Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kryanna

Co tu taka cisza nastała? Poszczą wszyscy?
Szkoda, że Diogenes się nie pokazuje ... lubiłam chociaż poczytać o tych Jego-Zosinych pysznościach.
Ja to tak smacznie nie potrafię, dzisiaj rano normalne żółtki na smalcu były z buraczkami, na obiad zaś kotlet z karkówy, kapusta czerwona, ziemniak i ogórek kiszony ... oj, chyba za dużo węgla podrzuciłam na ruszt?!
No i oczywiście kawa ze śmietanką, chyba każdy to pije raz albo i dwa razy na dzień?
Koniec.
Idę jeszcze złapać ostatnie promyki słonka i te węgielki spalić przy okazji.
Jeszcze moment i rower wyciągnę, bo od listopada tylko kijki były ze mną. Dobre i to, nie narzekam przecie.

Jarek

Niestety robił to dla nas , nie dla siebie chyba dlatego się wypalił  :(
Szkoda dobrej zmiany  8)

administ

Ale jak się je codziennie takie samo śniadanie, to ile razy można o tym gadać? :roll: ;)
Mnie jak paprykę zmienili na pomidor, to zaraz zameldowałem...  8)

administ

Chociaż teraz mnie skręca, bo za kilo pomidorów chcą tyle co za kilogram boczku, więc może sobie zażyczę kapusty kiszonej, bo nie mogę sobie darować takiej zakupowej rozrzutności!  :shock:  :?

Blackend

:lol:
Ot problem, ale ja to rozumiem, bo też nie lubię marnować kasy, nawet przysłowiowej złotówki.  8) ;)

renia

Cytat: admin w 2017-01-29, 17:39:07
Chociaż teraz mnie skręca, bo za kilo pomidorów chcą tyle co za kilogram boczku, więc może sobie zażyczę kapusty kiszonej, bo nie mogę sobie darować takiej zakupowej rozrzutności!  :shock:  :?

Pomidory teraz niesmaczne są... :? Jak "Radomiaka" kawały... :? :lol:

administ

Jak niesmaczne, skoro to samo GMO i sobie można smak wybrać...  8) ;)

Blackend

Ale Renia wie co sprzedaje. ;)

administ

A bo Renia dba o zdrowie Polek i Polaków... ;)
Zgodnie z zaleceniami IŻiŻ!  :?

renia

Tyle wiem co Wy. Nie wiemy jak dane warzywa czy owoce są uprawiane (pewnie to i lepiej  8)). Jedynie latem od kilku znajomych producentów to tak. Teraz wszystko jest praktycznie "śliczne i zagramaniczne"...  :?

renia

Cytat: admin w 2017-01-29, 18:03:41
A bo Renia dba o zdrowie Polek i Polaków... ;)
Zgodnie z zaleceniami IŻiŻ!  :?

Jakbym otworzyła tutaj sklep z optymalną żywnością, to na pewno szybko bym zbankrutowała... :? :lol:

administ

:shock:
Jeszcze tego brakowało, żeby Cię o trucie ludzi podejrzewali!  :?
Każdy wie, że najwięcej witaminy przecież mają polskie dziewczyny... ;)

renia

Dziewczyny sprzedawać? :shock: 8)

administ

:lol:
To zależy, ile na tym można zarobić... ;)

Blackend

Jak towar świeży... ;)

renia

I czy proporcje prawidłowe... :roll:  :mrgreen:

Jarek

Cytat: admin w 2017-01-29, 17:39:07
A bo nastał niemiecki trend .Tutaj 100 gr sałatki z pomidorów zalane oliwą i trochę ogóreczka kosztuje tyle, co pół kg boczku . Pisałem z rok temu ,że ŻO to super sposób na życie ,to nikt nie wierzył . :lol: :wink:

Jarek

Cytat: renia w 2017-01-29, 18:50:39
I czy proporcje prawidłowe... :roll:  :mrgreen:
A jakie te proporcje prawidłowe ? :lol:
Reniu napisz ,bo się można pogubić  :lol:

Anulka177

A u nas był dziś sernik na śniadanie, bardzo smaczny bo optymalny. I kakao ze śmietanką.
Po południu mielone z łopatki i podgardla z ziemniakiem i kiszonym ogórkiem. A teraz pora na herbatę i może kieliszeczek wina przy niedzieli?