Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Nawet jedzenie się upolitycznia, :? a dr Kwaśniewski pisał, że Optymalni nie "bawią nie w politykę"...... :roll:

Anulka177

U mnie skromniutko
3 żółtka
1jajko
30 g masła
10 g powideł sliwkowych
Kawa
:D

renia

Mnie by to wystarczyło w zupełności. Ale jakoś ostatnio lubię z rana 3 żółtka i do tego 3 plastry sera. Masła daję tak ok. 25 g i śmietankę (teraz mam 30 % bez UHT i karagenu 8)) do kawy. :D
Szczypiorku już nie liczę i plastrów papryki (dzisiaj wyjątkowo) też nie.

Diogenes z Synopy

a ja ''złapałem'' gołąbka (2) w sosie pomidorowym z pieczarkami. W porzo.    8)    Na kolację zrobię kakao z cukrem.

renia

Pewnie odczekałeś, aż Zosia z domu wyszła... 8)

Diogenes z Synopy

Zamroziła prawie wszystkie, jeno 2 mi się ostały   :?

renia

Krótko Cię trzyma... :?

Gavroche

A ja na obiad michę smażonej na smalcu wieprzowiny w cieście z sosem tatarskim i dwie krówki. :D

renia

Przy piątku mięcho? Allah pozwala? I to wieprzowinę? :shock: 8)

Anulka177

A u mnie była biała kiełbasa, taka z samego mięsa, bez dodatków chemicznych i leczo ze spiżarki. Do tego mała garstka nerkowców i plaster koziego sera. Wieczorem jeszcze maluśkiego ziemniaka mam przygotowanego, a póki co pijemy sobie z córką herbatę  :)

Gavroche

Cytat: renia w 2016-03-18, 19:04:48
Przy piątku mięcho? Allah pozwala? I to wieprzowinę? :shock: 8)
No. :D
I nawet smakowało dobrze. :P

renia

Ja jutro kupuję białą kiełbasę i zamrażam ją na Święta (u nas biała z chrzanem to tradycja). Nie mam zamiaru stać potem w kolejkach. Można kupić czarną i powiedzieć, że to jest biała. 8) :lol:

Blackend

Wystarczy kupic czarną i nic nie mówić, bo i tak nikt nie wmówi, że czarne jest czarne. ;)  :lol:

renia

:lol: Czyli kaszana? :roll: Też dobra, ale nie na Święta... :wink:

Anulka177

Święta z kaszanką to by się dopiero wyróżniały! Każdy by je zapamiętał - "wiesz, to te święta, w które Renia podała kaszankę na Wielkanoc"   :shock: 8) :lol:

renia

Już więcej bym nie miała "problemu" z gośćmi w Święta... :roll: :wink:

Diogenes z Synopy

a ja kupuje na święta tacie jego ulubiony biały salceson.
rano - gofra z żółtek z goudą i masłem z lata, galareta, czarny cwaniak. Natka.
Kawa, śmietanka, rodzynki hetmańskie, parzone.

Gavroche

A ja placek z jajek, jabłek i mąki, obłożony plastrami masła, sera i pasztetu oraz 3 korniszony.
Od paru dni mam lot na ocet, majonez Kielecki jest tu nieoceniony. :D

Blackend

Jajca z pomidorem - tradycja. ;)  :lol:

Anulka177

Mój serniczek, a raczej moje serniczki już w piekarniku uśmiechają się do mnie  :D Córka ćwierć porcji zjadła na surowo ale co będę dziecku zdrowia żałować?  :P