Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

renia

Cytat: admin w 2021-11-07, 12:23:09
W survivalu, na wit.C, ssiemy młode pędy iglastych, gdyby dziąsła zaczęły krwawić. ;)

Dziąsła też mogą krwawić przy myciu zębów od kamienia nazębnego, którego można nie widzieć, bo często jest pod dziąsłami. Wiem to z autopsji...Usuwanie go nie jest przyjemne, ale skuteczne...

admin

Bo faktycznie problemem rzekomego "ocieplenia klimatu" jest metan - mol metanu ponoć powoduje 85*  większe "ocieplenie" niż mol ditlenku węgla, a światowa populacja bydła produkuje ponoć 90mln. ton metanu, czyli bez mała 1/4 emisji, ale 1/8 "produkcji" stanowi uprawa zbóż - więc to wszystko nie jest aż tak oczywiste, jak "naukowcom" się wydaje.
Kopaliny uwalniają rocznie do atmosfery około 100mln. ton metanu - tak dla ścisłości.  8)

renia

A wulkan? :roll: Olbrzymie pożary lasów?

admin

Też, a superwulkan typu syberyjskiego może załatwić problem "kompleksowo"...  8)

Jarek

Cytat: Sandman w 2021-11-07, 12:28:55
:D dobrze wiedzieć na przyszłość może zostaniemy przez nowy zielony ład zmuszeniu do powrotu do korzeni i pędów.   8)
 :lol:
Kierunek został już obrany...  

Jarek

Cytat: admin w 2021-11-07, 13:39:46
Też, a superwulkan typu syberyjskiego może załatwić problem "kompleksowo"...  8)
I dobrze się kojarzy- "Syberiada'

renia

Cytat: admin w 2021-11-07, 13:39:46

I pozamiatane... 8) :lol:

renia

https://biznesalert.pl/pozary-arktyka-emisje-co2-gaz-atmosfera-srodowisko/  Sporo tego CO2 i innych gazów cieplarnianych...

Ale dlaczego w wątku ze śniadaniem? :shock: :lol:

Gavroche

Ja czasem po śniadaniu potrafię się dołożyć do globalnego ocieplenia. ;-)

RafałS

W survivalu, na wit.C, ssiemy młode pędy iglastych, gdyby dziąsła zaczęły krwawić. ;)
A można dzikiej róży? Ostatnio skubnąłem, naturalny dżemik... 8)

Blackend

Cytat: Gavroche w 2021-11-07, 13:59:25

:lol: :lol:

admin

Cytat: renia w 2021-11-07, 13:48:40
https://biznesalert.pl/pozary-arktyka-emisje-co2-gaz-atmosfera-srodowisko/  Sporo tego CO2 i innych gazów cieplarnianych...

Ale dlaczego w wątku ze śniadaniem? :shock: :lol:

Dla niepoznaki... ;)

admin

Cytat: Gavroche w 2021-11-07, 13:59:25

:lol:

Za komuny szturmówki do szamb się wrzucało - lepszy efekt jak z karbidówki się strzelało!  :lol:

renia

RafałS

Cytat: RafałS w 2021-11-07, 15:28:19
A można dzikiej róży? Ostatnio skubnąłem, naturalny dżemik... 8)
Tzn. marmoladka bardziej. 8)

admin

No spoko -z dzikiej też super!  :D

RafałS

Spoko, troszku ptaszkom skubłem (tyle co kotek napłakał)  :wink: . Muszą te pomarszczone, przysuszone być.  8)

admin

A tu gile chyba jeszcze nie zleciały.

RafałS

Cytat: admin w 2021-11-08, 09:25:43
A tu gile chyba jeszcze nie zleciały.
Chyba Gill Bates zatrzymał ruch powietrzny. :wink: