Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2015-09-19, 14:36:35
Lepiej przestań chodzić na pocztę, bo się rozchorujesz... :?

nie szkodzi, oglądałem też książki jak czytać wyniki krwi, diagnostyka w czymś tam , i wiele innych dziwnym pozycji.  Więc będę wiedział co czynić !  :) Jak w przychodni. Jeszcze może pierwsza pomoc będzie na poczcie. Personel przeszkolą ? ;-)

jukor,    śmiercionośne danie?   taki przekaz ?

jukor

Przekaz z jajem. :D
Można robić reklamę 5 wio, lub antyreklamę zdrowego odżywiania.
A, że ludzie strachliwe....

Diogenes z Synopy

dziś stałem w kolejce w taniej jatce. Kupiłem sobie pasztetową wiejską, pasztetową swojską i wątrobiankę. Za wszystko zapłaciłem 4,20 zł.

O jeżu! Ile ludzie kupują czystego białka!  :shock:  Tony.   Szynka z komina , szynka farmera ,  wędzonka babci klapci. Wszyscy przede mną  zapłacili po co najmniej 100 -150 zł . Patrzyli się na mnie ( dobrze że mi nikt nie zafundował nic z litości ) sądząc, że nie wiem co czynię. Spozierając na siebie ukradkiem ze zrozumieniem , że widocznie nie wszyscy jeszcze są wyedukowani żywnościowo.

;-)   

Gavroche

Dobrze, że kupują dużo chudego białka, bo dużo węglowodanów jedzą. :)

administ

Tylko aby nie zapominali do tego o owocach i warzywach, oraz glutenie razowym!  8)

Diogenes z Synopy

Nie zauważyłem po wyglądzie, ani po zachowaniu aby im to dobrze służyło. Może pozory mylą ? ;-)    Dziś facet w markiecie przy kasie ( stał za mną ) normalnie mnie popychał abym szybciej się przesuwał . Ale mnie Pani blokowała z takim wózkiem wielkim wypełnionym zakupami, jakby miała otwierać sklep spożywczy  :shock:   .  Na złość, udałem że nie wiem o co chodzi, a on dostał białej gorączki ;-)  .  Jakie odżywianie, taki zachowanie. Mieliśmy po 2 produkty . Ja 2 kg pięknego podgardla ( po 4,9 za kilo ) i papier toaletowy ( nie do potraw ;-) ), a on  bochen chleba i mąkę tortową z promocji po 1,17 zł . Spotkałem go jeszcze na ryneczku, kupował pyrki.  Pojechał tam autem, gdzie ja pieszo byłem szybciej. Wniosek: węglowodany wzbudzają agresję  ;-)

administ

Wygląd i zachowanie mają dokładnie takie jak ŻrO... ;)  :lol:

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-09-19, 18:42:18
Nie zauważyłem po wyglądzie, ani po zachowaniu aby im to dobrze służyło. Może pozory mylą ? ;-)    Dziś facet w markiecie przy kasie ( stał za mną ) normalnie mnie popychał abym szybciej się przesuwał . Ale mnie Pani blokowała z takim wózkiem wielkim wypełnionym zakupami, jakby miała otwierać sklep spożywczy  :shock:   .  Na złość, udałem że nie wiem o co chodzi, a on dostał białej gorączki ;-)  .  Jakie odżywianie, taki zachowanie. Mieliśmy po 2 produkty . Ja 2 kg pięknego podgardla ( po 4,9 za kilo ) i papier toaletowy ( nie do potraw ;-) ), a on  bochen chleba i mąkę tortową z promocji po 1,17 zł . Spotkałem go jeszcze na ryneczku, kupował pyrki.  Pojechał tam autem, gdzie ja pieszo byłem szybciej. Wniosek: węglowodany wzbudzają agresję  ;-)
Błędne założenie, błędne wnioski. ;)
Zakładasz, że je to, co kupuje, Ty kupiłeś papier toaletowy.  :lol:
Hindusi i Japończycy jedzący mnóstwo węglowodanów, to najmilsi i najspokojniejsi ludzie jakich znam.

Diogenes z Synopy

Sam się nie popychałem ;-)   Davis w swojej książce pisał, że to od gliadyn z pszenicy  ;-)

vvv

wczoraj kurczę z tłuszczem
dzisiaj rano krem <blender> z duszonej kapusty, tłuszczu, pieprzu i cynamonu
teraz (gorący kubek) pokruszone drożdże zalane wrzącym wrzątkiem
:shock:

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-09-19, 18:56:02
Sam się nie popychałem ;-)   Davis w swojej książce pisał, że to od gliadyn z pszenicy  ;-)
Idzie mi o to, o czym pisał Doktor.
Że w każdym domu jest żywność bardziej "reglamentowana" i mniej, tzw. wypełniacz.
Wszyscy mają, dla przykładu, wyliczone po parówce, ale tata zje dwie, bo córka oddała i je sam chleb, syn zje jedną i 5 kromek chleba, a mama też jedną, ale tylko z połową kromki. ;)
W efekcie każdy członek rodziny ma inne proporcje GSO, więc może on Cię nie popchnął gliadynami, tylko glutaminianem sodu i soją GMO.  :lol:

Diogenes z Synopy

Tak, to był ten tata co zjadł 2 parówki ;-)    Przez co wszedł w szlak koryta lub ŻrO  ;-)   Konkluzja jest ta sama. Przedawkowuje węglowodany. Co zwiększa agresję. Jestem pewien, że gdyby był ktoś inny węglowodanowy na moim miejscu, by dostał w tubę. Agresja rodzi agresję ( ale nie na ŻO )  :)  Miał szczęście, że mnie spotkał?  ;-)

CytatJapończycy jedzący mnóstwo węglowodanów, to najmilsi i najspokojniejsi ludzie jakich znam

:shock: ja czytałem ''tygrysy''  o II WŚ , nie było tam tym mowy. Kamikadze i te sprawy  ...   

Gavroche

Pewnie dlatego tyle depresji i nerwic lękowych, agresja taka utajona. ;)

Blackend

Kiedyś największa liczba samobójstw, jak jest teraz nie sprawdzałem.  8)

Diogenes z Synopy

o jakie smaczne, o jakie smaczne!  :)

piętnaście prawdziwków - same  kapelusze, nieduże.  Ze  150 gr masła .  10 żółtek .    Na początek  grzybki przysmażone na maśle klarowanym, na cebulce. Przed samym dorzuceniem żółtek - masło dodane z kostki. Ziemniaki z masłem i natką pietruszki. Przyprawy: sól i pieprz jedynie.  I dodatkiem jeszcze  było puree z dyni i masełka.

renia

Moja Teściowa smażyła grzyby i zalewała je rozbełtanymi jajkami. Mnie to dziwiło, bo u nas smażyliśmy na samym tłuszczu, ewentualnie robiliśmy sos ze śmietanką...

Diogenes z Synopy

dziś podobnież. Kapelusze z koźlarza czerwonego i borowika  przysmażone na klarowanym maśle. Masło świeże i żółtka. Lekko wstrząśnięte.  Dużo świeżego kopru. Tost z cheddarem i masłem .  Grubo zmielony  pieprz.    Kosmos ;-)

Kawa  i  sernik opt.    z konfiturą z aronii i jabłka.

renia

Przypomniałeś mi o serniku. Już mam plan na drugie śniadanie... 8)

Zyon

Ja wciagnalem wlasnie talerz flakow, przepyszne ale tylko 200 kcal, trzeba dojesc  :?
Work Buy Consume Die