Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Ale to wie jest jedwogłośwe. :D ;)

Dot. "nie jest tak źle". :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-09-25, 21:59:52

Katar masz? :shock:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-09-25, 22:03:17

:lol:
Haj. Całą noc mrużyłem oczy, zgodny z Twoją propozycją, w poszukiwaniu natchnienia za pośrednictwem wikusi. 8)
Wszystkie podmianki "czegoś" na "coś" za każdym obliczeniem prowadziły mnie DO tego samego wyniku:
- Pastuszkowie, gdy tylko sobie lepiej podjedzą wraz o boskości- a tym samym władzy nad ludźmi(to oczywiste urojenie), marzą, nie dostrzegając zupełnie, że pasione bydło, to nie ludzie. Pomarzyć jednak jak najbardziej można, z realizacją tego projektu były, są i będą jednak oczywiste problemy, skutkiem błędów logicznych i braku rozumienia wiedzy chociażby chemicznej, nie tylko biochemicznej. ;) :D

Wyobraź sobie- leżysz obżarty koksem, rozwalony na kanapce i przymrużonymi oczami z błogością "paczysz" jak za pośrednictwem wyobraźni mięcho Ci na karku, motylach, bicach, minąwszy organ zarządzający, na udach rośnie. ;)
Haj. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-09-26, 07:27:42
Cytat: Gavroche w 2014-09-25, 22:03:17

:lol:
Haj. Całą noc mrużyłem oczy, zgodny z Twoją propozycją, w poszukiwaniu natchnienia za pośrednictwem wikusi. 8)
Wszystkie podmianki "czegoś" na "coś" za każdym obliczeniem prowadziły mnie DO tego samego wyniku:
- Pastuszkowie, gdy tylko sobie lepiej podjedzą wraz o boskości- a tym samym władzy nad ludźmi(to oczywiste urojenie), marzą, nie dostrzegając zupełnie, że pasione bydło, to nie ludzie. Pomarzyć jednak jak najbardziej można, z realizacją tego projektu były, są i będą jednak oczywiste problemy, skutkiem błędów logicznych i braku rozumienia wiedzy chociażby chemicznej, nie tylko biochemicznej. ;) :D

Wyobraź sobie- leżysz obżarty koksem, rozwalony na kanapce i przymrużonymi oczami z błogością "paczysz" jak za pośrednictwem wyobraźni mięcho Ci na karku, motylach, bicach, minąwszy organ zarządzający, na udach rośnie. ;)
Haj. :lol:

W nocy to się śpi, a nie mruży, żeby to mięso rosło :D

Jak świat światem, to ludy wędrowne, w tym pastuszkowie, kiedy zobaczyli obcych to raczej mili nie byli...
W imię zasady: "jeśli nie jesteś pewien, że to przyjaciel, to go zabij" :D
To raczej potomkowie Kaina, rolnicy, musieli uaktywnić swe geny dobroci, bo w skupiskach żyli z różnymi innymi.

Nie klei mi się ta Twoja historyja 8)

Radzio

Nie klei, nie klei. :roll: A tak, mało miodu. Nie wiem jak po polsku zdrobnić Pasterza, to napisałem "po polskiemu"- pastuszkowie mili. :D
I przy okazji wyszło, że ... pastuch i pasterz to też nie jest "wsio ryba" ... . :lol:

Która? 8)

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Za to gęstość materii kolorowej mózgu wzrasta!  :wink: :mrgreen:

Radzio

A wraz z nią daltonizm. ;) :mrgreen: (Przy czym- ten pomiędzy nawiasami ujęty nie tamten- zzieleniały pysk, gdy go dłużej przez oblicze słonecznego wystawić, to zażółci się "po polskiemu", czy zaczerwieni "PO amerykańsku"? Szefu mój.) :D

Ewa

Cytat: Radzio w 2014-09-26, 10:39:35
Nie klei, nie klei. :roll: A tak, mało miodu. Nie wiem jak po polsku zdrobnić Pasterza, to napisałem "po polskiemu"- pastuszkowie mili. :D
I przy okazji wyszło, że ... pastuch i pasterz to też nie jest "wsio ryba" ... . :lol:

Która? 8)
pasterz to pasterz - nabrało dostojeństwa to słowo. Nie da się zdrobnić. Trzeba było napisać - malutcy pasterze, poczciwi pasterze ;)

Gavroche

Cytat: Ewa w 2014-09-26, 14:24:14

Która? 8)
pasterz to pasterz - nabrało dostojeństwa to słowo. Nie da się zdrobnić. Trzeba było napisać - malutcy pasterze, poczciwi pasterze ;)
Pastuch to pejoratywne określenie lub elektryczny :D
Pasterz to forma nominatywna hodowcy stadnych zwierząt domowych, z mnóstwem regionalizmów: kowboj, gaucho czy juhas.

renia

...kowboj też brzmi pejoratywnie... :? :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-09-26, 15:10:08
...kowboj też brzmi pejoratywnie... :? :lol:
Może u nas, w Ameryce to pasterz krów po prostu :D

renia

Chłopak od krów... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2014-09-26, 15:22:33
Chłopak od krów... :?
Ale jakiego ma konia! :wink:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-09-26, 15:05:31
Cytat: Ewa w 2014-09-26, 14:24:14

Która? 8)
Pastuch to pejoratywne określenie lub elektryczny :D
Pasterz to forma nominatywna hodowcy stadnych zwierząt domowych, z mnóstwem regionalizmów: kowboj, gaucho czy juhas.

Bardzo Wam dziękuję. :D Rozważyłem mniejsze i większe zuo, będę bazgrał więc nadal "po polskiemu" i w DOdatku lewą ręką. :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-09-28, 09:00:28
Znalezione na DD... 8)

http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1705522,1,o-czym-milcza-koncerny-farmaceutyczne,index.html
Lekarze zamiast się edukować jeżdżą na sympozja organizowane przez koncerny farmaceutyczne, a potem, dzięki nim, na wakacje...
Co się dziwić, że przepisują lekką rączką, to co pacjent chce, a pacjent chce :?

renia

A rząd nie widzi w tym żadnej korupcji... :roll: