Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Witam

Zaczęty przez zdecydowana, 2013-08-30, 13:11:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

zdecydowana

Witam mam na imie Weronika i od pewnego czasu interesuje się Dietą Optymalną,po części jest to zasługa mojej wspaniałej sąsiadki która na tym modelu żywienia jest już 3 lata i tryska zdrowiem i energią.Niestety moja sąsiadka wyjechała z rodziną do Angli i niestety nie mogę liczyc na jej rady i wskazówki,ale zostawiła mi książki dr.Kwasniewskiego które przeczytałam.Ciesze się bardzo ze jestem i będę tu na forum,jest tu dużo mądrych porad z których na pewno będę korzystać.Pozdrawiam Was serdecznie i dziekuje za przyjęcie do grona :)

Gavroche

Cześć :D
A na jakim poziomie zainteresowania dietą tłuszczową jesteś?
Odważyłaś się już coś zjeść?

zdecydowana

Witaj Gavroche, spisałam BTW i od wczoraj trzymam się wskazówek,produkty waże,licze-zjadam.Jajka smazone na przetopionym smalcu wprost uwielbiem.

zdecydowana

oczywiście na poziomie wdrożeniaw zycie, wiedzy przeczytanej i posłuchanej od sąsiadki.

renia

Witam. "Zdecydowna", można wiedzieć czy na coś chorujesz i dlatego postanowiłaś wdrożyć DO? Czy tak po prostu profilaktycznie... :roll:

zdecydowana

Witaj Renia,mam problem z nadwagą i Chondromolacje chrząstki kości udowej.No i niestety skutki menopauzy to tak w nawiasie.

renia

To dobrze trafiłaś... :D Nie wiem co to jest ta chondromolacja chrząstki kości udowej, ale przypuszczam, że jest to jakiś ubytek lub degradacja w tkance chrzęstnej...

Gavroche

Cytat: zdecydowana w 2013-08-30, 13:37:33
Witaj Gavroche, spisałam BTW i od wczoraj trzymam się wskazówek,produkty waże,licze-zjadam.Jajka smazone na przetopionym smalcu wprost uwielbiem.
No i świetnie!
Zminimalizuj oczekiwania odnośnie nieśmiertelności, niezniszczalności i pozazmysłowych kontaktów z obcymi.
Zmaksymalizujesz sobie dobre samopoczucie, stabilną psychikę, zdrowe i silne ciało oraz rozkosze podniebienia.
Oczywiście do tego potrzebna cierpliwość i wytrwałość, o którą dzisiaj trudno :D

zdecydowana

renia chondromelacja to jest rozmiękczanie się chrząstek.

zdecydowana

Gawvroch to waśnie moja sąsiadka była dla mnie takim żywym przykładem  zdrowia,radości zycia,energi i wiele tu jeszcze wymieniac z plusów bycia na ŻO.Wierze ze z czasem i w moim przypadku tak będzie.Bo na pewno Wy takimi właśnie szczęśliwymi ludzmi jesteście.

Gavroche

Cytat: zdecydowana w 2013-08-30, 14:27:47
Gawvroch to waśnie moja sąsiadka była dla mnie takim żywym przykładem  zdrowia,radości zycia,energi i wiele tu jeszcze wymieniac z plusów bycia na ŻO.Wierze ze z czasem i w moim przypadku tak będzie.Bo na pewno Wy takimi właśnie szczęśliwymi ludzmi jesteście.
Szczęście to stan umysłu, a ten zależy od pożywienia.
I to jak zależy!
Przeczytałem, że jesteś w wieku, który natura zarezerwowała na opiekowanie się wnukami, tym bardziej przejście na DO jest wskazane.
Powodzenia.

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 14:34:27
I to jak zależy!
Przeczytałem, że jesteś w wieku, który natura zarezerwowała na opiekowanie się wnukami, tym bardziej przejście na DO jest wskazane.
Powodzenia.
Gavroche a jaki to wiek zarezerwowała natura na opiekę nad wnukami? 30, 40, 50 , 60 lat?

administ

Najpierw trzeba począć, później urodzić i czekać cierpliwie na poczęcie...!  8)
A to może potrwać niestety...  :wink:

renia

Ale wnuki mają swoich rodziców do opieki nad nimi... 8)

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-08-30, 14:52:37
Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 14:34:27
I to jak zależy!
Powodzenia.
Gavroche a jaki to wiek zarezerwowała natura na opiekę nad wnukami? 30, 40, 50 , 60 lat?
Pomenopauzalny.
Większość samic ssaków kończy żywot wraz z ustaniem płodności.
Kobiety żyją dużo dłużej.
Opieka nad istotą, której mózg rozwija się tak wolno i tyle musi przyswoić, wymaga każdej możliwej pomocy.
Teraz jest inaczej, ale cofnijmy się do czasów gdy głód i śmierć były powszechne jak Coca-Cola, a ludzi na planecie mało...

administ

Same twarde fizjologiczne fakty!  :?
A nutka romantyzmu gdzie?  :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2013-08-30, 15:02:34
Jedna samica jak to pięknie z tych wywodów wynika ma menopauzę w wieku 65 lat a druga 35 lat. Takie są twarde fizjologiczne fakty. Oczywiście większość po 55 r. życia co nie kwalifikuje wcale do opieki nad wnukami. Wręcz przeciwnie. :lol:

Gavroche

Babcie opowiadają bajki z morałem :lol:
Lubię Twoje poczucie humoru :D

administ

Cytat: Dasna w 2013-08-30, 15:05:10
Jedna samica jak to pięknie z tych wywodów wynika ma menopauzę w wieku 65 lat a druga 35 lat. Takie są twarde fizjologiczne fakty. Oczywiście większość po 55 r. życia co nie kwalifikuje wcale do opieki nad wnukami. Wręcz przeciwnie. :lol:

To się wie!
Dopiero można sobie życia użyć przy stałości hormonalnej!  :wink:
I uczuć naturalnie.  :D

Dasna

Cytat: renia w 2013-08-30, 14:56:08
Ale wnuki mają swoich rodziców do opieki nad nimi... 8)
A dziadkowie i babcie maja czas poszaleć, podróżować, poznawać nowych ludzi. Ostatecznie można i zostać po 60 -tce matką, jak ktoś się uprze.  :roll:  :lol: