Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sztuki walki/Samoobrona/MMA.

Zaczęty przez Gavroche, 2014-03-11, 14:35:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Ciekawe co będzie modne jak mma się zestarzeje. Wiadomo - kiedyś modne były wschodnie sztuki i to się sprzedawało. Teraz ten zlepek w postaci mma sprzedaje się głównie.  :)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2014-03-11, 20:23:10
Ciekawe co będzie modne jak mma się zestarzeje. Wiadomo - kiedyś modne były wschodnie sztuki i to się sprzedawało. Teraz ten zlepek w postaci mma sprzedaje się głównie.  :)

Przed chwilą o tym myślałem :lol:
Wychodzi mi, że wszyscy będą siedzieć w domach i nap... na kompach.
Nie będzie komu dać po ludzku w pysk :D

administ

Niektórzy trenują na ckmie.  :wink: :mrgreen:

Gavroche

Cytat: admin w 2014-03-11, 20:38:56
Mówi się, że młodziaki mają reakcje szybkie jak piloci myśliwców, od tych gier :D

Radzio

Cytat: admin w 2014-03-11, 20:38:56

Pewny chwyt, to szansa na utrzymanie broni we właściwej pozycji podczas pojedynki. ;) :lol: ;)

Gavroche

Fragment "Hugakure", co oznacza "ukryty wśród liści", zbioru zasad etyki dla samurajów oraz shizoku, czyli ich potomków.
CytatCelem samuraja jest śmierć. W sytuacji gdy szanse samuraja na śmierć lub życie rozkładają się po połowie, zawsze jest przygotowany na najgorsze. Nie ma w tym nic skomplikowanego. Wystarczy zebrać się w sobie i zrobić krok naprzód. Ten, kto zawiedzie w spełnieniu zadania, a postanowi żyć nadal, będzie pogardzany jako tchórz i niezdara. Żeby stać się doskonałym samurajem, musicie być przygotowani na śmierć rano i wieczorem, każdego dnia. Piekłem jest żyć w czasach, kiedy nic się nie dzieje, kiedy nie trzeba podejmować wyborów, a tylko czekać na możliwość okazania męstwa.
Średniowieczna Japonia, to dosyć dziwny kraj.

MariuszM

Gavroche

Gavroche

MariuszM

Olimp słabo płaci(ł)... ? ;)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-03-14, 11:17:05
Olimp słabo płaci(ł)... ? ;)
Płaci nadal, pewno nawet więcej :D
Pudzian jej nagadał 8)

nu

Jutro w UFC będzie srogo. Walki palce lizać.
Carlos Condit FTW!

Gavroche

Gurkha, najlepsi najemnicy na świecie, ich znakiem firmowym jest kukri, zakrzywiony nóż bojowy.
http://youtu.be/Rsk1ZSnT2cA

Gavroche

KSW to drukowane walki.
Shit :D
Nie chce mi się oglądać, ale stawiałbym na Jaya.

Gavroche

RafałS

Podobno w Żabku bywają zajścia... http://youtu.be/nsphIi2lfZk . Jak to mówią - domagasz się porządku, chcesz niedaj Boże posprzątać-szykuj się na potyczki.  :?

zofijeczka

Ja jestem po 2 latach rekreacyjnego judo.
-fajna zabawa dużo ruchu aż do momentu trafienia na osobę nawiedzoną, która traktuje trening bardzo osobiście i chce zabić każdego przeciwnika. I tu taka uwaga, że osoby z długimi paznokciami,  powinny mieć zakaz wstępu na matę...

Gavroche

Cytat: zofijeczka w 2014-03-23, 14:53:47
Ja jestem po 2 latach rekreacyjnego judo.
-fajna zabawa dużo ruchu aż do momentu trafienia na osobę nawiedzoną, która traktuje trening bardzo osobiście i chce zabić każdego przeciwnika. I tu taka uwaga, że osoby z długimi paznokciami,  powinny mieć zakaz wstępu na matę...
Bardzo niedoceniany sport.
Podobnie zapasy.
Szkoda tylko, że jako sport został odarty z bardzo wielu skutecznych technik.
Pady, rzuty, trzymania i podcięcia, przydają się w życiu codziennym, np. na śliskim chodniku zimą :D
No i mają ładne gi :D

Blackend

Takich nawiedzeńców w każdej dziedzinie trzeba unikać jak ognia.  :D
Ja zrezygnowałem z tego samego powodu z piłki halowej, miało być dla przyjemności, a skończyło się na walce o życie.  :?  8)