Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-05-27, 16:21:23
chyba o 20:00  był, albo o 21:00  :roll:.  Chyba nikt nie interesuje się biznesem, bo sporo puszczają dokumentów naukowych i technologicznych i społecznych.

Myślałam, że może w nocy dali, bo nieraz najciekawsze programy lecą o najmniej ciekawych porach... :?

Maniek

Cytat: renia w 2016-05-27, 16:58:06
Sporo jesz... :roll:
:D
Za dwa lata będzie pretensja do Doktora...  :?
Może zaczniesz rotować dla uspokojenia apetytu? ;)

vvv

piątek, sobota, niedziela
w sumie:

BTW 127:305:198 (3996kcal)
w tym:
warzywa 980g
białko zwierzęce 105g (82%)

dziennie:
warzyw 325g
BTW 40:100:65 (1320kcal)
BTW 1:2,5:1,6

Nie mam nic więcej na swoje usprawiedliwienie.
8)

Diogenes z Synopy

muszę Was rozczarować.  Wiosna przyszła i znów schudłem z 2 kila.  :?     172-4 cm  /  69-70 kg .

Czy ja wiem   :roll: czy jem dużo? Wydaje mi się, że mało.  Kiedyś to ja jaadłem. Zosia z kuchni nie wychodziła. Teraz to ja lepiej kuchnię znam niż Zosia chyba  :roll:  .   Do obiadu musiały być 3 różne surówki, 2 dania to oczywiste i deser i najlepiej jeszcze kompot  ;-) . I i II śniadanie. Podwieczorek. Kolacja. Drink.   Urwanie głowy. Zosia w kuchni, a ja w markietach. Dlatego tak dobrze się znam i orientuję w nich  ;-)

Jem bardzo  tłusto i nie można od tego przytyć. Nie ma szans.  Zauważyłem czym więcej śmietany i śmietanki ładuje - tym szybciej chudnę  :? .  No bo mało białka.

Cytat(1320kcal)

ale na pewno jem więcej. Koło 2 tysięcy.

grenis

Cytat: vvv
(1320kcal) dziennie

Ja tyle wrzucam na sniadanie  :lol:
178cm/75kg  :D

Jarek

Technicznie jest to całkiem normalne  :lol:

vvv

Cytat: grenis w 2016-05-27, 20:11:37
Ja tyle wrzucam na śniadanie  :lol:
178cm/75kg  :D

Nie nazywam posiłków ze względu na porę dnia, posiłek to posiłek i jest posilny.
183cm/83kg 8) (przed posiłkiem) :wink:

Jak się zabiedzę to się będę przejmował "zwiększeniem papu",
póki co się nie zanosi.
8)

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-05-27, 15:08:11
O której godzinie go dali? :roll:

o 21:00

Dziś było o RT  - Russia Today   - taki ichny odpowiednik naszego TVN  . Czysta propaganda finansowana z Kremla.   Sporo byłych dziennikarzy wystąpiło. Płacili krocie nawet na jak warunki brytyjskie czy amerykańskie , podrzędnym dziennikarzom, ale dyspozycyjnym.

administ

A niestety, ale RT można tylko do TVPiS porównać albo innej reżimowej telewizji. ;)
Chociaż z prądu, a nie z budżetu TVPiS planują finansować...  :lol:

Diogenes z Synopy

Russia Today   jest finansowana z Kremla i działa za granicą

''nasze'' niemieckie media nie są finansowane z budżetu  naszego   :shock:   :lol:   .   TVPis  ( wcześniej TVPo)   nie nadaje dla zagranicy, więc nie ma żadnej analogii.  :roll:  :shock:    :lol:

masła ćwiartka na dwa gofry.  Ser żółty i   twaróg śmietankowy z Czarnkowa z ukwaszoną śmietaną 30 President ze szczypiorkiem i świeżym cząbrem.

Duży pomidor ledmom zjedli na dwie osoby.

administ

A na co komu zagranica, jak wyborcy są tu... ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

po 2 optykawy ( po 200 ml - 30stki) i po 12 gr węgli z czekolady gorzkiej.

obiad:
3 łyżki porządne skwarek ze smalcem, 8 żółtek , koperek, przyprawy. Smakowało nam.  Na drugie danie po kawałku tortu.

na kolację będą buraczki na skwarkach. Jako słodki deser.     :D

Blackend

U nas dzisiaj będą truskawki z bitą śmietanką, polskie nie jakieś tam holenderskie mutanty. ;)

Diogenes z Synopy

widziałem polskie u pana Zenka, ale po 9 zł - wydawały mi się za drogie, jak na wodę z cukrem. Zresztą nie pociągały jakoś mnie.  :roll:  Wybrałem buraczki po 1 zł  ;-)  . Zawsze to skrobia, nie fruktoza  ;-)  . Pestycydów pewnie podobna ilość  :roll:  . Smacznego  ;-)

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-05-28, 16:30:55
U nas dzisiaj będą truskawki z bitą śmietanką, polskie nie jakieś tam holenderskie mutanty. ;)
O właśnie  :lol:

Blackend

Bardzo mi smakowało, szczególnie że podane pod nos. ;)

Jarek

O !!! bo małe rzeczy cieszą , a pod nos to ja uwielbiam  :lol:

Blackend

No jak nie, jak tak. ;)  :lol:

Jarek

Diogenes z Synopy

2 gofry, ćwiartkę masła  i cieniutko pokrojony boczek wędzony (za chudy i za słony) oraz ogórek kisz, koperek.