Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Najważniejsze że działają aparaty kontroli, które oznajmią kto jest legalny, a kto nie  8) 8) 8) . W (pomniejszej) kwesti zdrowotnościi szprycowania - legalizacja przełomu by raczej nie przyniosła, Jak były i są "króliki doświadczalne", tak byłyby nadal. Z resztą w każdej dziedzinie są jakieś techniczne wymagania sprzętowe/wagowe itd, czego wolno używać i nie i próby obejścia...

Gavroche

Niekoniecznie. :D
Króliki doświadczalne biorą się z potrzeby przechytrzenia aparatów kontroli.
Nowe środki wcale nie są lepsze/zdrowsze/skuteczniejsze, są niewykrywalne przy pomocy współczesnych metod, i w tym i tylko w tym, ich przewaga. 8)

Są badania z trójboju, gdzie są federację koksujące i "niekoksujące".
W tych liberalnych zawodnicy stosują tylko testosteron, jakieś orale i ewentualnie speedy przed zawodami.
W kontrolowanych walą masę środków, tych głównych, maskujących ich użycie i maskujących maskujące. ;-)
Co ciekawe, większa ilość kontuzji i śmiertelność jest w "czystych" federacjach.

Blackend

Cytat: RafałS w 2019-09-20, 14:00:26
Najważniejsze że działają aparaty kontroli, które oznajmią kto jest legalny, a kto nie  8) 8) 8) . W (pomniejszej) kwesti zdrowotnościi szprycowania - legalizacja przełomu by raczej nie przyniosła, Jak były i są "króliki doświadczalne", tak byłyby nadal. Z resztą w każdej dziedzinie są jakieś techniczne wymagania sprzętowe/wagowe itd, czego wolno używać i nie i próby obejścia...

No właśnie i dlatego zrobiliby grupę Open bez podziałów na płeć, szprycowanie, wiek, wagę itp. itd. - to dopiero byłaby jazda.  8)  :lol:
To samo dotyczy sprzętu, bo po co mają ukrywać silniczki np. w rowerach?
Kto chce mógłby sobie nawet wpakować silnik odrzutowy - jeżeli tylko byłaby oglądalność, to rynek by to wycenił czy warto tak robić czy nie. ;)

RafałS

A wy tak wierzycie że w tym waszym open każdy wyspowiadałby się jak przed komunią świętą z tego co, ile i jak ćpał, a już szczególnie mistrzowie szprycowania? A to wierzcie sobie tak.  :)
To ja dla przeciwwagi wam powiem że po spektakularnym rozruchu poszłoby rozczarowanie. Te wasze open szybko spolaryzowało by się w pewnym przewidywalnym schemacie i cała rywalizacja nie byłaby wcale bardziej ekscytująca niż jest obecnie. Nawet kontroli, mierzenia i ważenia by jeszcze przybyło.  8)

Maniek

Cytat: RafałS w 2019-09-20, 18:31:12
A wy tak wierzycie że w tym waszym open każdy wyspowiadałby się jak przed komunią świętą z tego co, ile i jak ćpał, a już szczególnie mistrzowie szprycowania? A to wierzcie sobie tak.  :)
To ja dla przeciwwagi wam powiem że po spektakularnym rozruchu poszłoby rozczarowanie. Te wasze open szybko spolaryzowało by się w pewnym przewidywalnym schemacie i cała rywalizacja nie byłaby wcale bardziej ekscytująca niż jest obecnie. Nawet kontroli, mierzenia i ważenia by jeszcze przybyło.  8)
No właśnie w tym rzecz, że nie musiałby. Każdy wali legalnie co chce, jak chce i ile chce. Istotny jest tylko wynik. Może być baba z brodą, facet zarośnięty jak małpa, ze skurczonymi jajkami. To byłoby coś.  :D
Po co tworzyć pozory, skoro i tak wiadomo, że wszyscy biorą, tylko nie wszystkich łapią. Niektórzy mają kasę, dostęp do technologii, a golasy jadą na testosteronie ;)

Gavroche

Te "wpadki na sterydach" to jest też narzędzie kontroli i manipulacji. 8)
Jak ktoś śledzi jakąś dyscyplinę, to zadziwiająco dobrze się to zgrywa historycznie.
Moim zdaniem wpada ten, kto ma wpaść i tyle.

RafałS

:lol: Złudzenie. Tak jak wyżej. To tylko działa przez chwilę, przy szumnym otwarciu. Potem jest polaryzacja. "Baby" w 99% wyleciałyby w ogóle z wielu dyscyplin bo jak wynikłoby z dośwaidczenia - najlepsze wyniki uzyskują faceci. W sportach silnikowych najlepsze wyniki uzyskiwałyby tylko określone rozwiązania bo gdzieś wyścig trzeba zorganizować. Więc trasa jest przewidywalna i szybko wszyscy przesiedliby się na mniej więcej to samo sprawdzone rozwiązanie techniczne. Dupa by wyszła z tego waszego open.  :)

RafałS

Cytat: Gavroche w 2019-09-20, 19:24:21
Te "wpadki na sterydach" to jest też narzędzie kontroli i manipulacji. 8)
Jak ktoś śledzi jakąś dyscyplinę, to zadziwiająco dobrze się to zgrywa historycznie.
Moim zdaniem wpada ten, kto ma wpaść i tyle.
Oczywiście, dodatkowy stopień kontroli.

Blackend

Cytat: RafałS w 2019-09-20, 19:28:57
Dupa by wyszła z tego waszego open.  :)

Być może, ale byłoby prawie sprawiedliwie. ;)

Dasna

Dasna

Gadu, gadu a pora wiziąć się za treningi. Już trochę poważniej a nie obijać się.

We wtorek już idę na trening do Jacka to nie będzie zmiłuj się. :lol:

Ale dzisiaj tez nie najgorzej.
I wyrwałam 2 x 1 30 kg, podrzuciłam 2 x 1 40 kg, ciąg podrzutowy zakonczyłam na 60 kg i przysiad tylny na 62 kgpotem już smigam kólko z kolan póki co 3 x 10 , mmm miodzio , jakie to cudne ćwiczenie, jeszcze jakieś brzuszki, rozciągania i od razu opiaty dały znać.

Szczęśliwa jestem jakby mi kto w kieszeń narobił.  :lol:

Dasna

a jeszcze za chwilę transmisja z Pattayi. Ach, zycie jest piękne. :D

renia

Jak się tego miło słucha... :roll: Życie jest piękne... :D

RafałS

Cytat: Blackend w 2019-09-21, 10:20:11

Być może, ale byłoby prawie sprawiedliwie. ;)
Złoty plus!  :wink: +

admin

Dasna

Ponieważ Franky Zapata zalajkował moje wyczyny na flyboardzie i dał znaczek , że jest ok, to osmielona napisałam mu dzisiaj , po obejrzeniu jego latu na flyboard air, że jest jak UFO, że to co robi jest niesamowite i żeby wymyślił flyboard dla dwojga.  :lol: :lol:

Boże ten facet jest po prostu nie z tego świata.  :D

Dasna

Tak, była przedtem platforma Hillera , ale jednak nie zdała tak egzaminu.

https://www.wykop.pl/link/3709257/latajaca-platforma-hillera/

renia

Cytat: Dasna w 2019-09-21, 20:46:39
Ponieważ Franky Zapata zalajkował moje wyczyny na flyboardzie i dał znaczek , że jest ok, to osmielona napisałam mu dzisiaj , po obejrzeniu jego latu na flyboard air, że jest jak UFO, że to co robi jest niesamowite i żeby wymyślił flyboard dla dwojga.  :lol: :lol:

:D
Powinnaś swój pomysł opatentować... :roll: :wink:

Dasna

Cytat: renia w 2019-09-21, 21:00:33
Cytat: Dasna w 2019-09-21, 20:46:39

:D
Powinnaś swój pomysł opatentować... :roll: :wink:
:lol:
Podejrzewam, że to już kwestia przyszłości. Ja niestety nie wnoszę nic nowego, jestem tylko fanką zachwycona takimi możliwościami.  :D

Mój mąż podchodzi do tego zimno, i nie widzi w tym nic zachwycającego. Ale on nie unosił się 5 m nad wodą jak ja. Ma obiecany lot w przyszym roku , wtedy podyskutujemy.  :lol:
Tak, może sam Franky Zapata nie wymyślił tego urządzenia i fakt, jest ona w tej chwili niekonomiczne , ale od czegoś trzeba zacząć. Facet to rozpowszechnił, jest mistrzem w takich lotach a reszta to kwestia nowych technologii. Wyobrażcie sobie, że każdy wychodzi przed dom i leci na zakupy?  :D

Dasna

Wtedy powiedzenie, lecę na zakupy nabiera innego znaczenia.  :D