Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Jak spowiedz potrzebna, to juz jest dobrze :lol:

Gavroche

Jak tak człowiek na tym ŻO, tak prosto i wstrzemięźliwie zaczyna jeść po pewnym czasie, to aż strach pomyśleć, w jaką anoreksję wpadł Tomasz po tylu latach... ;)

vvv


adampio

Cytat: renia w 2017-10-04, 18:57:19
Ale ziemniaki jem, bo skądś te węglowodany trzeba brać. Pomidorek to za mało...Z czekoladą się rozstałam (sporadycznie kilka kostek się zdarza)...

Z weglowodanami nie mam zadnego problemu. Zjadam po prostu sezonowe jak seler, pietruszka, burak, pomidor ( choc to owoc).
Lubie bardzo baklazany, fenkul, kapusta.
Grule mi sa zupelnie nie potrzebna.

adampio

Cytat: Jarek w 2017-10-04, 18:46:01
Piwska nie chlapniesz? :lol:

Nie. Wole wino i goralska sliwowice. :shock:
Trzeba przeciez zyc, tak. :P :lol:

vvv

Cytat: adampio w 2017-10-05, 12:44:55
Grule
Kartoffeln isst man in verschiedenen Teilen der Welt in verschiedenen Varianten. >> Ziemniaki je się w różnych częściach świata w różnych wariantach.
:wink:

renia

Cytat: adampio w 2017-10-05, 12:44:55
Cytat: renia w 2017-10-04, 18:57:19
Ale ziemniaki jem, bo skądś te węglowodany trzeba brać. Pomidorek to za mało...Z czekoladą się rozstałam (sporadycznie kilka kostek się zdarza)...

Z weglowodanami nie mam zadnego problemu. Zjadam po prostu sezonowe jak seler, pietruszka, burak, pomidor ( choc to owoc).
Lubie bardzo baklazany, fenkul, kapusta.
Grule mi sa zupelnie nie potrzebna.


Warzywa też lubię. Wczoraj była fasolka szparagowa (pewnie ostatni raz w tym roku) dzisiaj jest tarta marchewka z jabłkiem do obiadu. Rano był pomidorek...a co to jest fenkul zobaczę w googlach... 8) :lol:

adampio

Cytat: renia w 2017-10-05, 13:36:38
Cytat: adampio w 2017-10-05, 12:44:55
Cytat: renia w 2017-10-04, 18:57:19
Ale ziemniaki jem, bo skądś te węglowodany trzeba brać. Pomidorek to za mało...Z czekoladą się rozstałam (sporadycznie kilka kostek się zdarza)...

Z weglowodanami nie mam zadnego problemu. Zjadam po prostu sezonowe jak seler, pietruszka, burak, pomidor ( choc to owoc).
Lubie bardzo baklazany, fenkul, kapusta.
Grule mi sa zupelnie nie potrzebna.


Warzywa też lubię. Wczoraj była fasolka szparagowa (pewnie ostatni raz w tym roku) dzisiaj jest tarta marchewka z jabłkiem do obiadu. Rano był pomidorek...a co to jest fenkul zobaczę w googlach... 8) :lol:

Pewnie jak zwykle cos zle napisalem. Ale chodzi o koper wloski.

renia

Też już go znalazłam... :lol: A jak go jesz? Na surowo? :roll:

adampio

Cytat: renia w 2017-10-05, 14:45:39
Też już go znalazłam... :lol: A jak go jesz? Na surowo? :roll:

Nie.
Szatkuje jak cebule i albo smarze na tluszczu albo wkladam do piekarnika z innymi warzywami. Tak wlasnie robie najczesciej.
Nie wszyscy go lubia. Moja zona np. nie bo smakuje anyzowo. Poza tym jest przywozony z Wloch oi dlatego najporawdopodobniej jest "szprycowany chemia".
Najlepiej jesc warzywa sezonowe swierze albo sezonowe mrozone i najlepiej kiedy pochodza z Twoich terenow. Wowczas nie ma potrzeby ich chemizowania aby przetrwaly podroz.
Wiem, ze wybor jest maly.....ale tak zdrowiej.

renia

Na pewno. Ale czasami jest dobrze spróbować coś nowego... :roll:

Anulka177

Reniu, jak chcesz coś nowego to proponuję topinambur :)

Gavroche

Nic nowego, podobnie jak skorzonera. ;)
Teraz są inne superfood, ale spamiętać trudno...

renia

Cytat: Anulka177 w 2017-10-05, 16:25:14
Reniu, jak chcesz coś nowego to proponuję topinambur :)

I apiać się muszę wujka Google pytać... :? Wkurzy się na mnie... :evil: :lol:

Jarek

Cytat: adampio w 2017-10-05, 12:48:14
Cytat: Jarek w 2017-10-04, 18:46:01
Piwska nie chlapniesz? :lol:

Nie. Wole wino i goralska sliwowice. :shock:
Trzeba przeciez zyc, tak. :P :lol:
Pewnie tylko kieliszek góra dwa. :lol:

renia

Cytat: Anulka177 w 2017-10-05, 16:25:14
Reniu, jak chcesz coś nowego to proponuję topinambur :)

Anulka, to są jakieś korzenie podobne do imbiru... :? :lol: Mnie takie widoki nie zachwycają... 8)
Ale może się mylę "nie osądza się książki po okładce", może są smaczne... :roll:

Jarek

Pewnie że smaczne.
Ucieram marchew z tymi korzeniami + jabzo i wcinam na surowo, super smaczne :lol:

adampio

Cytat: renia w 2017-10-05, 16:36:55
Cytat: Anulka177 w 2017-10-05, 16:25:14
Reniu, jak chcesz coś nowego to proponuję topinambur :)

I apiać się muszę wujka Google pytać... :? Wkurzy się na mnie... :evil: :lol:

O tym rozmawialismy juz baaaaaaardzo dawno. Nie pamietasz po prostu.
Topinambur jest w Danii standardem dla ludzi z cukrzyca i jedza go zamiast ziemniakow.
Ciekawe warzywko.

adampio

Cytat: Jarek w 2017-10-05, 16:39:39
Cytat: adampio w 2017-10-05, 12:48:14
Cytat: Jarek w 2017-10-04, 18:46:01
Piwska nie chlapniesz? :lol:

Nie. Wole wino i goralska sliwowice. :shock:
Trzeba przeciez zyc, tak. :P :lol:
Pewnie tylko kieliszek góra dwa. :lol:

Tak Jarku, gora dwa a w porywach do trzech.
Nie wiem co insuunujesz.
Powiem tylko, ze jestem polkim goralem.
Czy masz jeszcze wiecej insynuacji, pytan tudziez chcioalbys cos wiedziec? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jarek

Pewnie że mam.
Taka góralska flaszka to literek, i ile kopnięć ma, bo ja do jednego nie siadam :lol: