Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-08, 15:23:01
Cytat: Gavroche w 2016-06-08, 13:45:39
Ale podobno pieczenie w gofrownicy jest do rzyci, w przeciwieństwie do smażenia na patelni.
Admin mówili, a podobno trzeba pamiętać co on rzecze. ;)
gdybym słuchał wszystkiego to co Admin mówi, to pewnie w soboty na manifestacje bym chodził  :roll:  ;-)
i bryłkę złota bym zakopał w ogródku w oczekiwaniu na koniec świata  ;-)
Ale fakt, że są tacy forumowicze co wszystko biorą dosłownie  :lol: . Podejrzewam, że nawet Yes słuchają  ;-)
:lol: :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Blackend

Gavroche

:lol:
Wszystkiego to broń Boże, ale niesłuchanie w kwestii dietetycznej, to tylko Twoja strata. ;)

administ

Lepsza jest Goździkowa. Życiowo też, bo w berecie...   8) ;)

Diogenes z Synopy

Jestem transparentny i otwarty na dobre słowo i krytykę, gdy błądzę.  ;-)

dziś się zanosiło na chłodnik z botwinki  i był.  Młode liście mikro buraczków przesmażyłem lekko na maśle, dodałem sporo koperku pociętego i cebulki dymki i pokruszone żółtka, doprawiłem solą i pieprzem. Zalane śmietaną ukwasz. 30 President i rozrzedzone nieco zwykłą śmietanką - bo było gęste.
Takie proste, a Zosia była zachwycona. A ja tylko 10 min poświęciłem temu daniu  :shock: :D

W trakcie siekania opchnęliśmy po 1 pętku krupnioków czarnych.

o dziwo, zmieściłem jeszcze z 330 ml lodów opty   :shock:  :D

grenis

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-08, 15:23:01

gdybym słuchał wszystkiego to co Admin mówi, to pewnie w soboty na manifestacje bym chodził  :roll:  ;-)

i mialbys takie autorytety  :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=_5XSCKjQN1k

administ

Każdy ma to na co zasłużył...  :lol: :lol: :lol:
I to jest piękne właśnie i sprawiedliwe.  8)

Diogenes z Synopy

ludzi łatwo można zmanipulować. I nie ważne tu czy ktoś chodzi na KOD czy na miesięcznice. Było tak i będzie.  8)

Soros kupił 11 % Agory. Właściciela Gazety Wyborczej.

Teraz będziemy mieli  zalecenia kto dobry, a kto zły i co dobre z pierwszej ręki.  ;-)

2 gofry z mortadelą  i pasztetem podwędzanym. Pomidor, szczypiorek.

A  Zosia -  twaróg, śmietana ukwasz. i 3 żółtka na maśle.  I też WiO.  Demokracja.  ;-)

administ

A w takim razie smacznego przy śniadaniu.   8)
11% to jakoś tak mizernie...  :?

renia

A lody synowi smakują. Ja, mąż i córa jeszcze ich nie próbowaliśmy. Małe porcyjki w kubeczkach porobiliśmy (połowę czekoladowych, połowę śmietankowych) i jest ich przynajmniej dużo... 8) :lol:
"Moja pani" zachwycona nimi, mówiła, że swoim dzieciom też takie zrobi...

administ

Nie ma nic lepszego na tucz jak lody przy niewłaściwie dobranym chomącie - żeby nie było, że nie ostrzegłem.  8)

renia

Ktoś tutaj pisał, że lody odchudzają...

administ

Pewnie zapomniał dodać, że trzeba do tego stosowne geny mieć uruchomione.  8)

renia

Już mi obrzydziłeś te lody... :?

administ

A to szkoda!  :(

renia

I tak chociaż jednego zjem... :lol: 8)

administ

Ale na jedynie słusznej diecie tłuszczowej, to lody są nieszkodliwe, jakby co.  8)

renia

Jednego lata nasz najmłodszy syn jadł dużo tych sklepowych lodów. Wtedy sporo przez wakacje utył... :?
Dobrze, że w piłkę grał, to potem to dość szybko zgubił...

renia

Cytat: admin w 2016-06-09, 08:25:45
Ale na jedynie słusznej diecie tłuszczowej, to lody są nieszkodliwe, jakby co.  8)

Już nie zawsze jestem pewna, kiedy piszesz poważnie... :roll: :?

Diogenes z Synopy

trzeba być odpowiedzialnym. Ja nikogo tymi lodami nie częstuję. One są tylko dla mnie i dla Zosi.  8) :)