Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2021-11-21, 12:00:32
I płatki owsiane - na parapet - bo ptaszki lubią... ;)

:lol:

Gavroche

Kanapki z twarogu, masła i salami, do tego mleko z masłem i miodem, mama takie robiła, jak byliśmy przeziębieni i czasem mam smaka. :D

admin

Fajny zestaw.  8)

Blackend

Na kolację też by pasował.  8)

admin

A bo  to zestaw uniwersalny... ;)
Tylko wita C i spoko.  Może być w pigułce. 8)

Blackend

Wiadomo, to akurat warto suplementować.  8)

Jarek

Wiadomo, witamina cud... 

Gavroche

Cytat: Blackend w 2021-11-27, 20:14:07
Wiadomo, to akurat warto suplementować.  8)
Ja mam problem z suplementacją askorbinianu, kilka dni pod rząd wezmę tabsa 0,2g i czyszczenie. ;-)
Próbowałem kilka razy, zawsze ten sam efekt, jak czytam, że niektórzy to biorą na gramy, to mi się włos jeży na brodzie. :shock:

Zyon

Ja lubie askorbinian z kwasem wymieszac, wtedy ani kwasne ani slone, ale sraka zoltozielona jak sie przedawkuje to znak, ze czlowiek pelen pod korek :D
Na DD jest matti, ten stary wariat sprzed lat, co nic nie zmadrzal i dalej je te suple w ilosciach hurtowych, oczywicie dla zdrowia :D
Work Buy Consume Die

Blackend

Cytat: Gavroche w 2021-11-27, 21:02:13
Ja mam problem z suplementacją askorbinianu, kilka dni pod rząd wezmę tabsa 0,2g i czyszczenie. ;-)
Próbowałem kilka razy, zawsze ten sam efekt, jak czytam, że niektórzy to biorą na gramy, to mi się włos jeży na brodzie. :shock:

Nigdy nie suplementowałem wit. C poza przeziębieniami typu katar i takie tam, a teraz łykam, bo sam nie wiem, nikt zresztą nie wie...
Kupuję na Allegro wit.C liposomalną 1 gramową - sporo, ale nic się nie dzieje.  8)
Ponoć to prawie to samo co szprycowanie, tylko taniej.  8)

admin

I dobrze, bo jak nerki wydolne i gruczoły potowe, to "nadmiar" wyleci, a braku z całą pewnością nie będzie.  8)

Jarek

Dobrze ze watrobka ogolnie dostepna, raz w tgodniu 100g i po suplementacji.  :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2021-11-27, 22:50:17
I dobrze, bo jak nerki wydolne i gruczoły potowe, to "nadmiar" wyleci, a braku z całą pewnością nie będzie.  8)

Tak to sobie też tłumaczę, ale zawsze fajnie usłyszeć potwierdzenie.  8)

admin

Lepiej nie przeginać, bo to jak z E-konserwantami - rakotwórcze i nie tylko - ale przy dawkach 1000* przekraczających normę - tego z reguły nie przyjmuje się do wiadomości. ;)

Blackend

"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną." ;)

Zyon

Cytat: Blackend w 2021-11-27, 22:10:14
Cytat: Gavroche w 2021-11-27, 21:02:13

Nigdy nie suplementowałem wit. C poza przeziębieniami typu katar i takie tam, a teraz łykam, bo sam nie wiem, nikt zresztą nie wie...
Kupuję na Allegro wit.C liposomalną 1 gramową - sporo, ale nic się nie dzieje.  8)
Ponoć to prawie to samo co szprycowanie, tylko taniej.  8)
Ja tez z reguly jak cos sie tam przypaleta, to pare dni lyzeczke sypie do kubka, zwykly askorbinian
Work Buy Consume Die

admin

Cytat: Blackend w 2021-11-28, 12:32:36
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną." ;)
Jasne, takie 4 Kozidraki dla przykładu... ;)

Blackend

Cytat: Zyon w 2021-11-28, 12:38:05
Ja tez z reguly jak cos sie tam przypaleta, to pare dni lyzeczke sypie do kubka, zwykly askorbinian

Ta liposomalna to też zwykły askorbinian, tylko wolniej się rozpuszcza.  8)
https://www.sklepzycia.pl/liposomalna-witamina-c

Ale tak szczerze gdyby nie moja chemiczna przygoda w życiu bym się tym nie zainteresował.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2021-11-28, 12:42:22
Cytat: Blackend w 2021-11-28, 12:32:36
Jasne, takie 4 Kozidraki dla przykładu... ;)

Ale zależy u kogo, bo tak na prawo od Bugu, to może być spoko. ;)

admin

Ale specjalnie dawkę 2*zawyżyłem - żeby z całą pewnością była śmiertelna... ;)