Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Wędliny własnego wyrobu

Zaczęty przez renia, 2014-12-16, 18:15:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Blackend w 2017-12-05, 13:10:10
:lol:
Jasne w mielonce turystycznej bardzo mi smakowało. ;)
Obecna mielonka odbija się soją, ale dawniej były faktycznie dobre. :D
A może to człowiek był młody i wybiegany?

Blackend

Pewnie tak, bo to było biwakowe jedzenie.  8)


administ

Cytat: Blackend w 2017-12-05, 13:38:35
Pewnie tak, bo to było biwakowe jedzenie.  8)

Wiadomo, soja wzmaga popęd płciowy u kobiet, więc na biwak idealna... ;)

Blackend

Że też wtedy tego nie wiedziałem i musiał mi wystarczyć sam urok osobisty. ;)

vvv

Jak nie urok to sraczka
po konserwie.
:shock: :wink:

administ

Dlatego się piwko piło, a nie w krzaki chodziło... ;)

Blackend

 :lol:
No pewnie, dezynfekcja w warunkach biwakowych jest obowiązkowa. ;)

vvv

Bo pasożyty i jady bakteryjne na każde wyciągnięcie ręki.
:wink:

Blackend

Wiadomo, na biwaku szczególnie dużo pasożytów i trzeba się szybko odkażać. ;)

renia

Cytat: vvv w 2017-12-04, 14:03:18
Cytat: renia w 2017-12-04, 13:43:49
O co chodzi? :roll: O wielkość zdjęcia?

Zgaduję, że o kolory.
Po czym to się widzi na niebiesko, a po czym się niebieskiego nie widzi.

(https://images82.fotosik.pl/929/c960868a99318334gen.jpg)(https://s33.postimg.org/4i2vhisu7/image.jpg)
:shock:

Podobne teraz robimy (właśnie się parzą), ale bez wędzenia. Ciekawa jestem jaki będzie efekt (głównie smakowy)... :roll:

Teraz jest tylko szynka i schab. Mogłam dać karkówkę jeszcze na baleron... :roll:

Blackend


renia

Nie wiem czy boczek by był dobry bez wędzenia - tylko parzony... :roll:

administ

Jak nie wiesz, to trudno!  :?

renia

Może i nigdy się nie dowiem... :roll: :?

Blackend

Ja tam lubię wędzony boczek, do jajecznicy albo do żurku - miodzio. ;)  8)

renia

Znalazłam boczek tylko parzony (bez wędzenia)... :D ale go trzeba jeść z chlebem... :? 8)

https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/boczek-parzony-2

administ

Cytat: renia w 2019-03-30, 19:24:27
Może i nigdy się nie dowiem... :roll: :?

Mnie to nie wadzi.  8)

renia

Mnie też nie. Nie muszę wszystkiego wiedzieć. Może czasami od tego głowa rozboleć... 8) :lol:

renia

Już po parzeniu. Mięso zawinięte w folię aluminiową (aby się nie wysuszyło zbytnio) studzi się teraz.