Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-10, 19:02:52
http://www.abel.net.pl/produkty.php?pom=11&id_strony=48&lang=pl

do czego to doszło. Paczkowane , blanszowane . Ja na swoje wesele musiałem kilka żołądków  wołowych oczyścić.  Pachniało ;-) ,  że z 5 lat nie jedliśmy flaków  ;-)   . Może właśnie dlatego są w paczkach  ?  ;-)

Ja kupuję cięte, gotowane, wrzucam do rosołu, czy wywaru, doprawiam i gra muzyka... :D

Ale to właśnie chyba te same...

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-01-10, 19:05:02
Ja kupuję cięte, gotowane, wrzucam do rosołu, czy wywaru, doprawiam i gra muzyka... :D
mi ktoś z branży mówił, że wybiela się flaki chlorem, żeby ładnie wyglądały.  Ale nie weryfikowałem tego .  Dość mam chloru na basenie.  ;-)

administ

Wybielaczem do firan, bo tani.  8) ;)

grenis

Cytat: admin w 2016-01-10, 18:52:24
Jo! Z firmy Abel, bo nazwa zobowiązuje... ;)  :lol:
U mnie ciezko dostac, gdzie rzucaja?  :lol:

administ

Przeważnie do zamrażarki... ;)

renia

Cytat: renia w 2016-01-10, 18:59:12
Cytat: admin w 2016-01-10, 18:52:24
Jo! Z firmy Abel, bo nazwa zobowiązuje... ;)  :lol:

...ale źle się kojarzy... :roll: :twisted:

https://www.youtube.com/watch?v=OYXiGVxvEfg

...matura to bzdura...

administ

A to już wprowadzili maturę z religii?  :shock:
Bo jakby, co to wszyscy zdali i to na celująco!  8) ;)

renia

...nawet islamiści... 8)

administ

A tym to tylko jedno w głowie...  :? ;)

Blackend

Jarek

Pewnie modlitwa  :lol: :wink:

Blackend

Ale to potem. ;)

Jarek

Diogenes z Synopy

Nie chce mi się robić obiadu więc :

Zosia  robi frytki na łoju , z keczupem będą . Ja pokroję ser radamer jako źródło dobrego białka .  I z beczułki wyciągnę  kiszonej kapusty garść.
Na śniadanie zrobiłem 10 żółtek i jedno białko ( bo mi wpadło) z pieczarkami na maśle. I Tiramisu do kawy.
i koniec na dziś obżarstwa  ;-)

renia

Na podwieczorek jeszcze by mógł być chleb ze smalcem - tak Admin zaleca.... 8)

Diogenes z Synopy

fajnie tak, gdy nie ma żadnych kombinacji. A nie -  jeden chce makrelę, drugi dorsza , trzeci halibuta, na surówkę jeden bio marchewkę , drugi rucolę, a trzecia raszponkę . Ten chce ryż biały, a ta ryż brązowy , ten długi łuskany, a ten krótki niełuskany , ten paraboliczny, a ten dziki  ;-)
Przerabiałem to !   Jakie szczęście, że to minęło jak zły sen  ;-)        Renia, pewnie musisz się natrudzić , aby wszystkim dogodzić  ;-)    Współczuję szczerze .  Chyba... że lubisz  :roll:   ;-)

Gavroche

Ryż "paraboliczny" (!) jest chyba nawet lepszy od witaminy K2mk7. :lol:

Diogenes z Synopy

wszystko co z Hameryki jest naj.   Dawno nad morzem, kupowałem lody. W 4 lodziarniach obok siebie tylko w jednej była przeogromna kolejka. W innych nikogo ( zresztą tam się udałem ) .   Na tej z kolejką był taki wielki neon Lody kręcone amerykańskie   ;-)

Teresa Stachurska

Cytat: Gavroche w 2016-01-11, 17:59:54
Ryż "paraboliczny" (!) jest chyba nawet lepszy od witaminy K2mk7. :lol:

:lol:  :lol:   :lol:

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-11, 18:05:03
wszystko co z Hameryki jest naj.   Dawno nad morzem, kupowałem lody. W 4 lodziarniach obok siebie tylko w jednej była przeogromna kolejka. W innych nikogo ( zresztą tam się udałem ) .   Na tej z kolejką był taki wielki neon Lody kręcone amerykańskie   ;-)
Chodziło mi o genialne tłumaczenie:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Parboiled_rice
Parboiled można przetłumaczyć jako "przedgotowany", ale paraboliczny jest super! :lol: