Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Witam

Zaczęty przez zdecydowana, 2013-08-30, 13:11:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-08-30, 15:05:10
Cytat: admin w 2013-08-30, 15:02:34
Same twarde fizjologiczne fakty!  :?
A nutka romantyzmu gdzie?  :wink:
Jedna samica jak to pięknie z tych wywodów wynika ma menopauzę w wieku 65 lat a druga 35 lat. Takie są twarde fizjologiczne fakty. Oczywiście większość po 55 r. życia co nie kwalifikuje wcale do opieki nad wnukami. Wręcz przeciwnie. :lol:
Grupa ludzi przebywająca stale razem podobnie się odżywia, a synchronizacja cyklu płciowego u przebywających razem kobiet, to obserwowalny fakt, np. wśród zakonnic czy w internatach.
To powoduje, że menopauza występuje w podobnym wieku.
I nie chodzi wcale o pełną opiekę nad oseskiem, tylko o odciążenie matki od podrośniętego już potomstwa, które jest bardziej samodzielne i stara kobieta sobie poradzi.

administ

Cytat: Dasna w 2013-08-30, 15:10:11
Ostatecznie można i zostać po 60 -tce matką, jak ktoś się uprze.  :roll:  :lol:

Matko!  :shock:
W tym wieku, to lepiej się już nie upierać!  :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2013-08-30, 15:09:06
Jedna samica jak to pięknie z tych wywodów wynika ma menopauzę w wieku 65 lat a druga 35 lat. Takie są twarde fizjologiczne fakty. Oczywiście większość po 55 r. życia co nie kwalifikuje wcale do opieki nad wnukami. Wręcz przeciwnie. :lol:

To się wie!
Dopiero można sobie życia użyć przy stałości hormonalnej!  :wink:
I uczuć naturalnie.  :D
Oglądałam irlandzki program o ludziach po 80-tym roku życia. Chodzą na siłownię, biegają i co najważniejsze jak sami podkreślają uprawiają seks chociaż 2 razy w tygodniu.  :lol:

Dasna

Cytat: admin w 2013-08-30, 15:14:25
Cytat: Dasna w 2013-08-30, 15:10:11
Ostatecznie można i zostać po 60 -tce matką, jak ktoś się uprze.  :roll:  :lol:

Matko!  :shock:
W tym wieku, to lepiej się już nie upierać!  :wink:
:lol: :lol: :lol: No, ale są takie możliwości i bywają takie co się uparły i dopięły swego.

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 15:12:51
Grupa ludzi przebywająca stale razem podobnie się odżywia, a synchronizacja cyklu płciowego u przebywających razem kobiet, to obserwowalny fakt, np. wśród zakonnic czy w internatach.
To powoduje, że menopauza występuje w podobnym wieku.
I nie chodzi wcale o pełną opiekę nad oseskiem, tylko o odciążenie matki od podrośniętego już potomstwa, które jest bardziej samodzielne i stara kobieta sobie poradzi.
Stara kobieta i morze. :lol: :lol:

renia

Ja mam dzieci w późnym wieku (37 i 41 lat jak urodziłam dwójkę młodszych) i starczy...teraz już bym nie miała takiej cierpliwości i ochoty do wychowywania małych brzdąców...Wnuka jak mam pół godziny do godziny to mi starcza w zupełności... 8)

administ

Cytat: Dasna w 2013-08-30, 15:19:20
Stara kobieta i morze. :lol: :lol:

Same rekiny by łowiła!  8)

Dasna

administ

Cytat: renia w 2013-08-30, 15:21:15
Wnuka jak mam pół godziny do godziny to mi starcza w zupełności... 8)

Ale Donek pewnie dłużej wytrzymuje?  :roll: :wink:

renia

Wnuk z Donkiem się nie lubią... :?

renia

Donek go już nieraz niechcący przewrócił, albo zadrapał, jest mało ostrożny, zabiera mu z rąk jedzenie, piłkę... :( :lol:

administ

Bo Donek na głowę sobie nie da wejść.  :wink:  :D

Gavroche

He,he,he :D
Jasne, że może :D
Nie zapominaj jednak, że ewolucyjnie jesteśmy szczupłymi padlinożercami, przemierzającymi step w poszukiwaniu papu.
Menopauza nie jest wynalazkiem do uprawiania dojrzałego seksu bez plasterka, podobnie jak nasze ciała nie są przystosowane do 12-sto godzinnego przesiadywania w fotelu i kwadransa biegu na maszynie eliptycznej w klubie fitness czy trawienia kajzerek z margaryną 8)

renia

Cytat: admin w 2013-08-30, 15:28:05
Bo Donek na głowę sobie nie da wejść.  :wink:  :D

On myśli, że jest najważniejszy... :roll: :?

renia

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 15:30:53

Nie zapominaj jednak, że ewolucyjnie jesteśmy szczupłymi padlinożercam...

Czy na pewno padlinożercami... :roll:

administ

Dżdżownice i wije można na żywca!  8)

renia

Za padlinę uważam zdechłe zwierzę a nie zabite...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-08-30, 15:32:36
Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 15:30:53

Nie zapominaj jednak, że ewolucyjnie jesteśmy szczupłymi padlinożercam...

Czy na pewno padlinożercami... :roll:
Raczej tak, ale to nie wyklucza polowania i zbierania jagód jeśli wolisz tak myśleć :D
Padlinożercy są jednak zawsze inteligentniejsi, liczniejsi i tłuściutcy w porównaniu z innymi drapieżnikami, które padliną gardzą, tak na osłodę :D

Gavroche

Cytat: renia w 2013-08-30, 15:34:48
Za padlinę uważam zdechłe zwierzę a nie zabite...
A resztki zwierzęcia zabitego przez innego drapieżnika, do których nie potrafił się dobrać?
Szpik i mózg?
Widziałaś jak kruki, ścierwniki i kojoty grzecznie czekają w stosownej odległości, aż król zwierząt skończy posiłek?

renia

Cytat: Gavroche w 2013-08-30, 15:37:02

Raczej tak, ale to nie wyklucza polowania i zbierania jagód jeśli wolisz tak myśleć :D

Zdecydowanie tak wolę myśleć... :roll: 8)