Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Jak tabletka n ból głowy

Gavroche

Cytat: Blackend w 2022-08-03, 18:28:25
No przecież, dlatego podałem w innym wątku przykład 92 letniego rajdowca, który jest w rewelacyjnej formie jak na ten wiek.  8)
Jak wiele osób, ŻO to nie jest jedyne rozwiązanie na zdrowe życie. 8)

admin

Całę szczęście, że teraz jest ketodieta... ;)

Gavroche

Dla ogółu lepsza Ww I tak niska dzietność jest. :wink:

admin

A to przez zakaz skrobanek, bo więcej antykoncepcji niż namiętności, jak dawniej. ;)
Decyzja o wyskrobaniu jest zawsze trudna moralnie szczególnie dla kobiety, dlatego lepiej nie zachodzić łykając pigułkę, bo na kondomy w katolickim kraju nie ma co liczyć!  8)

Gavroche

Dlatego LGBT takie popularne się robi? :mrgreen:

admin

Radość z bezpiecznego seksu! ;)

Jarek

No wiesz...
Tolerancja ma być, bo z automatull nie trendy tylko wiocha  :lol:

renia

:? Na wiochach jest normalność, a czym większa metropolia, tym ta "normalność" jest dziwniejsza... :shock: 8)

Jarek

Za 10 lat będziemy ideologicznie tacy sami jak Niemcy Ta sama szuflada...

renia

Pewnie pod zaborem niemieckim... :? :lol:

Jarek

Ustawy niemieckie wprowadza wtedy będzie można prawnie Kneblować  8)

Jarek

Szczepić też :?

Gavroche

Zimne szejki potreningowo/w upały wchodzą jak złoto. :D
Dzisiaj, dla odmiany po czekoladowych, szejk jeżynowy:
-200g śmietanki
-100g twarogu
-4 żółtka
-100g jeżyn
-łyżeczka cukru.
Bzyk, bzyk i gotowe.

renia

A tak nie obawiasz się jeść surowe żółtka i to podczas takich upałów (możliwość salmonelli).
Czy parzysz wrzątkiem jajka przed wybiciem żółtka?
Jak byłam "małolatką" to robiliśmy kogle-mogle i nikt nawet nie słyszał o jakiejś salmonelli... :lol:
Ale to były inne czasy... 8)

admin

Cytat: Gavroche w 2022-08-18, 11:13:09

Bzyk, bzyk i gotowe.

Ale po bzykaniu, to trzeba więcej energii dodać - we fruktozie może być... ;)

Gavroche

Cytat: renia w 2022-08-18, 13:04:22
A tak nie obawiasz się jeść surowe żółtka i to podczas takich upałów (możliwość salmonelli).
Jak byłam "małolatką" to robiliśmy kogle-mogle i nikt nawet nie słyszał o jakiejś salmonelli... :lol:
Ja na koglu-moglu wychowany, od dziecka jem surowe żółtka, bez żadnych zabiegów na jajach i nigdy nic mi nie było.
Drobne ryzyko istnieje pewnie, ale dla zdrowego człowieka niezbyt groźna ta salmonelloza.

admin

8)
Salmonella jest zawsze groźna dla wegetarian, a dla jedzących żółtka szczególnie kacze komtakt z zarazkiem daje łagodne objawy...

renia

Cytat: Gavroche w 2022-08-18, 14:16:34
Cytat: renia w 2022-08-18, 13:04:22
Ja na koglu-moglu wychowany, od dziecka jem surowe żółtka, bez żadnych zabiegów na jajach i nigdy nic mi nie było.
Drobne ryzyko istnieje pewnie, ale dla zdrowego człowieka niezbyt groźna ta salmonelloza.

Mój Tata to nawet czasami wypijał surowe jajko prosto ze skorupki - robiąc z dwóch stron dziurki w niej.
A myśmy mieli wydmuszki - jak trzeba było do szkoły przynieść na robienie np. ozdób choinkowych... :lol: