Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Wbity kołek to równowaga nie jest, równowaga to jest wtedy jak są wychylenia w granicach rozsądku i tym bardziej automatyczne powracanie do pionu. Żeby nie było jak z windsurferem się nie wywala tylko wtedy jak wieje z lewej strony.
8)

vvv

Nie mam przywileju edycji więc cytat poniżej do postu powyżej, coby wiadomo było, mniej więcej, o co biega.
:wink:
Cytat: Jarek w 2016-04-06, 11:34:10
Monotonia to równowaga jakaś może ? A jak się tak nie wie czego chce ,to może problem jaki :lol:.

Diogenes z Synopy

Zjedli my. Pasztet swój. Po 2 kiełbaski wiedeńskie z musztardą kielecką.  Ogórek kisz, nać. Gofer z dobrym masłem.

Gavroche

A ja dwa kotlety mielone, po grubym plastrze sera żółtego na każdym i dwa jaja sadzone. :D

Diogenes z Synopy

Optykawa na świeżym powietrzu. 6 kostek czoko dark z orzechami, śliwka w czoko.  :)

renia

...i spoco... 8)

Anulka177

Omlet z 4 żółtek i kawałek orzechowca. Kawa czarna.

renia

Nie pijesz ze śmietanką? Ja to w kółko przestawiam się na czarną i wracam do białej... 8) :lol:

Anulka177

Piję,  ale ten orzechowiec wyczerpał mój limit tłuszczu na śniadanie,  bo ja na diecie jestem  8)

Gavroche

Ja dzisiaj też.
Najczęściej pierwszy posiłek mam najbogatszy w tłuszcz, ale dzisiaj miałem smaka na białko bardziej.
Minus jest taki, że się szybciej głodnieje. :?

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-04-07, 14:39:40
Piję,  ale ten orzechowiec wyczerpał mój limit tłuszczu na śniadanie,  bo ja na diecie jestem  8)

:lol: Ja po tłustym posiłku też nie mam ochoty na kawę ze śmietanką...
Ale przed śniadaniem śmietanka do kawy musi być... 8)

renia

Cytat: Gavroche w 2016-04-07, 14:51:28
Ja dzisiaj też.
Najczęściej pierwszy posiłek mam najbogatszy w tłuszcz, ale dzisiaj miałem smaka na białko bardziej.
Minus jest taki, że się szybciej głodnieje. :?

Ostatnio też zjadałam za dużo białka na śniadanie (żółtka, ser i galareta wieprzowa). Lepiej (lżej) się czuję po mniejszej ilości białka w jednym posiłku...

Gavroche

Jasne, ja jak przesadzę z białkiem, to mi bęben wywala, jakbym miał wzdęcie, ale raz na jakiś czas nie ma konsekwencji. :D

renia

Jasne...na drugi dzień nie chce się tego białka zbyt wiele... :roll: i wysiłku fizycznego dobrze jest więcej wykonać...

Ale komu ja to mówię? :shock: 8) :lol:

Diogenes z Synopy

3 kiełbaski wiedeńskie z keczupem,  gofer , masło ćwiartka , 4 plastry sera Kasztelana, ogórek kisz. Nać.

Kryanna

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-08, 08:47:17
3 kiełbaski wiedeńskie z keczupem,  gofer , masło ćwiartka , 4 plastry sera Kasztelana, ogórek kisz. Nać.
Szukam weny śniadaniowej ... kiełbasek nie chcę, jaja usmażę, ser Królewski w lodówce jest, ogórek też, masło ... i już wiem!  :D
Usmażyłam wczoraj placki serowo-jajeczne ale zamiast mąki dałam orzechy włoskie zmielone, dla mnie fajne są (te placuszki), zapas będzie na tydzień albo o wiele krócej jak wnukom zasmakują  :(

Jarek

Słabiutko, i jeszcze ten keczup :(

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2016-04-08, 10:24:41
Masz zdrowie:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Goffer :lol:
:lol:
Cytat: Jarek w 2016-04-08, 09:30:18
Słabiutko, i jeszcze ten keczup :(

dla mnie wystarczy, za dużo białka nie mogę wepchnąć. Keczup jest lepszy niż pomidory, bo koncentrat ( zamiast wody z pestycydą) . Na przetwory pomidory z pola są mniej zchemizowane i mniej sztuczne. Likopen jest przyswajalny głównie z przetworów pomidorowych, i jest go 3 razy więcej niż w pomidorach.
Wolniej się zestarzeję  ;-)  :roll:

Na obiad będzie też keczup z frytkami na łoju z młodych opasów, żółtka na skwarkach z masłem i cheddarem. Kap kisz.

W międzyczasie połknąłem kawę z czystą śmietanką i śliwę w czoko i orzechy w czoko. Na świeżym powietrzu.  :D

Gavroche

Przekonująco napisałeś o tym keczupie. 8)
Dlatego moja córka uwielbia keczup, a pomidorów nie jada.