Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Doniesienia naukowe (czyli co powinien wiedziec kazdy rozgarniety czlowiek)

Zaczęty przez Zyon, 2014-08-05, 09:47:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: admin w 2014-08-20, 15:36:19
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/grozna-odmiana-kleszcza-i-alergia-na-czerwone-mieso-alarm-w-usa,457831.html - no wreszcie!  :D
Tego stworzonka tak brakowało! Może da się to coś importować do Polski?  :wink:  :D
Ta farmacja to do cna zdurniala  zeby takie "pandemie" wymyslac  :?
Work Buy Consume Die

administ

Ale jakby tak z połowę narodu udało się pokąsać, to problem nadmiaru jabłek by się rozwiązał, a i czerwone mięso by staniało!  :wink:

Radzio

Kto, prócz cywilizowanych zwierząt, jeszcze żre te jabłka?!? :D ;)
Jeże, od naukowców wiem, bo kto jeszcze może być tak mądry, ja!?!  8) Jakieś ptaki?? Dziwne, Dziwne, bo pod jabłoniami jest zwykle najwięcej spadów- nietkniętych. Inne robactwo? ;)
Co na to nauka wszelaka. "Wią"? :D

Radzio

Poniższe dot. powyższego i stanowi tłumaczenie tego, czym "po polskiemu" pozwalam ... sobie ... się ... popisywać ... ja. :D jaja

Cytat: admin w 2014-08-05, 12:09:43
A potrolować tu też można?  :roll: :wink:

Szefu mój. :D
Jak zrozumiałem, tak napisałem, a teraz DOpiszę: akurat mnie wypada ... ech wszystko przez te ze świń żarcie/ niektórym nawet kością w gardle staje ... dziwne/. :lol:

administ

Radziu!  :shock:
Ty czytasz posty cztery tysiące nazad?  :roll:
Tak to jest jak się ma zaległości urlopowe...  :? :wink:

Radzio

Ale ja właśnie nie mam zaległości urlopowych, biorę ile chcę i kiedy chcę, bo przecież mogę. Hę? ;) :lol:
A co do postów, jak sonie przypomną, to i wcześniejsze czytuję. :D :lol: ;)

Radzio

Kociołek, "sobie przypomnę"- tak miało być. :D Wydawało mi się, że klawiaturę znam na pamięć, a okazuje się, że znam tylko takie pojęcie- pamięć. :lol: :lol:

Radzio

Aby nie wywoływać alergii tym razem coś od, zaryzykuję, naukowców indyjskich. Na uwagę zasługuje brak wzmianki, że oczywiście autorom chodzi bezsprzecznie o tzw. Słońce Peru w proponowanych "Cyklach Powitania Słońca". :D

Blackend

Szpinak tam polecają, to juz  przynajmniej jestem spokojny, że jajca nie zdrożeją. ;)

Radzio

Ależ to nie jest możliwe. 8) Jajca wszak są bezcenne, nie znam większej drożyzny. :lol: :lol:

Radzio

Cytat: Radzio w 2014-08-20, 19:07:19
Kto, prócz cywilizowanych zwierząt, jeszcze żre te jabłka?!? :D ;)
Jeże, od naukowców wiem, bo kto jeszcze może być tak mądry, ja!?!  8) Jakieś ptaki?? Dziwne, Dziwne, bo pod jabłoniami jest zwykle najwięcej spadów- nietkniętych. Inne robactwo? ;)
Co na to nauka wszelaka. "Wią"? :D

Nie "wią". :D

W mojej okolicy nawet pszczoły tego nie "ją". Za to osy(te takie "wredne", "kąśliwe"- z żądłem) owszem, gruszki i jabłka. Czyli tak: ucywilizowanecośtam, szerszenie, osy. ;) Coś jeszcze?

Mój Przyjaciel, jeśli sobie przypomnieć, też coś o w/w owocach wspominał. :roll:
Ale to drobiazg, wzmianka. Być może po to napisana, żeby ludzi od 5*wio odstręczyć- chyba z zawiści to napisał, o tę bezkonkurencyjną dietę, bo wielu sobie to lekceważy ... . :P
Na szczęście ludzie, podobnie jak "naukowcy", "wią" lepiej co jest dla nich mniejszym złem. ;) :D

Radzio

CytatPo wielu badaniach naukowych i obserwacjach stwierdzono, że świnia domowa wykazuje się dużą inteligencją.

Rasy świń hodowlanych:

polska biała zwisłoucha
    wielka biała polska
    złotnicka biała
    złotnicka pstra
    puławska
    Pietrain
    Duroc
    Hampshire
    belgijska zwisłoucha

Wieprzowina to ogólne określenie mięsa pochodzącego ze świni domowej Wieprzowina to najbardziej popularne mięso w Polsce, jak również w Europie czy też np. Chinach, które są światowym potentatem w jego produkcji.

Inteligentna świnia domowa prosto z Chin- ależ to chwytliwe hasło.

Według ubiegłorocznego projektu młodzieży.
http://spichlerz.zspepowo.edu.pl/index.php/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna

Zyon

Wywiad z zawodowa pania dietetyk.
http://fitness.sport.pl/fitness/1,107702,16472347,_Dobra_dieta_musi_byc_szyta_na_miare___O_Dukanie_.html#BoxSportMT
Wynotowalem pare co ciekawszych kwiatuszkow. Pani dietetyk rozwiazuje pare istotnych kwestii.

Kwestia proporcji:
  - Nie chodzi o to, żeby je wyłączyć z diety, tylko o to, żeby zachować odpowiednie proporcje. Powinno być tak: białko 11-15 proc., tłuszcze 25-30 proc., reszta węglowodany. Nie inaczej.

Kwestia posilkow:
- Po pierwsze, ma jeść śniadanie, i to niemałe. Warto, żeby jadł też drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Może to nawet między sobą poprzestawiać, byleby się trzymał trzech posiłków głównych i dwóch pomniejszych.

KWestia glodu w Afyce:
- Organizm człowieka, który je zbyt mało, magazynuje tłuszcze i nie chudnie.

i uwaga (tam tadram)  :lol:
Kwestia ostatecznego zlikwidowania formuly 4eS, zastepujac ja 6U  :D :D
Wtedy warto stosować się do zasad profesora Bergera znanych jako sześć "U". Urozmaicenie diety, uregulowanie posiłków, umiarkowanie spożycia, umiejętność przyrządzania potraw, uprawianie sportu i unikanie nadmiaru w spożyciu tłuszczów, cukrów, soli, alkoholu

Nie wiem jak wy ale ja juz sie czuje madrzejszy  :shock:
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

To czemu po antybiotyku objawy choroby ustępują? :shock:

A bakterie mlekowe to też wymysł?
Jak NGM tłumaczy ser?;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-09-03, 14:07:26
To czemu po antybiotyku objawy choroby ustępują? :shock:
A tam zawracanie glowy, kogo w ogole obchodza objawy?  :lol:

Cytat: Gavroche w 2014-09-03, 14:07:26A bakterie mlekowe to też wymysł?
Jak NGM tłumaczy ser?;)
Nie pytaj mnie o ngm, bo jescze nie czytalem ksiazki o tym. To artykul z surawki, z ktorej tez cos wlepiales pare tygodni temu o enzymach chyba.

Zreszta tam nie ma nic o tym, ze bakterie nie istnieja, chyba, ze ser jest dowodem na istnienie wirusow  :shock:
Work Buy Consume Die