Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

NU - dziennik treningowy

Zaczęty przez nu, 2013-12-14, 13:49:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

nu

Od dłuższego czasu analizuję obecny trening, modyfikując to i owo.
Po zakończeniu obecnego, przymierzam się do przejścia z 6 tygodniowego cyklu na 3 tygodniowy, zostając przy wersji dwudniowej, również bez rozładowania, chyba, że będzie konieczny.
Zmniejszam objętość, zwiększam hardkor.

Odpuszczam "dipy 5/3/1", mam pewne obawy i wydaje mi się, że w pewnym momencie mój prawy bark może nie wytrzymać, zwłaszcza na ostatnich seriach 5/3/1.
Poza tym wygląda na to, że kolejne 2-3 miesiące spędzę na komercyjnej siłowni, gdzie nie zawsze wszystko jest, a wiem, że na pewno nie ma poręczy, będę musiał improwizować :)

Podobnie mają się sprawy z "nie do końca" progresywnymi cleanami, czy c&j, które tak naprawdę niewiele wnoszą.
Dlatego "dipy 5/3/1" będą zamienione na "c&j 5/3/1", a dodatkowe cleany, push pressy i inne tego typu wylatują :D
Martwy ciąg na prostych również wylatuje, zostanie zastąpiony wzniosami pleców (bw).
Masakryczne ilości przysiadów również wylatują, bo odezwało się kolano, gdzie w zimie na halówce zaliczyłem na nie ostrą glebę przy pomocy kolegi :)
Choć dodam, że taka objętość przysiadów była bardzo fajna :)

Jednym zdaniem, dążę do usystematyzowania całego cyklu, gdzie nie będę musiał wiele zmieniać, z wyjątkiem obciążenia :)

Na chwilę obecną wygląda to następująco, ale jak wiadomo coś się jeszcze może zmienić, w tym przejście na wersję 3 dniową, zobaczymy.

5/3/1 c&j, 5/3/1 squat, chinup 3x10 bw, back raises 3x15 bw, db bp 3x10, rear laterals 3x20, abs 3x10
5/3/1 deadlift, 5/3/1 military, db row 3x10, dips 3x10-15, good morning 3x10, curls 3x10, abs 3x10

Jak widać większość ćwiczeń pomocniczych jak i progresja ćwiczeń 5/3/1 zachowana, co było głównym celem.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P0TayvvZIYLd0YgkCllchtwOzi489EamuS7IF-YDpJk/edit?pli=1#gid=1549808142

Co do diety to muszę powiedzieć, że najlepiej czuję się w wersji 1B-2.5T i do tego równo rozłożone węgle, łącznie 100g.
~2700kcal w dni treningowe.

Gavroche

Radzisz sobie  :D
A ktoś gdzieś napisał, że Wendler jest taki sztywny i skomplikowany... :lol:
A jego Jack Shit to mój ulubiony sposób trenowania.
Nie, żebym miał coś do pomocniczych, ale porządnie wykonane główne ćwiczenia, to fundament.

nu

"Beyond" szeroko otwiera oczy :)
Aha... piłkę nożną odpuściłem do odwołania.
Do wariantu 3 dniowego przekonuje mnie fakt, że chodzenie 2 razy w tygodniu i wydanie kupy kasy na karnet to średnio się kalkuluje :)

Gavroche

Cytat: nu w 2014-06-03, 13:14:54
Do wariantu 3 dniowego przekonuje mnie fakt, że chodzenie 2 razy w tygodniu i wydanie kupy kasy na karnet to średnio się kalkuluje :)
Im bardziej rozdrobniony trening, tym częstsze pobudzanie bardziej wypoczętego CUN, ergo szybsze postępy, mniejszym nakładem.

nu

Gavroche

Jan Wegiera robi codziennie wszystkie ćwiczenia trójboju, nie przekracza jednak swoich zdolności regeneracyjnych i ma bardzo dobre efekty, mimo upływu lat  8)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-06-03, 13:19:46
Im bardziej rozdrobniony trening, tym częstsze pobudzanie bardziej wypoczętego CUN, ergo szybsze postępy, mniejszym nakładem.
ja swoj rozdzililem na 2, rano i wieczor. zeby wypic kawke i sie przygotowac, zrobic porzadny trening, to musialem przed 5 wstawac i wode nastawiac. teraz godzine rano i wieczorem juz bardziej luzacko, bez ograniczen
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-06-03, 17:06:27
Cytat: Gavroche w 2014-06-03, 13:19:46
ja swoj rozdzililem na 2, rano i wieczor. zeby wypic kawke i sie przygotowac, zrobic porzadny trening, to musialem przed 5 wstawac i wode nastawiac. teraz godzine rano i wieczorem juz bardziej luzacko, bez ograniczen
Zobacz, co robi adaptacja (a może kawa  :D) początkującego 2 godziny dziennie zabija w miesiąc, a po stopniowym przyzwyczajeniu można tak latami...
Do tego normalne życie, bo zawodowcy to i po 8-10 godzin dziennie zasuwają :D

Zyon

Kawy jakis czas nie pilem, ale znowu pije, bo lubie :D Jest tez pewien bodziec psychiczny w tym, rytual.
Work Buy Consume Die

Dasna

Nu, czołem. Gdzie zamawiałeś sobie buty?
Jak się sprawują?

nu

http://zpuh1969.sklepna5.pl/

Buty sprawują się fantastycznie. Jakość 10/10.
Polecam kontakt telefoniczny, bo dzwonisz bezpośrednio do rzemieślnika :)

Dasna

Cytat: nu w 2014-06-04, 07:38:09
http://zpuh1969.sklepna5.pl/

Buty sprawują się fantastycznie. Jakość 10/10.
Polecam kontakt telefoniczny, bo dzwonisz bezpośrednio do rzemieślnika :)
Dzięki. :wink:
Wiktor też bardzo chwalił polskie buty. Właśnie nie inne, tylko polskie.

renia

Już słuchać tego nie idzie. :evil: Wiktor to, Wiktor tamto, Wiktor wszystko ma najlepsze i Wiktor wszystko najlepiej potrafi... :shock: :lol: 8) :wink:

nu

Klokov również je chwalił, to chyba wystarczająca rekomendacja :D

Gavroche

Cytat: renia w 2014-06-04, 08:00:44
Już słuchać tego nie idzie. :evil: Wiktor to, Wiktor tamto, Wiktor wszystko ma najlepsze i Wiktor wszystko najlepiej potrafi... :shock: :lol: 8) :wink:
Wzięła dziada oranżada, co? :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-04, 08:08:20
Wzięła dziada oranżada, co? :lol:
:lol: :lol: :lol:

Dasna

Wiktor wszystko ma najlepsze i Wiktor wszystko najlepiej potrafi... :shock: :lol: 8) :wink:
Czy wszystko ma najlepsze to nie wiem. :roll: Wolę nie sprawdzać. :mrgreen:...... Może póki co. :lol: :lol:
Wszystko najlepiej potrafi? :roll: A czort jego znajet? :lol: :lol:

renia

Chciałam tylko trochę Cię przedrzeźnić z rana... :mrgreen: ale Ty jesteś twarda jak skała... :evil: :wink:

Zyon

Ten Wiktor to jak Kolo Gospodyn Wiejskich prawie  :shock:
Work Buy Consume Die

Dasna

O, proszę Renia z Zyonkiem jacy milusińscy. 8)

Tak, tak. Koło Gospodyń Wiejskich i co jeszcze? :lol: Kółko Różańcowe?  :lol: