Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

DO a ŻO - jest różnica?

Zaczęty przez Halina Ch., 2006-05-05, 11:32:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rudka

Od kawy sie chudnie ? a to ciekawe bo ja myślałam ,ze w diecie jest wybitnie szkodliwa.
   coprawda nie przepadam -ale na nocne wampirzenie lubie i jeszcze koniaczku do niej dolać.

elmo

Cytat: lekarka w 2007-06-06, 10:31:15
Najszybciej się chudnie na diecie z bardzo małą ilością tłuszczu.
Bzdura,bzdura,bzdura,powielokroć bzdura! najszybciej się chudnie nic nie jedząc  :) Chyba,że ktos zechce stwierdzić ,że od niejedzenia się tyje ,bo jest tu paru prekursorów  myślenia  na odwrót  :)

lekarka

Temat niejedzenia został na tym forum obśmiany. Dieta Kopenhadzka - akceptowana.

elmo

Cytat: lekarka w 2007-06-08, 16:55:18
Temat niejedzenia został na tym forum obśmiany. Dieta Kopenhadzka - akceptowana.
Mnie nie o to chodzi ,że został ten temat obśmiany ,tylko ,że po nim się najszybciej chudnie,a Ty twierdzisz ,że najszybciej chudnie się na diecie z małą ilością tłuszczu.Zdanie to, napisane przez Ciebie jest fałszem    :) .

lekarka

To się nazywa, że ... fałszywie przemawiam  :D .

kodar

Cytuj z: lekarka  Czerwiec 06, 2007, 10:31:15 am

Bzdura,bzdura,bzdura,powielokroć bzdura! najszybciej się chudnie nic nie jedząc   Chyba,że ktos zechce stwierdzić ,że od niejedzenia się tyje ,bo jest tu paru prekursorów  myślenia  na odwrót 

a ja uwazam ,ze lekarka ma racje Elmo,  a wiesz dlaczego,

jest duzo ludzi otylych,ktorzy maja problemy z utrzymaniem wagi naleznej,
po drugie ,nie kazdy czlowiek ma predyspozycje do glodowania,
po trzecie nie kazdy organizm bedac na glodowce chudnie,

dlatego tez aby zaczac spalac wlasne,
juz nagromadzone tluszcze w tkankach i by latwiej uruchomic  ich spalanie
nalezy na kazdy gram zjadanego bialka przewidziec minimalna ilosc tluszczu,
wtedy wlasnie uruchamia sie proces chudniecia,
J.K.tez pisze w swoich ksiazkach b.dokladnie na temat glodowek i chudniecia :)

lekarka

Elmo TEŻ ma rację.
Przez wzgląd na rozmówcę mówimy o sprawach z pewnego zakresu. Czasami Miłość zaprzecza Prawdzie. Oczywisty ...defekt (np. I Kor 8,13).

lekarka

Niepotrzebne są tylko ... emocje.

elmo

Ależ Kodar to logiczne ,że najszybciej chudnie się nie jedząc nic  :) .
A stwierdzenie lekarki ,że najszybciej się chudnie z małą ilością tłuszczu w diecie jest conajmniej nielogiczne.
A dla tych ludzi ,którzy w ogóle nie znają DO/ŻO po przeczytaniu takiego tekstu "zakręciłoby" się w głowie.
Wchodzą na Dietę kwaśniewskiego ,która zakłada wysokotłuszczowe jedzenia i czytają ,że najszybciej się chudnie na diecie z małą ilością tłuszczu ,no to co wychodzi? Absurd. Ty wiesz o co chodzi ,ja wiem ,Fewa wie i inni wiedzą ,ale nie ci którzy pierwszy raz mają z czymś takim do czynienia.
Doradzać trzeba precyzyjnie.  Bo dieta z bardzo małą ilością tłuszczu to może być wege-a to już nie jest DO czy ŻO
No chyba ,że lekarka preferuje wege przy odchudzaniu a potem powrót do DO ,bo sama zaznaczyła ,że najlepiej aby dieta z małą ilością tłuszczu nie trwała długo.

elmo

Cytat: lekarka w 2007-06-11, 10:31:30
Niepotrzebne są tylko ... emocje.

Procesy emocjonalne zawsze towarzyszą człowiekowi  :) .
Potrzebna jest precyzja.Matematyki się nie da oszukać.  :)

kodar

CytatWysłany przez: lekarka 
Umieść cytatPrzez wzgląd na rozmówcę mówimy o sprawach z pewnego zakresu

o malej ilosci tluszczu w pozywieniu,mowimy,gdy  mamy na mysli
osoby otyle  jak rowniez
osoby
Cytatchude ale  ze zlym lipidogramem we krwi,

czlowiek moze byc rowniez bardzo chudy ale niekoniecznie zdrowy   :shock:

lekarka

Cytat: elmo w 2007-06-11, 10:35:49
Procesy emocjonalne zawsze towarzyszą człowiekowi  :) .
Potrzebna jest precyzja.Matematyki się nie da oszukać.  :)

To policz stopień wkurzenia. Tak precyzyjnie.

MW

Cytat: elmo w 2007-06-08, 01:03:16
Cytat: lekarka w 2007-06-06, 10:31:15
Bzdura,bzdura,bzdura,powielokroć bzdura! najszybciej się chudnie nic nie jedząc  :) Chyba,że ktos zechce stwierdzić ,że od niejedzenia się tyje ,bo jest tu paru prekursorów  myślenia  na odwrót  :)

Czy nie za ostro Elmo reagujesz? :shock: Ja bym raczej się starał nie urazić kogoś tak taktownego jak lekarka. Uważam, że jest to niesmaczne. :oops: Przeczytałem wszystkie posty lekarki i nie zauważyłem w nich nic o podobnym charakterze. Rozumie już jak takie wypowiedzi kierujesz w stronę Tomkiewiczów, bo nie oszczędzacie się nawzajem w dyskusji. :x Ale do naszej lekarki to nie wypada. :?

A tak na marginesie zauważ, że nic nie jedząc, także stosuje się dietę z bardzo małą ilością tłuszczu. 8) Więc jak się uprzeć to Wasze zdania nie są sprzeczne. Lekarka też wielokrotnie podkreślała, że post jest dietą tłustą. :idea: Traktujmy się wzajemnie z szacunkiem. :arrow:

elmo

Cytat: MW w 2007-06-11, 18:12:37

A tak na marginesie zauważ, że nic nie jedząc, także stosuje się dietę z bardzo małą ilością tłuszczu. 8)

Proszę,wytłumacz mi to.Chodzi Ci o dietę czy o metabolizm?

elmo

Cytat: MW w 2007-06-11, 18:12:37
  A tak na marginesie zauważ, że nic nie jedząc, także stosuje się dietę z bardzo małą ilością tłuszczu. 8)

Acha już wiem .W/g Ciebie nie jedzenie ,to jest jedzenie. Ciekawy sposób definicji diety  :) .
Ciekawe, co by na to powiedzieli starożytni Grecy....

MW

To przecież bardzo proste: :D
1.Ile zjadamy tłuszczu nie jedząc nic? Odpowiedź: 0.
2.Czy 0 to bardzo mało? Dopowiedź: tak.
A na metabolizmie to się akurat nie znam. 8)

elmo

Cytat: MW w 2007-06-11, 18:50:04

2.Czy 0 to bardzo mało? Dopowiedź: tak.

To idź do sklepu i poproś o bardzo mało kiełbasy. :D
Jak myslisz? Ile dostaniesz? Szczerze gratuluje poczucia humoru  :lol: Nie obraź się ,ale moja córka tak kapowała do czwartego roku życia ,że zero to bardzo mało  :lol:

MW

Nie wiem ile dostanę. Bo bardzo mało to zwykle ilość względna. Dla jednego 50g kiełbasy to dużo, a drugiemu kilogram mało. Co nie zmienia faktu, że 0 to bardzo mało. Nie obrażam się, że masz mądrą córkę. Wręcz przeciwnie - cieszę się z tego. Życzę Jej dalszych sukcesów. Dziękuję za gratulacje i przesyłam pozdrowienia dla Ciebie i Twojej Córki.

elmo

Dziękuję za pozdrowienia .
bardzo sprytnie "językowo" wybrnąłeś z zadania matematycznego  8) .
Ale zero=nic .Albo solimy coś bardzo mało ,albo nic  .
Inny przykład.Ktoś ma marskość wątroby i lekarz mówi delikwentowi; "Zero alkoholu.Najmniejsza ilość alkoholu pana zabije"  :?  8)
Jakbyś to zrozumiał?
Swoją drogą widzę ,że lubisz pofilozofować.Też czasem lubię  8)

MW

Zero to bardzo mało. Nic to też bardzo mało. Solimy tyle żeby nam smakowało. A jak lekarz mówi "Zero alkoholu" to lepiej na wszelki wypadek się często bardzo nie upijać. :(