Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Ale ciepłe posiłki są wskazane. A przebywanie w zbyt ciepłych pomieszczeniach mnie jest wskazane... :roll:

Gavroche

No, skoro tak mówisz, Renia, to zjadłem trzy malutkie laseczki, straszliwie tłustej, ruskiej kiełbasy, na ciepło.
Wczoraj mi się zachciało na kolację suluguni, gruzińskiego sera smażonego na patelni, to i te kiełbaski kupiłem, ale dobre! :D
Polecam też takie cukierasy:
http://www.matrioszka.waw.pl/cukierki-czekoladowe-car-sewiera

renia

A my dzisiaj mamy żurek, na wywarze mięsno-kostnym, z białą kiełbasą (dlatego żeby kiełbasa się nie zmarnowała, bo już chyba ze 3 miesiące leży w zamrażalniku)...

Diogenes z Synopy

a ja zjadłem zupę na gęsinie paprykową. A na drugie mam z kartoflami  gulasz  ze słoniny extra. Też paprykowy.

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-27, 15:15:41
.... A na drugie mam z kartoflami gulasz....

Ja nie mam drugiego imienia...  :? 8) :lol: :wink:

Diogenes z Synopy

Kartofel to teraz modne  ;-)

Blackend

Jarek

A ja nie napisze co jadłem dziś , bo to już taka monotonia, prawie fanatyzm  :lol:

Zyon

wiemy, wiemy K2MK7 z D3 i C
Work Buy Consume Die

Jarek

Dobrze ze wiesz ,ale  nie pisz w imieniu  innych ,bo tu na forum nie obowiązuje myślenie stadne  8)
Pozdrawiam Cie serdecznie  :lol: :lol: :lol:

vvv

Przy wódce jednak stado może określić i mianować głosem przewodnim.
:wink:

Jarek

Cytat: vvv w 2016-01-27, 20:41:53
Przy wódce jednak stado może określić i mianować głosem przewodnim.
:wink:
Ale Zyon był po żółtkach  8)

Gavroche

Po dzwonkowaniu wcześniej zgłodniałem, to zjadłem sobie serdelki cielęce, doskonale zbilansowane, soja, skrobia i syrop glukozowo fruktozowy. :D
Do tego masło, majonez i ogórek kiszony.

administ

Nic nie szkodzi, jutro będzie drożej to wszystko kosztowało... ;)  :lol:

Gavroche

No to pech, że nie można się na zapas najeść. :( :lol:

Diogenes z Synopy

z 15-20 deka słoniny extra lekko przywędzonej, pachnącej,  10 żółtek , 1 kartofel duży, cebulka niewielka. Usmażone - nie mieszane lecz  lekko wstrząśnięte na patelni. Obficie posypałem natką.   Salceson biały z kminkiem kosmicznie smaczny, z musztardą kielecką ze Społem robił dziś za chleb.     :D  zjedli my to z Zosią ze smakiem.

Tradycyjnie na deser śmietanka z kawą. I trochę rodzynków(ek).

administ

Cytat: Gavroche w 2016-01-28, 11:34:45
No to pech, że nie można się na zapas najeść. :( :lol:

Właśnie!  :D
Dlatego teraz jest dobry moment aby wymienić auto na nowe, cały sprzęt agd w chałupie i wszystkie trwałe już zużyte rzeczy, bo za pół roku będzie dużo drożej w złotówkach naturalnie, a za rok zaś może przyjdzie "załatwiać"... ;)  :lol:

Gavroche

A to skombinujemy, tradycja narodowa - święta rzecz. :lol:

administ

"Mi" taki system nie pasuje, wolę kupować w dobrej cenie.  8)