Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Spotkanie Optymalnych w Ostrzycach - maj 2014

Zaczęty przez renia, 2014-02-14, 14:20:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: Blackend w 2014-05-11, 21:50:00
Bardzo fajnie, przystępnie i prosto napisany tekst. Można nowym wklejać na zmianę z kultowym news=80. ;)
Ale na serio bardzo dobrze napisane.  8)

I ani słowa o acetylo-CoA!  :wink:
Tylko ta "laktuloza" ...  :?

Blackend

Ale zaraz obok jest wyjaśnienie - cukier niewchłanialny. Moim zdaniem jest o'k.  :D
Doceniam ten tekst ponieważ zdaje sobie sprawę, że pisanie enty raz o zasadach DO i poszukiwanie jak najprostszych słów aby znowu z tego kolejnej formuły 30g nie zrobili nie należy do Twoich ulubionych czynności. Zresztą nawet mi się nie chce wśród moich znajomych o tym gadać, a jestem w tym dopiero parę lat. ;)
Jeżeli to jest ten "tekścik", który ma się ukazać w ogólnopolskim dzienniku, to myślących powinien zainteresować do dalszych poszukiwań, bo jest zrozumiały, a jeżeli nie to...  8)

Zyon

Cytat: admin w 2014-05-11, 21:42:40
Oczywiście to dla młodych, zdrowych, lubiących wysiłek fizyczny, aby nie było niedomówień!  :D
O, widze, ze o mnie tez pamietaliscie, dzieki  :D
Work Buy Consume Die

MariuszM

A tera prosimy coś dla sportowców z acetylo kwaskiem  :twisted:  :lol: ;)  :D

renia

Będzie bardzo ciekawa informacja i propozycja dla optymalnych sportowców z Państwowej Akademii Nauk z Warszawy.

administ

renia

Jeśli będzie odpowiednia rekompensata to myślę, że nie. Albo po prostu poświęcą się dla dobra nauki... :roll:  :wink:

renia

Jednak teraz tak to czuję, że organizacja takiego Spotkania jest męcząca, stresująca, czasochłonna i bardzo satysfakcjonująca. Ale chętniej i spokojniej pojadę na Konferencję w czerwcu do Ciechocinka, w której przygotowaniu nie uczestniczę... :D "Full fengszuj"...  :wink:

renia

Cytat: renia w 2014-05-12, 08:15:14
Jeśli będzie odpowiednia rekompensata to myślę, że nie. Albo po prostu poświęcą się dla dobra nauki... :roll:  :wink:

"Rekompensata" to jest niewłaściwe słowo... :roll: "gratyfikacja" by była odpowiedniejszym... :D

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2014-05-12, 08:44:20
Jednak teraz tak to czuję, że organizacja takiego Spotkania jest męcząca, stresująca, czasochłonna i bardzo satysfakcjonująca. Ale chętniej i spokojniej pojadę na Konferencję w czerwcu do Ciechocinka, w której przygotowaniu nie uczestniczę... :D "Full fengszuj"...  :wink:

Ano, bezsprzecznie :) 

administ

Bezsprzecznie, to nie ma jeszcze u Reni ani relacji, ani zdjęć z tego spotkania...  :wink:

renia

Podziękowałam mailowo właścicielom Ośrodka za gościnność, miłą atmosferę i "elastyczność". Już mam odpowiedź, że bardzo są zadowoleni z naszej wizyty i z przyjemnością będą nas gościć w przyszłości...Życzy nam (i sobie) aby udało nam się kolejne Spotkanie zorganizować we wrześniu...

renia

Cytat: admin w 2014-05-12, 11:52:37
Bezsprzecznie, to nie ma jeszcze u Reni ani relacji, ani zdjęć z tego spotkania...  :wink:

Spróbuję na relację do miesięcznika "Optymalni" namówić naszą Panią Sekretarz... 8)

Radzio

I ja tam byłem! :D
Gospodyni i personelowi podziękowałem w najlepszy, dostępny mi sposób, choć nie kryłem kilku uwag, gęsto się przy tym tłumacząc.
A czerwcowa Konferencja w Ciechocinku w żadnej mierze nie pokrzyżuje moich "szwajcarskich" planów. :D

Przypomniałem sobie! :)
A wiecie, że przydrożne, ostrzyckie brzozy osiągają prawie metr średnicy, gdzie "prawie" szacuję na 80cm. 8)
W życiu moja pamięć wzrokowa czegoś takiego nie odnotowała! :lol: (jak one się uchowały :shock:, może po prostu nikomu nie przeszkadzają ;))

RafałS

Paczpan!  :shock: Żem nie odnotował... Wiem, gdyżem tambyłżem miały one podówczas ze 75cm?  :)

Kwestia najazdu turystycznego i wytnie się

RafałS

Wycofuję się. Brzoza jako drzewo aż nie tak długowieczne musiałaby mieć koło 60cm prędzej.  :lol:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2014-05-14, 16:38:20
Wycofuję się. Brzoza jako drzewo aż nie tak długowieczne musiałaby mieć koło 60cm prędzej.  :lol:
Czyli grube udo :D
To jak Radzio widział bardzo grube udo?
Fakt, zaznaczył, że oszacował z grubsza :D

Radzio

Skoro tak w piśmie stoi, ... bez wątpienia mnie się przywidziało, gdy je rękami obejmowałem. :D
Przywidziała mi się również rozpiętość tychże, jednak z tym nie będzie mi łatwo się pogodzić. :shock:

W kwestii najazdów i wycinek. Jeżeli w Ostrzycach będą wiarygodni Optymalni, to z pewnością zauważą, że o tym, czy na drogach będą wypadki, czy nie zdrowo odżywiony rozum decyduje, a nie chore przepisy, który nijak się w tym przypadku mają do bezpieczeństwa, że o pouczającej sentencji "żyj i daj żyć innym" z zaciekawieniem wspomnę. :lol:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-05-14, 17:28:37
Czyli grube udo :D
To jak Radzio widział bardzo grube udo?
Fakt, zaznaczył, że oszacował z grubsza :D

Ty, Maczugo. Zaśpiewać Ci- 5*"wio koniku, a jak się postarasz...". ;) :lol: O tym też w pismach i to naukowych stoi. :D