Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Wierzę na słowo... 8) :lol:

admin

Ma "dodatki uszlachetniające"... ;)

renia

Starają się jak mogą, a jak nie mogą, to też się starają... 8) Zawsze dla naszego dobra...  :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2023-01-14, 09:50:07
...
Estrowy Motul sport 5W50 polecam, aby na pewno nie przekroczyć punktu dymienia! ;) :lol:
...brought to you by $rockefeller 8) Tak więc i tak będzie dymić. Spokojnie... nie tu to np. na Ukrainie. Dymiło za IWŚ, dymiło za IIWŚ, dymiło na WTC 911 itd, itp. Takie doświadczenie u $rockefeller & co w zadymach bo by nie wytrzymali bez dymienia bo praszczura mieli co "sprzedał swój pierwszy kerosen..." bla bla - po wszystkie $rockefellery i tak odkrył że tylko szachrajstwem...

admin

Jak na czerwone pole nie wchodzi, to jest bezpiecznie! ;)

RafałS

Cytat: admin w 2023-01-14, 12:37:53
Jak na czerwone pole nie wchodzi, to jest bezpiecznie! ;)
:lol:
W takim razie już kombinują "na normę" jak powiększać czerwone pola+ 8)

admin

admin

Ale teraz się poprawi w rajchu, bo zlikwidowali w Polsce tych co dystrybuowali do Niemiec ten oczyszczony olej silnikowy - jako "naturalny" olej idealny do mieszania ze wszystkim.  8)
Nie chcę zaś się wymądrzać, bo lepiej mi za nieuka robić, ale masło w Polsce nadal jest masłem - jak się wie którego producenta kupować. To po pierwsze!
Po drugie - porównanie ekstensywnych, pastwiskowych ras mlecznych w Irlandii do wysokowydajnych mlecznych ras hodowanych w Niemczech jest nieporozumieniem, no ale pewnie się mylę, bo panie "redaktorki" tekstu wiedzą lepiej.
Trawy irlandzkie są idealne do chowu ras mięsnych (szczególnie angusa), a typowo mleczne rasy - szczególnie HF i jego mieszanki z polskim CB - pastwiska od czasów jałówki nie widzą, aby dać solidną wydajność popartą wszelką możliwą suplementacją paszy - dzięki czemu mleko jest pełne mimo wydajności ponad miarę - znacznie wyższy poziom wiedzy zootechnicznej niż suplementacja dla naiwnych, co to muszą, bo inaczej nie przeżyją.
No ale ja się na tym nie znam jakby co i jak komu pasuje - niech tak robi - znaczy się suplementuje, bo to przeważnie nie szkodzi.  :lol:

Jarek

masło  tylko dla  elity, jeden z    możliwyh scenariuszy

renia

Już prawie... 8) :lol: Miejsce jest wyznaczone, córa już ćwiczyła... A ja się przymierzam. 8)
Trochę nie znam się na tym, jak go regulować (obciążenie), ale wszystko po kolei, nie pali się... :lol:

oldboy

Cytat: admin w 2023-01-15, 09:51:26
Ale teraz się poprawi w rajchu, bo zlikwidowali w Polsce tych co dystrybuowali do Niemiec ten oczyszczony olej silnikowy - jako "naturalny" olej idealny do mieszania ze wszystkim.  8)
Nie chcę zaś się wymądrzać, bo lepiej mi za nieuka robić, ale masło w Polsce nadal jest masłem - jak się wie którego producenta kupować. To po pierwsze!
Po drugie - porównanie ekstensywnych, pastwiskowych ras mlecznych w Irlandii do wysokowydajnych mlecznych ras hodowanych w Niemczech jest nieporozumieniem, no ale pewnie się mylę, bo panie "redaktorki" tekstu wiedzą lepiej.
Trawy irlandzkie są idealne do chowu ras mięsnych (szczególnie angusa), a typowo mleczne rasy - szczególnie HF i jego mieszanki z polskim CB - pastwiska od czasów jałówki nie widzą, aby dać solidną wydajność popartą wszelką możliwą suplementacją paszy - dzięki czemu mleko jest pełne mimo wydajności ponad miarę - znacznie wyższy poziom wiedzy zootechnicznej niż suplementacja dla naiwnych, co to muszą, bo inaczej nie przeżyją.
No ale ja się na tym nie znam jakby co i jak komu pasuje - niech tak robi - znaczy się suplementuje, bo to przeważnie nie szkodzi.  :lol:
Tyle że jak ten łolej jest znajdowany w mg/kg to raczej bym  stawiał na zanieczyszczenie przy produkcji. Pewno było i kiedyś tylko nikt nie wpadł na to by to badać :lol: . Z niemieckich to lubię to z aldi w kostkach po 250g. Z polskich dużych mleczarni wszystkie mi tak samo smakują i pachną.

renia

My stale kupujemy "Osełkę Górską" - Sobik - 300g... Jest niezmiennie smaczna... :D
A po cenach hurtowych nie jest tak źle... 8) Ogólnie cena masła spada,
mamy w sklepie masło 83% 200g po 6,90...

oldboy

Cytat: renia w 2023-01-15, 14:19:46
Już prawie... 8) :lol: Miejsce jest wyznaczone, córa już ćwiczyła... A ja się przymierzam. 8)
Trochę nie znam się na tym, jak go regulować (obciążenie), ale wszystko po kolei, nie pali się... :lol:
Najprościej wyregulować na nosa, czyli dobrać tempo takie by nie musieć oddychać ustami ewentualnie móc rozmawiać w trakcie pedałowania.

renia

Dzięki. Ja chcę patrzeć na tętno, ale nie wiem do ilu może dojść... :roll:
Ale chyba jednak Ciebie posłucham... 8)

oldboy

U Sobika nawet kiedyś coś robiłem i zakład był przyjazny zapachowo, co nie zawsze jest normą na mleczarniach. To z aldi jest niby lekko kwaszone, ja uwielbiam jego zapach, pewno to ten olej ;)

oldboy

Cytat: renia w 2023-01-15, 14:33:19
Dzięki. Ja chcę patrzeć na tętno, ale nie wiem do ilu może dojść... :roll:
Ale chyba jednak Ciebie posłucham... 8)
Jak jest możliwość pomiaru tętna to super. Maffetone zalecał nie wychodzić z tętnem poza 180-wiek przy robieniu kondycji. Powinno się pokryć z oddychaniem nosem i możliwością rozmowy ;)