Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Dekorowanie potraw

Zaczęty przez renia, 2014-10-24, 20:44:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: zofijeczka w 2014-11-03, 16:11:47
Jak chce Ci się potem to przenosić to ok tylko nazywamy to może   KK-700 nr potrawy nazwa potrawy?
czyli np
"KK-700 201 Zrazy wieprzowe po węgiersku"
?
Może tak być

Cytat: admin w 2014-11-03, 16:06:08
Mam taki pomysł, może w "Kuchnia Optymalna" zakładać wątek z KK 700, a jak się tego uzbiera parę sztuk, to założę stosowny dział.  :roll:
No i co zainteresowane na to? Chyba dobre rozwiązanie, jak na początek.  8)

Jestem za... :D (jednym i drugim)

administ

Już jest. Można działać.  :D

renia

Szybkie działanie. :D Super. :D
Można by jeszcze te przepisy ze zdjęciami przekazywać do miesięcznika "Optymalni"... :roll:

zofijeczka

ale kto wtedy książkę kupi?

renia

Ksiązka, to zawsze książka. Wszystkie przepisy w jednym i to alfabetycznie.  :D A z czasopisma? Wycinać?Czy w całych miesięcznikach szukać - z różnych lat gdzie to było... :roll: :?

Radzio

Cytat: admin w 2014-11-03, 15:59:50
Ja, czyli jo...  :wink:
No, ale taka inicjatywa nie może się zmarnować!  :D

Przed starszego nie polezę, ... ale budyń i tak sobie zrobię ... na zdrowie.

administ

Cytat: renia w 2014-11-03, 16:32:01
Można by jeszcze te przepisy ze zdjęciami przekazywać do miesięcznika "Optymalni"... :roll:

A jeszcze jaka menda będzie później gadać, że sobie darmową reklamę robię książki i Forum...  :shock:
To może lepiej nie!  8)

administ

A jeszcze inna menda może plotę puścić, że honorarium autorskie sobie zażyczyłem!  :shock:
To tym bardziej NIE!  8)

Radzio

Phi, dwie mendy.
Ponoć dwie mendy, to tylko w wybranej religii wieczorową porą ... tego ... noo ... wiosnę czynią. O!

administ

Jak nie postąpię, to i tak będzie do dupy, bo następna menda to skomentuje, że "zabroniłem" Widzę Doktora w lud puszczać...  :? :lol: :lol: :lol:
A mnie to wszystko drogi Radziu jest dość obojętne.  8) :lol:

Radzio

Akurat to rozumiem doskonale, bez ale. :D

zofijeczka

zrobiłam na kolację 36 - buhaha - jutro dam zdjęcia ale kotoś może lepsze zrobi - nie wytrzymałam i przygrzałam ...

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2014-11-03, 18:04:13
Cytat: renia w 2014-11-03, 16:32:01

A jeszcze jaka menda będzie później gadać, że sobie darmową reklamę robię książki i Forum...  :shock:
To może lepiej nie!  8)

Jeśli mogę... Miałabym za szczytny/zbożny cel tę "reklamę". Można zrobić test, znaczy sprawdzić jak by się podobały czytelnikom te przepisy z obrazkami w "Optymalnych". Stawiam na sukces, czytelniczy.

renia

Uważam, że udostępnienie tych przepisów - ze zdjęciami - w miesięczniku
"Optymalni", byłoby przez czytelników mile widziane. Można przymknąć oko  :wink:
a nawet dwa  8) na domniemane oskarżenia w stosunku do własnej osoby... :roll:

renia

Dzisiaj zrobię potrawę 434... 8) (i tak dzieciom do szkoły prawie codziennie robię sałatki) :D

renia

Nie wiem czy można w tych przepisach trochę "oszukiwać"  8) :lol: i zamiast zwykłego twarogu dać tłusty ser "Feta"? Taki mam w lodówce... :roll:

Zyon

Cytat: admin w 2014-11-03, 18:33:41
Jak nie postąpię, to i tak będzie do dupy, bo następna menda to skomentuje, że "zabroniłem" Widzę Doktora w lud puszczać...  :? :lol: :lol: :lol:
A mnie to wszystko drogi Radziu jest dość obojętne.  8) :lol:
Twoja karma to byc siekierowym i bananowym dyktatorem, co to zakazuje pisac zle, kazde pisac wylacznie peany, banuje za nieprawomyslnosc  i tajemniczo usuwa niewygodne wypowiedzi  :lol: Zaraz, zaraz, kogos mi to przypomina  :shock:
Work Buy Consume Die

zofijeczka

Cytat: renia w 2014-11-04, 08:43:08
Nie wiem czy można w tych przepisach trochę "oszukiwać"  8) :lol: i zamiast zwykłego twarogu dać tłusty ser "Feta"? Taki mam w lodówce... :roll:

może trochę można - dopisz ze zmieniłaś ser :D a może potem ktoś zrobi z tym "właściwym dla przepisu" i też da zdjęcia

renia

Lepiej jednak zrobię dokładnie - jak jest podane w Książce - a ten ser Feta do czegoś innego wykorzystam... :roll: :D