Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Wielkie firmy mogą bezlitośnie

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-11-17, 14:15:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

No proszę:

"ilu pracowników będzie potrzebowała służba zdrowia w świecie, w którym wielkie firmy nie będą bezlitośnie wciskały dzieciom cukru?" pyta Matthew C. Klein z Bloomberg News - http://biznes.onet.pl/praca/po-co-pracowac-jesli-ludzi-zastepuja-maszyny,18493,5587967,5451429,462,1,news-detal .

Blackend

Strach przed maszynami szczery, czy kolejny socjalista szerzący swoje utopie?
Nie przeszkadzają mi nawet skrajne poglądy na temat utrzymywania jednych przez drugich i napuszczania na siebie warstw społecznych, ale pod jednym warunkiem, że nie odbywa się to za moją pracę. Ale takie są właśnie rządy mas i nie ma możliwości tego trendu powstrzymać. Skoro tak musi być, to niech tak będzie.  8)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-11-17, 15:28:45
Nie przeszkadzają mi nawet skrajne poglądy na temat utrzymywania jednych przez drugich i napuszczania na siebie warstw społecznych, ale pod jednym warunkiem, że nie odbywa się to za moją pracę. Ale takie są właśnie rządy mas i nie ma możliwości tego trendu powstrzymać. Skoro tak musi być, to niech tak będzie.  8)
Mądry człowiek wie kiedy ustąpić.

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-11-17, 19:17:28
Trzeba znać granice wytrzymałości materiału i nie przekraczać jej... :)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-17, 20:27:08
Cytat: Gavroche w 2013-11-17, 19:17:28
Trzeba znać granice wytrzymałości materiału i nie przekraczać jej... :)
Zwłaszcza podczas wspinaczki bez asekuracji na ścianie z łupku 8)

Blackend

I z kolegami, którzy do domu się spieszą.  :?  8)

Teresa Stachurska

Cukier dzieciom bezlitośnie wciskany przez wielkie firmy nikogo nie zajął?

Gavroche

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-11-17, 21:26:27
Firmy żadnemu dziecku nie wcisnęły 8)

renia

Dla tych firm już nie ma świętości... :roll: co ja mówię? :shock: jest jedna "święta Mamona"... :?

Teresa Stachurska

Cytat: Gavroche w 2013-11-17, 21:27:37

Jak nie, jak tak? Miliony idą na to wciskanie przez ucho i oko - markieting to się zwie. Media to "wspólnik" od interesów.

Gavroche

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-11-17, 21:45:35
Cytat: Gavroche w 2013-11-17, 21:27:37

Jak nie, jak tak? Miliony idą na to wciskanie przez ucho i oko - markieting to się zwie. Media to "wspólnik" od interesów.
A rodzice są od karmienia i wychowania.
Nic innego się nie liczy.
Media, phi!

renia

A skąd rodzice mają mieć uczciwą wiedzę?

Gavroche

Cytat: renia w 2013-11-17, 22:15:05
A skąd rodzice mają mieć uczciwą wiedzę?
Z uczciwego źródła :D
Czemu nie oskarżyć od razu cukrownie o wywoływanie próchnicy i cukrzycy?
Albo może rolnika, co buraki uprawia?
Co to za idiotyzmy na Amerykańską modłę?!
W życiu jest milion zagrożeń czyhających tuż za rogiem, oskarżmy wszystko i wszystkich by jeszcze bardziej odmóżdżyć dzieci i rodziców.
Czemu nie zlikwidować jezdni i ulic, zamiast uczyć dzieci przechodzenia na pasach?
Boże!

renia

To nie jest takie proste jak piszesz? Rozumiem, że z reklam nie powinno się czerpać informacji (chociaż dla wielu osób to jest głównie źródło "wiedzy"), ale jeśli już lekarzom wierzyć się nie powinno to komu?
Nie odpowiedziałeś na pytanie - skąd rodzice mają mieć uczciwą wiedzę? Piszesz tylko o karaniu... :?

renia

...ten znak zapytania w pierwszym zdaniu nie powinien być... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2013-11-17, 22:34:38
To nie jest takie proste jak piszesz? Rozumiem, że z reklam nie powinno się czerpać informacji (chociaż dla wielu osób to jest głównie źródło "wiedzy"), ale jeśli już lekarzom wierzyć się nie powinno to komu?
Nie odpowiedziałeś na pytanie - skąd rodzice mają mieć uczciwą wiedzę? Piszesz tylko o karaniu... :?

Stąd co ja?
Ja jestem całkiem młodym tatusiem :D

renia

Powinni, ale nie mają... :? "muszą" pracować cały dzień i nie mają czasu na "głupoty"... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2013-11-17, 22:39:04
Powinni, ale nie mają... :? "muszą" pracować cały dzień i nie mają czasu na "głupoty"... :?
Ja pracuję więcej niż inni :D
Chcesz powiedzieć, że praca jest ważniejsza niż wychowanie dzieci?
Że może być wymówką od czegokolwiek?

renia

A cudzysłów zauważyłeś? To dlatego, że tak nie myślę. Ale dla większości ludzi praca jest ważniejsza niż rodzaj diety... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2013-11-17, 22:44:39
A cudzysłów zauważyłeś? To dlatego, że tak nie myślę. Ale dla większości ludzi praca jest ważniejsza niż rodzaj diety... :?
Dlatego większość ludzi choruje.
Skoro praca jest tak ważna dla jednych, jak można potępiać ją u innych?
A co pracujący w wielkich firmach, mediach, reklamie nie mają dzieci do wykarmienia? :wink: