Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Przy 400 metrowcach już bym się wahał... :?

admin

A ja nie - 400m to specyficzny sprint. ;)

Gavroche

Nadal beztlenowo leci? :shock:

admin

"Zatyka" między 250-350m, dlatego sprawny przełącznik przejścia między akumulatorami, a tlenówką decyduje o wyniku.
W Stryerze jest to ładnie opisane, jakby co.  8)

RafałS

My tu gadu-gadu, a tu październik prawie. W ogóle 400m nie poleciałem, od dawna. Już chyba nigdy nie zejdę poniżej minuty. :|

Jarek

:D
To dobrze czy zle?

RafałS

Zależy (filozofia).  :wink:

Jarek

Wyrzuty sumienia ? :lol:

RafałS

Nastrajam się  :wink: . Nie udać może się, ale próby być mogą jeszcze. 8)

Jarek

:D
No to dawaj... :wink:

RafałS

Nie wiem czy nie wolę brać  :lol: . Waham się... :wink:

Jarek

RafałS

Na dziś 4km/wolno. Trza wolno bo burmistrz łasi się na żydowski pieniądz. Bieżnia zażydzona jak nigdy wcześniej. Nie bardzo zdatna do rozwijania większych prędkości. :?

Gavroche

Popa Dasna, trening na niestabilnej powierzchni:
https://www.sfd.pl/art/Trening/%C4%86wiczenia_na_niestabilnej_powierzchni%3A_fakty_i_mity%21_-a6390.html
Potwierdza moją opinię - większego sensu nie ma, poza wąskimi specjalizacjami. :D

admin

Można sobie stawy wywichnąć. ;)

Gavroche

12km marszu z 28kg kamizelką, potem jeszcze szybkie dwie serie rwania z podwójnymi odważnikami po dwadzieścia i dwie serie wyciskań dwu odważników po dziesięć. :D
Prysznic i albo podjadę do biura, albo wagary dziś, jeszcze nie wiem... :?

MarekS

Cytat: Gavroche w 2021-09-28, 13:48:15
Popa Dasna, trening na niestabilnej powierzchni:
https://www.sfd.pl/art/Trening/%C4%86wiczenia_na_niestabilnej_powierzchni%3A_fakty_i_mity%21_-a6390.html
Potwierdza moją opinię - większego sensu nie ma, poza wąskimi specjalizacjami. :D
Ćwiczenie na piłce w BJJ ,,robi robotę? ale to inny rodzaj ćwiczeń. Trenowanie stabilizacji potrzebnej do kontroli przeciwnika, ale i tak mało kto to robi.

Dasna

Przecież mi chodzi o flyboard. Nie rozumiem tych dywagacji n/t bosu.  :roll:

Wiadomo, że nie chodzi o przyrost masy, mięśni czy mięśnie głębokie. Wiadomo, że na bosu czy nawet dwóch, jak ćwiczę,  to nie ma żadnego sensu.
Chyba już pisałam , że błędnik , równowaga, ustabilizowanie pozycji do flyboardu.
Wczoraj zmieniłam pozycję i balansowałam całkiem długo. Nie angażowałam tak całego tułowia a bardziej same nogi utrzymując wyprostowaną pozycję.

Gavroche

Już spieszę z wyjaśnieniem. :D
Chodzi o to, że ja uważam iż lepsze przełożenie na flyboard, czyli właśnie propriocepcja, równowaga, mięśnie nóg i korpusu, mięśnie warstwy głębokiej, koordynacja oko-ręka, ma praca na stabilnym podłożu, czyli siady, rwania i zarzuty bez udziwnień. 8)
A trening specjalistyczny do flyboardu, robimy na flyboardzie. :D

Pewnie ciśnie się na usta: "jak nie pomoże, to i nie zaszkodzi", otóż może zaszkodzić i to na dwa sposoby, po pierwsze strata energii, po drugie, bosu to bosu, a flyboard, to flyboard. ;-)
Jak myślisz, czemu łyżwiarze trenują na lodowisku, zamiast na torze rolkarskim, przecież to "prawie to samo"?

Dasna

Cytat: Gavroche w 2021-09-30, 08:12:05
Już spieszę z wyjaśnieniem. :D
Chodzi o to, że ja uważam iż lepsze przełożenie na flyboard, czyli właśnie propriocepcja, równowaga, mięśnie nóg i korpusu, mięśnie warstwy głębokiej, koordynacja oko-ręka, ma praca na stabilnym podłożu, czyli siady, rwania i zarzuty bez udziwnień. 8)
A trening specjalistyczny do flyboardu, robimy na flyboardzie. :D

Aaaaa, o to biega.
Trening na flyboardzie np. w Miami można robic codziennie na flyboardzie ( pogoda)  , trening flyboardowy w Polsce,  w Rosji ( a super latają), a zresztą też i w USA, robi się na innych powierzchniach niestabilnych . Trampoliny, batut, skoki do wody, giroboard, skateboard, kółka itp, surfing, tunel aerodynamiczny, bosu Jest to przygotowanie akrobatyczne. I tyle.

A ten artykuł to takie odkrywanie Ameryki.