Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-10-03, 11:40:12
W składzie tylko skrobia i soja, w analizie mają 4g Ww. ;)
Ale ja tam im nie wierzę.

przyjmij to jako posiłek białkowo ( soja i trochę MOM )  -  węglowodanowy   ;-)  Chyba, że trochę oleju dolali .

Gavroche

Tak całkiem to nie mogą fantazjować w składzie, tam ma być 90% mięsa, MOM mi nie przeszkadza, białko z okostnej jest spoko. ;)

Diogenes z Synopy

ja ostatnio odkryłem w kiełbasie staropolskiej wieprzowej pół składu drobiowego. Wyrzuciłem ją. Niesmaczna.

Gavroche

No tak to jest, jak się kupuje wędliny. :D
Trzeba się liczyć z lipą. ;)
Gdzieś czytałem, że obecnie 90% żywności nie przeszłoby kontroli wg norm, które mieliśmy w kraju przed EU. :D

vvv

Jakby owsianka na sucho w kawałkach i z tłuszczem:

Orzechy włoskie 250g, duszone do miękkości:

BTW 40:150:30 (1 : 3.7 : 0.7) 1700kcal

8)

Diogenes z Synopy

mnie przestały orzechy smakować jako takie . Nieraz dodam do gofrów czy deseru. Przestałem nawet obierać. Po dawce orzechów ( podczas obierania jadłem ) miałem ostatnio bąkowe popołudnie. Słaby to produkt dla mnie. Chyba tylko głodny w puszczy mógłbym się na to skusić w większej ilości.

Ser żółty z masłem zjadłem na śniadanie.   I 2 łyżki kaszy gryczanej na smalcu z boczkiem.  Kawa i bita śmietanka.    :D

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-06, 10:07:23
mnie przestały orzechy smakować jako takie . Nieraz dodam do gofrów czy deseru. Przestałem nawet obierać. Po dawce orzechów ( podczas obierania jadłem ) miałem ostatnio bąkowe popołudnie. Słaby to produkt dla mnie. Chyba tylko głodny w puszczy mógłbym się na to skusić w większej ilości.
Dziwak z ciebie, nie je sie czegos, bo smaczne, ale sie je, bo zdrowe, chocby smakowalo jak cholewa gumowca ;)
Zdrowie, zdrowie uber alles  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Wontroble z surowkami wciagnalem, dzisiaj normalna, czyli duza porcje i ledwo zmiescilem. Jak pomysle, ze kazaliby mi zjesc tego kilo....  :shock: :shock: :shock:
Work Buy Consume Die

Gavroche

A mnie masło orzechowe smakuje niezmiennie, niedawno dorwałem masło z orzeszków piniowych. :D

A potreningowo wciągnąłem:
-6 żółtych kulek
-plastry boczku 100g
-kubek śmietany 200ml z dwiema łyżkami majonezu
-pomidorki koktajlowe 5 sztuk.

A teraz widzę nowe słodycze się na hinduskim stoisku pojawiły, skosztujemy później. :)

Blackend

5 jajec ze śmietanką plus pomidor - w kółko to samo.  :shock: :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2015-10-06, 10:33:13
Dziwak z ciebie, nie je sie czegos, bo smaczne, ale sie je, bo zdrowe, chocby smakowalo jak cholewa gumowca ;)
Zdrowie, zdrowie uber alles  :lol:

właśnie ostatnio sobie puściłem video nakręcone podczas karmienia córki  25 lat wcześniej. Zastanawiałem się wtedy, dlaczego dziecko wypluwa zdrowe zupki polecane przez dziecięcych dietetyków. Zupa warzywna bez soli posłodzona  :shock:    Ile trudu to kosztowało, aby choć ze 3 łyżki stołowe  chciała zjeść tego '' zdrowia ''  .  :?   

Zyon

Cytat: Blackend w 2015-10-06, 10:58:25
5 jajec ze śmietanką plus pomidor - w kółko to samo.  :shock: :lol:
Ja wczoraj tak jadlem, ostatnio tak do pracy biore taki zestaw, 5 zoltek plus kubek smietanki, czasami z maslem zjem.
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Gavroche w 2015-10-06, 10:56:57
A mnie masło orzechowe smakuje niezmiennie, niedawno dorwałem masło z orzeszków piniowych. :D

A potreningowo wciągnąłem:
-6 żółtych kulek
-plastry boczku 100g
-kubek śmietany 200ml z dwiema łyżkami majonezu
-pomidorki koktajlowe 5 sztuk.

A teraz widzę nowe słodycze się na hinduskim stoisku pojawiły, skosztujemy później. :)

Niedawno w TV pokazywali jak te orzeszki się zbiera. Nie chciałbym tego robić... 8) Ale Producent ich domek miał niezły... 8) :D

Gavroche

Ja to bym nie chciał zbierać czegokolwiek. :lol:
No może drobne żabki w puszczy równikowej, ale tylko na urlopie. ;)

administ

Cytat: renia w 2015-10-06, 12:13:12
Niedawno w TV pokazywali jak te orzeszki się zbiera. Nie chciałbym tego robić... 8) Ale Producent ich domek miał niezły... 8) :D

Jak zacznie płacić robotnikom po 12,5 za godzinę, to zaraz zbankrutuje...  :? ;)

Blackend

Dlatego dogada się z nimi na czarno.  8)
I tak państwo tworzy szara strefę.  :?

administ

Oczywista oczywistość.
Właściciel warzywniaka na mojej ulicy za łeb się łapie, że zaś będzie zwalniał pracowników i sam od rana do wieczora będzie tyrał...  8)

Zyon

Bo lewacy dopasowuja swiat do ich urojen zamiast odwrotnie. Niestety idea panstwa opiekunczego dla wielu nierobow i niedojd jest ciagle kuszaca
Work Buy Consume Die

administ

Ale ile ten paskudny prywaciarz zarobi, jak ludzie na niego nie będą tyrać! ;)  :lol:
Będzie z czego domiar płacić...  8)

Blackend

Prywaciarze potrafią być bardzo innowacyjni, bo na tym polega ich praca - oberwą jak zwykle ci najmniej zaradni, którzy wierzą w państwowego Janosika.  8)