Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-10, 11:11:19
naszemu forumowemu think tankowi Unia pasuje, gdy potępia Polskę i Kaczorów, chwali Turczynów.
A nie pasuje, gdy rozdaje pieniądze idiotycznie, albo zabiera. :roll:

A który to?  :shock:  :(
Zaraz mu mogę spróbować na właściwe tory tok myślenia skorygować!  8)  :D
No chyba, że fanatyk - to się nic nie poradzi!   :? ;)

Diogenes z Synopy

Kalafior będzie na obiad z masłem i smażone żółtka na skwarkach. Niewielka jego ilość jest tolerowana przez mój organizm.

250 ml do Inki i kawy poszło. I 20 gr cukru w czokoladzie.  Wychodzi, że na kolację frytki (gdy głodny) lub małego portera (gdy niegłodny).   :roll:  ( zakurzył się już  ;-)  )

Anulka177

Dziś, w ramach robienia porządków w lodówce, zrobiłam bigos z kiszonej kapusty i resztek wszelakich (mielonka, kiełbasa, boczek, słonina, golonka, pieczarki, kostka smalcu, prawdziwki, a nawet suszone śliwki, no i karkówka) Chyba trzeba część zamrozić bo po trzech dni jedzenia nie będziemy mogli patrzeć na ten bigos  :lol:
Ale w lodówce o wiele przestronniej się zrobiło  :)

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-10, 13:54:46
  Wychodzi, że na kolację frytki (gdy głodny) lub małego portera (gdy niegłodny).   :roll:  ( zakurzył się już  ;-)  )
Nie przecierasz sobie małego portera? ;)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-10-10, 18:34:58
Dziś, w ramach robienia porządków w lodówce, zrobiłam bigos z kiszonej kapusty i resztek wszelakich (mielonka, kiełbasa, boczek, słonina, golonka, pieczarki, kostka smalcu, prawdziwki, a nawet suszone śliwki, no i karkówka) Chyba trzeba część zamrozić bo po trzech dni jedzenia nie będziemy mogli patrzeć na ten bigos  :lol:

Ponoć, czym więcej gatunków mięsa, tym smaczniejszy bigos... :roll:

Diogenes z Synopy

tutti frutti z kapustą  ;-)

konglomerat, miszmasz.

ciężkie położenie.

zbitka z niedojadów.

Kryanna

Cytat: Anulka177 w 2016-10-10, 18:34:58
Ja tylko jeden gatunek mięsa: boczek przyprawiony ostro i ugotowany, następnie wystudzony i potraktowany papryką ostrą. Taki przysmak w plasterkach, ogórek kiszony i kilka kostek papryki konserw. - obiadek palce lizać! Żadnego tłuściocha na ciepło nie ruszę, musi być jak kostka masła zwarty i zimny :-)

Gavroche

Kryanna

Gavroche

Nie, no o gustach się nie dyskutuje.
Ale zimny boczek? :P

Blackend

Gavroche

No tak, aż się gorąco robi w ustach, może od tego się podgrzeje?

Blackend

Jak się dobrze wyciamka, to może tak. ;)

Diogenes z Synopy

Dziś królował pachnący salceson biały. Gofer z masłem jako dodatek i chrzan i pomidorki.
Chyba już czas na Optykawę i coś na podpałkę.  ;-)

renia

Omlet z dżemem... 8)

Kryanna

Cytat: Blackend w 2016-10-10, 20:31:06
Za to ostry. ;)
Nie znacie się, za młodzi jesteście. Tego się nie ciamka, to się rozpływa w ustach :-)
Ostry od tego język się robi ale warto ugryźć się czasem w niego!
Właściwie na optymalnej często się gryzę w język, przeważnie nie warto go sobie strzępić.
Jeszcze dzisiaj bez śniadania ;-(

Blackend

Ja też bez, bo to za wczesna pora na śniadanie. ;)  :lol:

renia

To najlepiej już poczekać na śniadanio-obiado-kolację... 8) :lol:

administ

Może chociaż podwieczorek po drodze? ;)

vvv

Cytat: renia w 2016-10-11, 11:53:06
To najlepiej już poczekać na śniadanio-obiado-kolację... 8) :lol:
W szkole coś było o obiadach czwartkowych.
:wink: