mieszanie z ową.
Filmik - ciekawostka bodajże z 2001, czyli stary jak na plastikową geologię ;-) - http://youtu.be/XxNqzAHGXvs

Radzio

Badania koncentrują się jednak wokół ... tego... talerzyka. :)
Ze zaktualizowanego materiału niczego nie wysnułem, co by kojarzyło się z produkcją tlenu.
Być może sprawa zaopatrzenia w tlen jest drugorzędna, zaraz po papu. I wodniacy uważają, że tlen to zajęcie dla leśników, bo stamtąd oczekują tlenu. Z kolei leśni wprost przeciwnie. ;) A w lasach plastiku jakby mniej, albo wolontariuszy łatwiej zachęcić. :)
http://www.youtube.com/watch?v=pEKohTXF4Xw

RafałS

Wokół plastikowego talerzyka ;-) . Oczywiście tam sobie badają pod kątem zwierząt. Ale wysnuć możnaby np. tak - Skoro tworzywko zabiera coraz więcej przestrzeni to planktonowi jej ubywa, czy nie? A jeśli na powierzchni wody powstanie większe skupisko, które odetnie część światła wpadajacego do wody, tudzież powstanie rodzaj filtra np. z plastików zielonych i niebieskich (tych zwierzęta zjadają mniej), czy nie spadnie ilość glonów i planktonów wytwarzających tlen?
Na lasy liczyć nie można, jest tyle tylko ile musi być żeby na drewno i papier starczyło. To resztki, do tego kontrolowane.  :?
I tak optymistycznie na koniec  :wink:  :D - Ja to się jednak cieszę że nie mamy w kraju dostępu do oceanów bo 45:1 dla plastiku (2008) w porównaniu z 6:1 dla plastiku (1999 lub 2001) nie wygląda dobrze.

Radzio

Jeżeli tylko "nauka" ruszy głową, to może uda im się zdążyć wyhodować zwierzaki żrące niebieskie lub zielone- a najlepiej itoito, zanim zrobi się bum. 8)
Szanse są, skoro zwierzęta GMO żrą z pożytkiem dla ludzkości, to może i w zakresie żarcia plastiku przydatne będą.  :shock:
Fundusze- kto poszuka, ten znajdzie. ;)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-03-20, 20:30:53
Jeżeli tylko "nauka" ruszy głową, to może uda im się zdążyć wyhodować zwierzaki żrące niebieskie lub zielone- a najlepiej itoito, zanim zrobi się bum. 8)
Szanse są, skoro zwierzęta GMO żrą z pożytkiem dla ludzkości, to może i w zakresie żarcia plastiku przydatne będą.  :shock:
Już dawno są żrące polietylen i polichlorki :D

RafałS

Jeżeli chodzi o same tylko opakowania produktów spożywczych, to w czasach gdy się urodziłem dało się jeszcze większość żywności pakować w papier i szkło, ale wtedy było nas na świecie 4,5 miliarda i pewnie nie było tańszych i wygodniejszych opakowań.

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-03-20, 21:58:22
Cytat: Radzio w 2013-03-20, 20:30:53
Już dawno są żrące polietylen i polichlorki :D

To znaczna ulga. :D

Cytat: renia w 2013-03-20, 22:12:38
:? http://artelis.pl/artykuly/42509/Plastikowe-zagrozenie

Artykuł skierowany jest do rzeszy konsumentów i proponuje rozsądek przy konsumpcji, a gdzie jest propozycja rozsądku podczas produkcji. :D

Cytat: RafałS w 2013-03-20, 22:40:09
Jeżeli chodzi o same tylko opakowania produktów spożywczych, to w czasach gdy się urodziłem dało się jeszcze większość żywności pakować w papier i szkło, ale wtedy było nas na świecie 4,5 miliarda i pewnie nie było tańszych i wygodniejszych opakowań.

W czasach mojego dzieciństwa, to... nawet lodówki były nieco mniejsze. :D

RafałS

Podczas produkcji jest głównie czas na myślenie o $. Ale $ to nie wszystko. :-)

Mniejsze lodówki to znam. Do dzisiaj wiele z nich krąży gdzieś w przyrodzie.  :)  :?