Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Staż.

Zaczęty przez Dawidor, 2013-05-05, 21:30:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dawidor

Tak się właśnie zastanawiałem jaki staż mają poszczególni forumowicze jeśli chodzi o żywienie optymalne.Jeśli to nie tajemnica to proszę o wpisy.

Dla co poniektórych taka ankieta nazwijmy to może być przekonywująca do tego modelu żywieniowego.

Pozdrawiam.

renia

Ja mam 5 lat i kilka dni.  :D Przedszkolak jeszcze... :lol: Ale co do przekonywania innych to ja już z tym skończyłam. Niech inni przekonują się na własnej skórze...

administ

45 lat chamstwa i prób dyskredytowania mojego najukochańszego Taty przez zazdrosne miernoty.  :mrgreen:
Ale i tak jestem bardzo zadowolony. :D

renia

Już dużo nie zostało do 50 lat...tylu co na ogół ważne odkrycia muszą czekać na swoje uznanie i zdjęcie z "indeksu rzeczy zakazanych"...

ziuta

Cytat: admin w 2013-05-06, 07:30:01
45 lat chamstwa i prób dyskredytowania mojego najukochańszego Taty przez zazdrosne miernoty.  :mrgreen:
Ale i tak jestem bardzo zadowolony. :D

Ja od ośmiu miesięcy. Poza tym, że czytam dużo o żywieniu, to również z ciekawości czytam co mają do powiedzenia przeciwnicy.
I nie spotkałam jeszcze merytorycznych argumentów przeciw, tylko te obiegowe głupoty, że cholesterol, że tłuszcz stłuszczy wątrobę - a wystarczyłoby wziąć jakąkolwiek biochemię i spojrzeć na rysunek gdzie z jelit trafiają tłuszcze, a gdzie białka i węglowodany.

Kiedy się człowiek uczył historii o wielkich odkrywcach i stosach, które się musiały wypalić zanim dotarło do mózgownic, to się wydawało, że to takie chwilowe ludzkie zaćmienie, no to teraz widzę, że to jest trwałe ludzkie zaćmienie.

renia

Chyba natura ludzka jest niezmienna... :roll: :?

Blackend

Moje początki to okolice 96-97r., ale tak ze zrozumieniem, to dopiero u Admina od 2006  :D

Krystyna

W kwietniu minęło 13 lat jak z mężem rozpoczęliśmy przygodę z DO.

Teresa Stachurska

U mnie właśnie minęło osiem lat :) 

renia

Jak przyszłam tutaj na Forum, to dowiedziałam się od znafcuf, że po 5 latach DO, miażdżyca człowieka powali...Czyli co? Powinnam juz conajmniej nadcisnienie doistac? cZY TO TEZ OD GENÓW

renia

Coś mi źle wyszło... :?  8) :lol:

Daniel

markos

We wrześniu minie dokładnie 17 lat.Jestem zdrowy i zadowolony :D

Dawidor

Dziękuję wszystkim za wpisy i kawałek historii optymalnej  :)

I pomyśleć, że gdybym został przy dobrym jedzonku od 2000 roku to miałbym teraz 13 lat praktyki  :(

Niestety presja otoczenia jak też i moja głupota skutecznie mi to uniemożliwiła. Niemniej mam nadzieję, że teraz uporam się z przeciwnościami losu  :)
Żałuję też tylko tego, że nie ma już tego boomu na DO jak w tamtych latach. Jak widać przeciwnicy nie śpią i blokada jest skuteczna. Ośmieszyć, zdyskredytować i zminimalizować. Pytanie tylko na jak długo starczy im sił ;-)

Pozdrawiam

renia

Ale ogólnie diety niskowęglowodanowe robią sie coraz bardziej popularne i wręcz modne... :D

Dawidor

I bardzo dobrze !!! Raz poruszonej lawiny nic nie jest w stanie powstrzymać  :) Zwłaszcza jeśli ta lawina poparta jest rzeczowymi argumentami  :D

renia

Głównie dzięki internetowi teraz wszystko się szybko rozprzestrzenia. Chociaż dezinformacja jest bardzo intensywna... :?

renia

Ale przeciwnikom już zabrakło "argumentów" przeciw DO i trochę zamilkli...

Alicja44

Ja na DO od 8 dni  :D zazdroszcze Wam 'stażu' i co przy tym idzie wiedzy.Wiem ze kiedys tez pochwale sie takim wynikiem :D

renia

Życzę Ci wytrwałości. Teraz wiem, że droga jest na pewno dobra... :D