Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Wczoraj też pomyslałam, za jakie grzechy ?  :lol: :lol:

Reniu , ale to tylko chwila , za to funkcjonowanie w zwykłym życiu to jak powiedzmy odjęcie sobie 20 lat. Zwykłe codzienne ruchy jak schylanie się, podnoszenie garnka, wchodzenie  a raczej wbieganie po schodach to pokuś.
A sylwetka? A postawa? Lopatki ściągnęte, jestem prosta .
A hm? Biust ? Nie wisi.  :lol: :lol: Trzymaja go mięsnie. A pośladki ?  :lol: :lol:

No i tak endorfiny, radość z samego ruchu, satysfakcja z pokonywania własnych ograniczen.

JEST PIĘKNIE.

Gavroche

Dokładnie jak piszesz, sport powoduje lepsze fizyczne i psychiczne funkcjonowanie na co dzień. 8)
Jednak trudno to wytłumaczyć komuś, kto nie połknął kiedyś sportowego bakcyla.
Moi niesportowi znajomi już przywykli, ale nadal czasem pada pytanie: że też ci się chce...
A to nie jest tak, że trzeba się zmuszać, przeciwnie, trudno się powstrzymać. :P

Za to moje córki widzą treningi od maleńkości i nie mają żadnych "obciachów" by ze mną robić gimnastykę czy, ostatnio, spontanicznie same sobie organizują wieczorne sesje pompek i przysiadów.

Dasna

renia

Cytat: Dasna w 2022-07-31, 10:24:19

Wczoraj też pomyslałam, za jakie grzechy ?  :lol: :lol:

Reniu , ale to tylko chwila , za to funkcjonowanie w zwykłym życiu to jak powiedzmy odjęcie sobie 20 lat. Zwykłe codzienne ruchy jak schylanie się, podnoszenie garnka, wchodzenie  a raczej wbieganie po schodach to pokuś.
A sylwetka? A postawa? Lopatki ściągnęte, jestem prosta .
A hm? Biust ? Nie wisi.  :lol: :lol: Trzymaja go mięsnie. A pośladki ?  :lol: :lol:

No i tak endorfiny, radość z samego ruchu, satysfakcja z pokonywania własnych ograniczen.

JEST PIĘKNIE.

To tak trzymaj Aniu.  :D Pięknie. :D

renia

Cytat: Gavroche w 2022-07-31, 10:32:08
Dokładnie jak piszesz, sport powoduje lepsze fizyczne i psychiczne funkcjonowanie na co dzień. 8)
Jednak trudno to wytłumaczyć komuś, kto nie połknął kiedyś sportowego bakcyla.
Moi niesportowi znajomi już przywykli, ale nadal czasem pada pytanie: że też ci się chce...
A to nie jest tak, że trzeba się zmuszać, przeciwnie, trudno się powstrzymać. :P

Za to moje córki widzą treningi od maleńkości i nie mają żadnych "obciachów" by ze mną robić gimnastykę czy, ostatnio, spontanicznie same sobie organizują wieczorne sesje pompek i przysiadów.

Też pięknie.  :D

renia

Zaraz sobie postanawiam, że będę więcej ćwiczyła, ale ja mam krótką pamięć... 8) :lol: ;-)

admin

Dla ścisłości dodam, że są tacy którym cygaro, kilka szklanek whisky dziennie i niechęć do ruchu na długowieczność dobrze wpływają... ;)

Gavroche

Jasne, bo alkohol rozszerza naczynia, a nikotyna je zwęża, i taka gimnastyka jest bardzo zdrowa. :D

admin

:lol:
Coś w tym jest! ;)

Zyon

Cytat: admin w 2022-07-31, 11:20:35

Dla ścisłości dodam, że są tacy którym cygaro, kilka szklanek whisky dziennie i niechęć do ruchu na długowieczność dobrze wpływają... ;)
Churchill sie nazywal  :lol:
Work Buy Consume Die

admin

"Wyjątek potwierdzający..." ;)

Blackend

Znam podobny wyjątek, już do 80-ki dobił i nadal ma się dobrze.  8)

zofijeczka

Reniu, bo z tym ruchem to jest tak że musisz znaleźć taki, który cię nie będzie nudził lub będzie spełniał pewne tobie bliskie potrzeby. A potem się uzależnisz. Ja miałam teraz od listopada przerwę przez moje kasze, w rurce, i już kwękam. Za to od maja mam trening funkcjonalny 1:1 z trenerem. I to jest super. Wszystko na bieżąco jest poprawiane, a nie ma to jak poprawnie ćwiczyć, jeść połykać, stać.

Gavroche

Ciężko było się obudzić, więc najpierw 40 minutowy spacer, a potem:
-lekkie huśtawki dwuręczne 5x25@16kg
-martwy ciąg sumo z pojedynczym odważnikiem 5x20@32kg
-wyciskanie żołnierskie stojąc dwoma odważnikami 5x10@32kg
-zarzuty dwu odważników siedząc 5x10@32kg
-wyciskanie na podłodze 5x15@32kg
-wiosłowanie dwoma odważnikami w jednej ręce w podporze 5x15@32+24kg.
Dół ciała leciutko, rehabilitacyjne, choć kontuzjowana noga zdaje się działać normalnie, mimo lekkiego ciągnięcia. :D
Za kilka dni kontrolne USG, ale jestem dobrej myśli, mimo, że podczas masowania czuć niewielką zmianę kształtu brzuśca mięśnia. :?

admin

A zawody tuż-tuż...   :?

Gavroche

Już mnie nie wkurzaj. :lol:
Myślałem nawet o tym, ale sprułbym się pewnie do końca, zdrowie ważniejsze. 8)

admin

RafałS

A niech to! Motyla noga!  :|

Gavroche

Ja nie mam w charakterze tego, co mają wielcy sportowcy - po trupach do celu. :?
Dlatego też, kiedy mój trener podnoszenia ciężarów zaproponował "łykanie witamin", bo moje postępy wyhamowały, zrezygnowałem. 8)
Mistrzowie widzą tylko cel - reszta nie jest ważna - dlatego są mistrzami.

Zyon

Cytat: admin w 2022-08-02, 12:59:59
A zawody tuż-tuż...   :?
Ja mialem bilety na miejsca siedzace w pierwszym rzedzie.... :?
Work Buy Consume Die