Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

YT, to lubię

Zaczęty przez anakin, 2014-05-30, 01:48:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Blackend

RafałS

:lol:
No a teraz ponoć nakręcili tu "nowomodnie" Kleksus - poterus kalkus.  :|

admin

Byłem, oglądałem, ale zachwytu nie było...  :?

admin

https://www.youtube.com/watch?v=zzdet5rdLH4&t=2s - tak będzie, dlatego wszystkich zainteresowanych zachęcam do dołączenia do "bazy danych".
Jest nowa strona www.dr-kwasniewski.pl, ale nie jest udostępniona, póki wszystko nie będzie dopięte na ostatni guzik, forum też już hula na nowym silniku, ale też jest jeszcze "niewidoczne".
Ale przyjdzie moment i będzie...  :D
Wreszcie uzyskuję przez fundację osobowość prawną - mogę więc "rozwinąć skrzydła".   8)

Blackend

Bardzo dobra inicjatywa, życzę powodzenia i wytrwałości.  8)

RafałS

A to Ci dopiero... :)

Malgosia

Gratuluję :!: :!: :!:

renia

Cytat: admin w 2025-01-28, 20:26:28
https://www.youtube.com/watch?v=zzdet5rdLH4&t=2s - tak będzie, dlatego wszystkich zainteresowanych zachęcam do dołączenia do "bazy danych".
Jest nowa strona www.dr-kwasniewski.pl, ale nie jest udostępniona, póki wszystko nie będzie dopięte na ostatni guzik, forum też już hula na nowym silniku, ale też jest jeszcze "niewidoczne".
Ale przyjdzie moment i będzie...  :D
Wreszcie uzyskuję przez fundację osobowość prawną - mogę więc "rozwinąć skrzydła".   8)

Piękna wiadomość. Gratuluję! :D

RafałS

admin

Jest takie przysłowie: "nie chwal dnia przed zachodem słońca" -  ale wszystkie z tych planów są bardzo zaawansowane, jescze parę tygodni i będzie "odpalone".
Jest zasadnicza różnica między "gadaniem o planach", a ich realizacją. Etap gadania mamy już za sobą - teraz nadszedł czas na wdrożenie.
Czuwam, aby nie było "falstartu".

Blackend

Najważniejsze aby plusy dodatnie nie przysłoniły plusów ujemnych. ;)

admin

:lol:
Wszystko zależy od połączenia biegunów albo wzrośnie woltaż, albo wzrośnie amperaż - o ile mnie podstawowe wiadomości z fizyki nie zawodzą!
Najważniejsze jednak, że zawsze coś wzrośnie! ;)

admin

admin

No kto może takie teksty pisać? Cyt.:
(...)
"Najgorszą pomyłką (ekstra przychodem z naiwniaków) "procedury medycznej" w utrwalaniu chorujących na cukrzycę jest "walka z poziomem cukru we krwi" przy pomocy leków - napiszę wyraźnie - w zdrowym organizmie - każdy poziom glukozy we krwi na czczo poniżej progu nerkowego jest prawidłowy - jeśli nie stwierdza się glukozy w moczu., albowiem to tylko kilka gram cukru rozpuszczonego w 5l krwi. Ale nie uzasadniam, bo nieprzekonanych nie przekonam, jeśli do tego nie zrozumieli, co napisałem powyżej.
I na koniec - ani posiłek białkowy, ani posiłek tłuszczowy, ani posiłek białkowo-tłuszczowy nie wpływa znacząco na podniesienie poziomu cukru we krwi i rzut insuliny, czego potwierdzeniem są "tabele współczynnika IG", gdzie próżno szukać mięsa, jajek czy masła, a łatwo znaleźć jedynie "warzywa i owoce" oraz całą gamę produktów węglowodanowych. A fruktoza jest ketonem - tak dla ścisłości.
Bo ma grupę ketonową, co jest naturalnie powszechnie nieznane, szczególnie wśród "ketogeników."

Tak - to końcówka mojego artykułu na temat cukrzycy do nowej gazety, wkrótce powszechnie dostępnej w sklepie na nowej stronie www.dr-kwasniewski.pl i nie tylko. Chyba już nic nie dopiszę - artykuł jest gotowy.

admin

Czekam na krytykę jaką to "wtopę" tu napisałem, potwierdzoną pierdylionem "badań naukowych, ale chyba się nie doczekam...  :?
Nic nie szkodzi - uzasadnienie będzie opublikowane w gazecie, bo jak to tak można pisać, że 180mg% cukru w cukrze jest ok! ;)  :lol:
Niektórym cukrzykom może to pomóc w leczeniu cukrzycy typ I, a nie "poziomu cukru we krwi".

admin

- testuję nowy przycisk "wstawiania".  Co to się wyprawia na tym nowym silniku!
Można przeglądać na Forum bez przekierowania!

RafałS

Dzień Dobry na nowym. Jak tu ładnie też. :-)

Blackend

Bardziej cukier... tzn. kolorowo jest. ;)