Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: admin w 2016-01-30, 17:52:31
Jasne, tylko z osiedlowych sklepików, drożej się płaci, ale też cały zysk zostaje w kraju i jeszcze na 500+ z tego pójdzie... ;)
Nawet ze sklepików nie jemy  :lol: :lol: :lol:

Diogenes z Synopy

plaster pasztetu swojego z wątroby wołowej i podg. Do tego masełko. O żurawinie nie wspomnę. Plaster sera żółt do towarzystwa.  :arrow: Do śmietanki z kawą podane w pucharku krem z bitej z  żółtkami, a na spodzie jagody. Posypałem se jeszcze rodzynkami i czoko. Objętościowo niewiele, ale koncentrat ultra. Sytość uzyskana małą łyżeczką.

renia

Ja wczoraj dodałam dżem żurawinowy do kapusty czerwonej zasmażanej. Do tego gąska pieczona w piekarniku. Dzieci gęsi nie jedzą, to dostały polędwiczki duszone w śmietanie z porą. 8) Full wypas mieliśmy... 8) :lol:
Dzisiaj będzie skromniej - tradycyjny niedzielny kotlet i kartofelki odgotowane zasmażane.
Ale mnie na obiedzie nie będzie. 8)

Wątek dotyczy śniadania, ale co ja mam pisać? Codziennie to samo... :? :lol:

Teresa Stachurska

Można napisać raz :)  A potem tylko że "to samo" :) 

Teresa Stachurska

Albo i każdego dnia pisać jak jest, bo czemu nie? :) 

Diogenes z Synopy

Renia, a skąd masz gąskę?  bo widzę, że w sklepach te owsiane już się pokończyły. I w zamrażarce też już nie mam. Do listopada trza znowu czekać  :roll:

My dziś też skromnie, gulasz wieprzowy (ze słoniny extra), kartofle albo placki ziemniaczane i buraczki ze skwarkami.

CytatCodziennie to samo..

groźnie dla szlaków metabolicznych ?  coś tak czytałem na forum   :roll: ;-)

Blackend

Jeszcze nie zszedłem, ale jak by co to dam znać. ;)  :lol:

administ

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-31, 12:22:48
Renia, a skąd masz gąskę? 

Z marketu naturalnie... ;)

Gavroche

Ale nie z dyskontu. :D

Jarek

Renia, a skąd masz gąskę?  bo widzę, że w sklepach te owsiane już się pokończyły. I w zamrażarce też już nie mam. Do listopada trza znowu czekać  :roll:

My dziś też skromnie, gulasz wieprzowy (ze słoniny extra), kartofle albo placki ziemniaczane i buraczki ze skwarkami.

To przeczytaj raz jeszcze ,a jak będziesz wiedział to napisz uzasadnij i podziel się wiedzą ok .

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2016-01-31, 14:10:38
To przeczytaj raz jeszcze ,a jak będziesz wiedział to napisz uzasadnij i podziel się wiedzą ok .

Ani mi się śni. Drugi raz sobie nie zaśmiecę głowy. To czytałem głównie w wiadomościach użytkownika przedstawiającego się jako lekarka. Z certyfikatem lekarza optymalnego od Doktora!  Jak chcesz to se poczytaj.  ;-)

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2016-01-31, 12:17:39
Albo i każdego dnia pisać jak jest, bo czemu nie? :) 

Tak to tylko Max Kolonko może... 8) :lol:

renia

Chyba z 2 miesiące temu kupiona na targowisku. Zamrożona była w częściach. Teraz była porcja z piersią i udami. Te drobiazgi miałam wykorzystane do zupy brukwiowej... 8) Tej jesieni mieliśmy w sumie 2 gęsi kupione, a tak najczęściej to była raz w roku kupowana. Ze sklepu to czasami tylko wątróbkę gęsią kupowałam (mrożoną), albo skrzydełka do zupy.
Całych gęsi ze sklepu nie kupujemy.

renia

Cytat: Blackend w 2016-01-31, 12:58:18
Jeszcze nie zszedłem, ale jak by co to dam znać. ;)  :lol:

:lol:

renia

Cytat: admin w 2016-01-31, 13:50:46
Renia, a skąd masz gąskę? 

Z marketu naturalnie... ;)

:evil: z Biedronki może jeszcze... :roll: :? Jeszcze z promocji taką krzyżówkę z kaczką... :lol: 8)

renia

Cytat: Gavroche w 2016-01-31, 13:51:27
Ale nie z dyskontu. :D

Czuję w nich dyskomfort... 8) :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-31, 16:29:35

Ani mi się śni. Drugi raz sobie nie zaśmiecę głowy. To czytałem głównie w wiadomościach użytkownika przedstawiającego się jako lekarka. Z certyfikatem lekarza optymalnego od Doktora!  Jak chcesz to se poczytaj.  ;-)

Podważasz wiedzę lekarki... :shock: Narażasz się vvv... 8) :lol:

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-31, 16:29:35

To proste, jezeli sie je w kolko to samo to szlaki metaboliczne ulegaja przeszlifowaniu, czyli pracuja zbyt sprawinie i wydajnie przez co sa patologiczne, chore i rakogenne. Szlaki trzeba zmieniac co chwile zeby organizm mial co robic nadaremno i wtedy jest zdrowo, bo roznorodnie.
Wysjasnie w skrocie: szlaki metaboliczne sa jak zawiasy w drzwiach, jezeli sa ciagle uzywane tak samo, to wtedy pracuja sprawnie i cicho, co jest szkodliwe, bo zawiasy powinny skrzypiec i rdzewiec. Jezeli drzwi pracuja cicho a zawiasy sa naoliwione to trza w nie nasypac piachu albo zalozyc inne drzwi, wtedy jest super i w sam raz. :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

:lol:
Bo lekarzom chodzi o to, żeby leczyć, a nie wyleczyć. :P

Zyon

No tak, co miesiac z fibonotesem na konsultacje czy fibowyliczenia dobre i czy dobre fibookresy fiboobserwacji. Za kazda wizyte fibopisiont zloty sie nalezy :D
Work Buy Consume Die