Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

5 jajec z pomidorem popite śmietanką. Niezmiennie bardzo mi to smakuje.  :shock: :D

Diogenes z Synopy

i jakie wysublimowane  ;-)

Blackend

Nawet posolone było. ;)

Gavroche

Niewiarygodne! :shock:

Blackend

Feria smaków normalnie. ;)

Diogenes z Synopy

dziś 4-5 placków serowe przepis 141, z masłem. Podstawa smaku to dobre składniki. Twaróg śmietankowy z Czarnkowa, masło Lurpark (niepatriotycznie), łój do smażenie z młodych opasów, jajka od kur znajomych. Placki zostały z wczoraj ( można podgrzać, wtedy z masła wychodzi kwintesencja smaku podczas rozpuszczania na ciepłym placku). Na ciepło wczoraj zrobiłem z kwaśnymi jabłkami robaczywymi parę szt ( przepis chyba 143 ? ) plus masło - puder i malina zesmażona. Niebo. Łyżeczką popiłem śmietanę ukwaszoną 30.

No i obowiązkowo z rana - kawa i tort.    :D

Blackend

Dzisiaj na śniadanie wysublimowane nic, bo pogańskie obżarstwo mięsa z ognia się szykuje. ;)

administ

Tu niektórzy mają tak samo, ale ja standardowo: trzy sadzone żółteczka, masło  i pomidorek...  8)
Jakie monotonne to żarcie na szczęście... ;)

Blackend

Nuda jak diabli, ale jak to wydłuża życie. ;)

administ

Wiadomo - rotacja... ;)

Gavroche

Kurczę, a dla mnie idealny zestaw to twarożek ze śmietanką i żółtkami na słodko. :D

Owszem, jadam inne rzeczy na śniadanie w ramach rotacji. ;)
Ale jak powiedział pewien linoskoczek:
"Naprawdę żyję tylko na linie. Reszta jest czekaniem". :D

administ

A cukier po tym badałeś? :roll: ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-09-19, 11:16:42
Kurczę, a dla mnie idealny zestaw to twarożek ze śmietanką i żółtkami na słodko. :D

Bez smazenia, na surowo miksujesz?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-09-19, 11:47:15
Cytat: Gavroche w 2015-09-19, 11:16:42

Bez smazenia, na surowo miksujesz?
Czasem robię serniczek z patelni Mariusza, czasem Twój przysmak śniadaniowy, bez cukru oczywiście, wtedy obrabiam.
Ale szybciej i prościej i tak najbardziej lubię na surowo. ;)

Gavroche

Cytat: admin w 2015-09-19, 11:45:14
A cukier po tym badałeś? :roll: ;)
Nie, i przed tym też nie. ;)

administ

No to skąd będziesz wiedział, że Cię nie pokręci?  :shock: ;)  :lol:

Gavroche

Lubię ryzyko. ;)

administ

Hazardzista... ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

co ma pokręcić. Ostatnio byłem na poczcie, a tam zamiast normalnych książek - są same książki  ''lecznicze '' , zielarskie , fit-zdrowotne ,wegeteriańskie , dietowe  .  Czekając na swoja kolej przeglądnąłem dwie z nich ( nie Anię Lewandowską i jej diety ) . Pierwsza to ,,Dieta w chorobach krążenia i serca ''  i druga to '' Dieta dla cukrzyków '' . Tą się zainteresowałem.  Nie wierzę w to co widziałem. Powinno być tam zaznaczone w słowie wstępnym, jeżeli chcesz przejść szybciej na rentę to korzystaj z tych przepisów pełnoziarnistych. Taki pomocniczek do przygotowania się do wizyty do lekarza orzecznika ( odpowiednio wcześniej zastosować ). To nie była księgarnia specjalistyczna, tylko zwykła poczta.   :? 

renia

Lepiej przestań chodzić na pocztę, bo się rozchorujesz... :?