Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

renia

Toć to normalne kotlety mielone z mięsa wieprzowego. :lol: U nas się mówi na to klopsy smażone i już... 8) Też smażę na głębokim smalcu, aby do środka dobrze się przesmażyły i nie były surowe...

Blackend

Cytat: Zyon w 2022-07-24, 19:33:59
Toz to jakies keto  :shock: :lol:

Trza sprobowac te karminadle, brzmi niezle

Faktycznie jak keto.  :lol:
Zapomniałem dopisać, że do jajecznicy był jeszcze pomidor.  8)

A karminadle to podstawa, tak samo jak rolada z modro kapustą i kluskami. ;)

RafałS

Gavroche

Cytat: Blackend w 2022-07-24, 18:59:39
Na śniadanie jajecznica z pięciu żółtek, zielonej cebulki i stosownej ilości masła.
Nie zalewam się tłuszczem, nie biegam maratonów i nie pracuję ciężko fizycznie.
Masła jest tyle, że po usmażeniu nic nie przywiera do patelni, wygląda jak nieużywana. ;)

Spacer ok 8km i jedna gałka loda czekoladowego.

Po południu na obiad 4 karminadle (https://pl.wikipedia.org/wiki/Karminadle) i ogórek kiszony.

Przebieżka ok 25 min. w tempie 5min/1km

Wieczorem będzie kawałek arbuza, widziałem w lodówce ;) i lampka białego półwytrawnego wina, również widziałem w lodówce. ;)

Nie jestem zmęczony, osłabiony, a już w ogóle głodny.
Nic więcej do dobrego samopoczucia mi nie trzeba.  8)
Karminadle fajne, pierwsze słyszę, ale na takich ilościach, to bym chudł 10kg miesięcznie. ;-)

Zyon

Czym sie wlasciwie roznia te karminadle od mielonych? Bo juz tu moja mamele namawiam a ona, ze duraku jeden to mielone przeca!!
Work Buy Consume Die

Blackend

Cytat: Zyon w 2022-07-25, 09:44:27
Czym sie wlasciwie roznia te karminadle od mielonych? Bo juz tu moja mamele namawiam a ona, ze duraku jeden to mielone przeca!!

Niczym się nie różnią oprócz nazwy.  :lol:
Po prostu u nas nikt nie powie na karminadla kotlet mielony albo zraz, klops itd.

Podobnie jest kaszanką, patrzysz i mówisz krupniok. ;)

admin

A bo to w Śląsku tak mówią... ;)
Na Kujawach są mieleńce.  8)

Zyon

Cytat: Blackend w 2022-07-25, 10:03:32

Po prostu u nas nikt nie powie na karminadla kotlet mielony albo zraz, klops itd.

ozesz, smaka mi narobiles a tu taki klops  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

admin

Do mieleńców mrożone kawałki masła w środek...  8)

MarekS

Ja lubię mielone pokrojone w grube plastry obsmażyć na maśle razem z ziemniakami i posypać natką .

Blackend

Cytat: admin w 2022-07-25, 10:19:00
A bo to w Śląsku tak mówią... ;)
Na Kujawach są mieleńce.  8)

:lol:
Na Śląsku jest mieszanka niemiecko-polsko-czeska i takiej pełnej gwary, to nawet ja pewnych słówek nie umiem lub zapomniałem.  8)
Ale w kujawsko-pomorskiem podali mi kaszankę jak krupniok zamówiłem. ;)
Po krótkiej rozmowie okazało się, że rodzina na Śląsk za pracą wyemigrowała i stąd ta wiedza. ;)

renia

Cytat: admin w 2022-07-25, 10:22:37
Do mieleńców mrożone kawałki masła w środek...  8)

Dzięki. Na pewno wypróbuję... :D

Gavroche

Potreningowo wpadł oczywiście nabiał na słodko. :D
Kostka twarogu, 330ml śmietanki 36%, 5 żółtek i dwa ciasteczka kruche od mamusi z plasterkami masła.
Ciasteczka, bo wczoraj w nocy obejrzałem wystąpienie Tomasza na kanale tego TurboRadzia i tam kazał jeść ciasteczka na ŻO. :P

renia

Cytat: Blackend w 2022-07-25, 10:03:32

Chyba Ślązacy to nie Polacy... :? 8) :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2022-08-02, 10:54:37
Potreningowo wpadł oczywiście nabiał na słodko. :D
Kostka twarogu, 330ml śmietanki 36%, 5 żółtek i dwa ciasteczka kruche od mamusi z plasterkami masła.
Ciasteczka, bo wczoraj w nocy obejrzałem wystąpienie Tomasza na kanale tego TurboRadzia i tam kazał jeść ciasteczka na ŻO. :P

Ten "nasz" Tomasz kazał jeść ciasteczka? :shock: A ja żadnych w domu nie mam... :? 8) :lol:

Gavroche

Ja mam 5 litrowy słój ciasteczek na skwarkach, podesłać Ci kurierem? :D

admin

Renia widocznie jest na "diecie", a nie "żywieniu"... ;)

Gavroche

Może być, chociaż pamiętam, że pół czekolady "z okienkiem" potrafi wciągnąć. :D