Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Miesięcznik "Optymalni"

Zaczęty przez renia, 2013-04-09, 11:20:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:50:34
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:42:30
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:38:15
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:35:59
Cytat: Teresa Stachurska w 2014-10-20, 11:02:29
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie :)   Nie darmo od kolebki?
Aż po grób :D
Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością ;)
Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc :D
Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki  :D
Wytknął, a teraz przyznaje rację  :lol:
Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu ;)
Przepraszam cie ale zaczynasz pewexowac :D
Wytknal ci fakt, a czy przyznal racje to insza inszosc :D
Jedno nie musi stac w sprzecznosci z drugim.

A czy kiedys zmadrzeje to nie wiem, bo jak ty w takim wieku jestes taki madry to dla mnie juz chyba za pozno  :?
Kto się naprawdę śmieje, ten się śmieje ostatni ;)

Nie trać nadziei, Zyon, przestań tylko kserować cudze myśli, a pozwól rozmnażać się własnym :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:53:50
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:48:53
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:39:22
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:36:08
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz?  :D
Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? :D
Z mądrości życiowej :D
Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę.
Ty nie?
Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll :D
Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free :D
I to wszystko z jednego konta  :shock:
Nieprawda, że piszesz za darmo.
Pracodawca płaci Ci za to, co należy do Twoich obowiązków, a nie za pisanie z nami :D
Możesz to oczywiście nazywać inaczej, ale prawda jest jedna ;)
Ja okradam sam siebie i mam na to pozwolenie :D
To akurat nieprawda co piszesz :D
Pisanie "za" pieniadze, to znaczy otrzymywanie gratyfikacji finansowej od wierszowki, strony czy za ewentualnego posta.
Mi nikt nie placi za to co pisze, pisze to z wlasnej, nieprzymuszonej woli i robie to po prostu w taki sposob jak oddycham, mowie czy jem :D
Nie upiekszaj faktow na sile :D
Work Buy Consume Die

administ

A do tego ponoć nawet ucieranie marchewki na tarce czyni jej ból, który ktoś tam nawet zmierzył...  :wink: :mrgreen:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:57:46
Cytat: admin w 2014-10-20, 11:51:46
W rozpatrywaniu tego zagadnienia należy zastanowić się nad tym, czy przypadkiem wszystko co żyje ma duszę?  8)
A przypomnę, że do niedawna niektórzy twierdzili, że nawet kobiety jako indywidua nieczyste, niepełne, skłonne do grzechu i występku, ponoć duszy nie miały.  :wink: :mrgreen:
Wielu nawet dziś jest skłonnych tak twierdzić.  :?
Dusza to tylko umowna nazwa. Gdzies niedawno czytalem jakiegos nobliste z fizykow kwantowych, nie pamietam czy to byl Werner pauli i on np mowil "duch" czyli cos co w zasadzie byc powinno ale ciezko to udowodnic :D
Np jak w sobote wycinalem drzewa, to usiadlem na scietym swierku, policzylem sloje i autentycznie sie zastnawialem czy to drzewo mialo jakas forme "ducha" :D
Bo troche mi sie smutno zrobilo z tego powodu :D

Nie upiększaj faktów, cukier Ci spadł po wysiłku...

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:59:28
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie :)   Nie darmo od kolebki?
Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc :D
Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki  :D
Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu ;)

A czy kiedys zmadrzeje to nie wiem, bo jak ty w takim wieku jestes taki madry to dla mnie juz chyba za pozno  :?

Nie trać nadziei, Zyon, przestań tylko kserować cudze myśli, a pozwól rozmnażać się własnym :D
Proces "kserowania" zaczyna sie od czasu kiedy zyskujesz swiadomosc, i twoj rozwoj bez tego nie bylby mozliwy :D

A co do tego "kserowania" o ktore ci chodzi, to piszesz bzdury, bo zeby moc ksztaltowac sie myslom, trzeba miec jakiekolwiek podstawy :D
Co chwile kleisz jakas line do potreningu.pl czy niewiarygodne.pl a przeciez nie powinienes :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:59:39
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:53:50
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:48:53
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:39:22
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:36:08
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz?  :D
Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? :D
Z mądrości życiowej :D
Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę.
Ty nie?
Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll :D
Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free :D
I to wszystko z jednego konta  :shock:
Nieprawda, że piszesz za darmo.
Pracodawca płaci Ci za to, co należy do Twoich obowiązków, a nie za pisanie z nami :D
Możesz to oczywiście nazywać inaczej, ale prawda jest jedna ;)
Ja okradam sam siebie i mam na to pozwolenie :D
To akurat nieprawda co piszesz :D
Pisanie "za" pieniadze, to znaczy otrzymywanie gratyfikacji finansowej od wierszowki, strony czy za ewentualnego posta.
Mi nikt nie placi za to co pisze, pisze to z wlasnej, nieprzymuszonej woli i robie to po prostu w taki sposob jak oddycham, mowie czy jem :D
Nie upiekszaj faktow na sile :D

Spytaj pryncypała, co on o tym myśli ;)

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 12:02:29
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:59:28

Proces "kserowania" zaczyna sie od czasu kiedy zyskujesz swiadomosc, i twoj rozwoj bez tego nie bylby mozliwy :D

A co do tego "kserowania" o ktore ci chodzi, to piszesz bzdury, bo zeby moc ksztaltowac sie myslom, trzeba miec jakiekolwiek podstawy :D
Co chwile kleisz jakas line do potreningu.pl czy niewiarygodne.pl a przeciez nie powinienes :D

Od kogo w takim razie kserował wynalzca koła, teorii heliocentrycznej czy ewolucji?
Kleję dla Ciebie, przecież lubisz takie rzeczy ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 12:04:12
Znaczy zapytac siebie co o tym sadze? Sadze, ze nie pisze za pieniadze albo sie doucz co to znaczy "pisac za pieniadze"  :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

W trybie niewolniczym cały wysiłek skierowany jest w kierunku: -"Aby być, trzeba mieć", a dla sprawdzenia poprawności tej, wrytej w zniewolone mózgi, tezy jest jej odwrotność:- "Aby mieć, trzeba być". Ot, cała durna logika. Przy homeostazie zapis jest bardziej prosty:- "Aby być, wystarczy być" i dlatego właśnie jestem- za darmola.

Bez związku z powyższym, za to ze związkiem z tytułem wątku.
 Bardzo fajny artykuł "wypaczyłem", według mnie o tyle kontrowersyjny, że autor wspomina w nim o Niezależnej TV. Rozumiem słowo niezależna i kojarzy mi się ono ze słowem piracka, ponieważ posiadając koncesję na nadawanie zwrot "niezależna" użyty w nazwie jest nieco na wyrost i stanowi bardziej "chłyt maketingowy", niż odzwierciedla rzeczywistość. Ponadto podrażnia mą jaźń ta chęć wiązania prostej przecież i przyziemnej diety optymalnej z kosmicznymi zagadnieniami "...z zakresu ezoteryki, mistycyzmu, technologii i wynalazczości związanej z wynalazkami mającymi zrewolucjonizować nasze życie, zjawiskami paranormalnymi ...".
http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=news&id=257
To jest mieszanie wiedzy z niewiedzą i poglądami z niej wynikającymi. A to będzie stale iskrzyło w Nas, Was i bez wątpliwości we mnie.

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 12:14:30
Znaczy zapytac siebie co o tym sadze? Sadze, ze nie pisze za pieniadze albo sie doucz co to znaczy "pisac za pieniadze"  :lol:
Jeśli piszesz w czasie pracy, której celem jest co innego niż pisanie postów na Kwaśniewskim, a piszesz te posty, to bierzesz kasę za pisanie postów, mimo, że jest ona płacona za inne obowiązki :D
Ergo, okradasz firmę.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 12:08:31
Od kogo w takim razie kserował wynalzca koła, teorii heliocentrycznej czy ewolucji?
Kserowanie jako proces zadrukowywania wlasnej "nowej" i "czystejh" swiadomosci. Dziala wylacznie w jednym kierunku.
Dziecko wychowywane przez zwierzeta "wdrukowuje" jedynie to co widzi i co mu przekazuja zwierzeta w zachowaniu i zwyczajach.
Nie potrafi nawet mowic a co dopiero o mysleniu abstrakcyjnym :D
Nie wiadomo chyba czy ma pragnienia i sny.
Mysle, ze to wiesz ale celowo na potrzeby udowodnienia swojej racji udajesz debila ;)  :lol:

Zas co do drugiej czesci, to wlasnie podstawy w nauce i obserwacja daly jakis efekt. Sam z siebie nie przyszedl w koncu, nie? :D
Musieli sie zainteresowac biologia czy astronomia zeby moc "zmienic paradygmat" heheh o jak fajnie, ze o tym wspomniales  :lol:

Co do tworcy kola to sie nie wypowiadam, bo nie wiem kim byl, w wikipedii tez nic nie ma  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 12:18:58
Jeśli piszesz w czasie pracy, której celem jest co innego niż pisanie postów na Kwaśniewskim, a piszesz te posty, to bierzesz kasę za pisanie postów, mimo, że jest ona płacona za inne obowiązki :D
Ergo, okradasz firmę.
Akurat jestem na urlopie  :lol: A w soboty i niedziele to co?  :lol: :lol:

Nawet jezeli by to byla prawda to i tak nie ma sie to nijak do pisania ZA pieniadze, czyli w celu otrzymania gratyfikacji finansowej  :lol:
Rownie dobrze mozesz napisac, ze oddycham za pieniadze heheh no plizzka stary, przestan kopac ten dolek  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 12:19:32
Kserowanie jako proces zadrukowywania wlasnej "nowej" i "czystejh" swiadomosci. Dziala wylacznie w jednym kierunku.
Dziecko wychowywane przez zwierzeta "wdrukowuje" jedynie to co widzi i co mu przekazuja zwierzeta w zachowaniu i zwyczajach.
Mysle, ze to wiesz ale celowo na potrzeby udowodnienia swojej racji udajesz debila ;)  :lol:

Zas co do drugiej czesci, to wlasnie podstawy w nauce i obserwacja daly jakis efekt. Sam z siebie nie przyszedl w koncu, nie? :D
Musieli sie zainteresowac biologia czy astronomia zeby moc "zmienic paradygmat" heheh o jak fajnie, ze o tym wspomniales  :lol:

Co do tworcy kola to sie nie wypowiadam, bo nie wiem kim byl, w wikipedii tez nic nie ma  :lol:

Kolejna porcja "wiedzy" z Pani Domu ;)
Jak wytłumaczyć więc fakt, że "dzikie dzieci" okrywają miejsca intymne w starszym wieku, mówią proste słowa, odczuwają pociąg seksualny do ludzi i nie boją się ognia, mimo, że ich mamki niczego takiego nie robią?
Nie kop tutaj dalej, proszę Cię :D

Nie ważne, kim był człowiek, który cokolwiek wynalazł, a co wcześniej nie istniało.
Ważne, na potrzeby tej dyskusji, że nie mógł sobie skserować nawet podwalin, bo skoro nie ma koła, to jakie mogą być podwaliny? ;)

administ

Cytat: Radzio w 2014-10-20, 12:17:44
W trybie niewolniczym cały wysiłek skierowany jest w kierunku: -"Aby być, trzeba mieć", a dla sprawdzenia poprawności tej, wrytej w zniewolone mózgi, tezy jest jej odwrotność:- "Aby mieć, trzeba być". Ot, cała durna logika. Przy homeostazie zapis jest bardziej prosty:- "Aby być, wystarczy być" i dlatego właśnie jestem- za darmola.

Bez związku z powyższym, za to ze związkiem z tytułem wątku.
 Bardzo fajny artykuł "wypaczyłem", według mnie o tyle kontrowersyjny, że autor wspomina w nim o Niezależnej TV. Rozumiem słowo niezależna i kojarzy mi się ono ze słowem piracka, ponieważ posiadając koncesję na nadawanie zwrot "niezależna" użyty w nazwie jest nieco na wyrost i stanowi bardziej "chłyt maketingowy", niż odzwierciedla rzeczywistość. Ponadto podrażnia mą jaźń ta chęć wiązania prostej przecież i przyziemnej diety optymalnej z kosmicznymi zagadnieniami "...z zakresu ezoteryki, mistycyzmu, technologii i wynalazczości związanej z wynalazkami mającymi zrewolucjonizować nasze życie, zjawiskami paranormalnymi ...".
http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=news&id=257
To jest mieszanie wiedzy z niewiedzą i poglądami z niej wynikającymi. A to będzie stale iskrzyło w Nas, Was i bez wątpliwości we mnie.

Oj Radziu, czepiasz się jak jaki wróg nr 1!  :shock:
Przecież cytując klasyka - "to jest dobra Władza, co zrobiła pierwszy krok i nie trzeba jej przeszkadzać"  :roll: :wink:
Na razie zbierają kasę na jet'a firmowego, a później kto wie, jakie UFO z tego wyjdzie...   :D

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 12:21:27
Ergo, okradasz firmę.

Nawet jezeli by to byla prawda to i tak nie ma sie to nijak do pisania ZA pieniadze, czyli w celu otrzymania gratyfikacji finansowej  :lol:
Rownie dobrze mozesz napisac, ze oddycham za pieniadze heheh no plizzka stary, przestan kopac ten dolek  :lol:
Winni się tłumaczą, a urlop i weekendy nic do rzeczy nie mają, bo w pracy też piszesz.
Sam jestem pracodawcą, więc znam prawa i obowiązki pracownika, a pisanie postów na forach, nie należy do żadnego z nich ;)
I "dobra organizacja pracy" nie ma tu nic ro rzeczy :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 12:28:45
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 12:19:32

Kolejna porcja "wiedzy" z Pani Domu ;)
Jak wytłumaczyć więc fakt, że "dzikie dzieci" okrywają miejsca intymne w starszym wieku, mówią proste słowa, odczuwają pociąg seksualny do ludzi i nie boją się ognia, mimo, że ich mamki niczego takiego nie robią?
Nie kop tutaj dalej, proszę Cię :D
Tak, tak pleplaj dalej, niedawno bylo o tym ruskim chlopczyku, ktorego znaleziono. Zachowywal sie jak zwierze, bal sie ognia itp. Jak zwykle jak ci pasuje nauka to jest ok, a jak nie to "duby smalone". Coz za swoista dychotomia :D

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 12:28:45
Nie ważne, kim był człowiek, który cokolwiek wynalazł, a co wcześniej nie istniało.
Ważne, na potrzeby tej dyskusji, że nie mógł sobie skserować nawet podwalin, bo skoro nie ma koła, to jakie mogą być podwaliny? ;)
Chcesz powiedziec, ze ksztalt kola nie istnial w naturze zanim go czlowiek nie "wynalazl"?  :shock: Ksiezyca nie widzial?
Och wait....  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Księżyc jest ponoć kulą!  :wink: :mrgreen:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 12:35:01
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 12:21:27
Ergo, okradasz firmę.

Winni się tłumaczą, a urlop i weekendy nic do rzeczy nie mają, bo w pracy też piszesz.
Sam jestem pracodawcą, więc znam prawa i obowiązki pracownika, a pisanie postów na forach, nie należy do żadnego z nich ;)
I "dobra organizacja pracy" nie ma tu nic ro rzeczy :D
Widac slabo znasz prawa i obowiazki, zwlaszcza zwiazane z praca "na komputerze" jako pracy w warunkach tzw uciazliwych :D
Poza tym wszystko zalezy od umowy  :D Praca ma byc wykonana w zakresie obowiazkow, jezeli ktos ma za duzo wolnego czasu to widac cos zle skonstruowales  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2014-10-20, 12:38:57
Księżyc jest ponoć kulą!  :wink: :mrgreen:
No to wyglada na to, ze wczesniej wynaleziono kule, potem wynaleziono noz, ktos przekroil kule i wpadl na kolo  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Bez wątpienia Ziemia jest wklęsła, co dowiedziono na podstawie wygięcia  podeszew w butach!  8)  :mrgreen: :wink: