Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Nie mam takich dużych siekaczy. ;)  :D

Radzio

Mam pamięć ich kształtu. :lol: :mrgreen:

Zyon

Och jej.....jestem pod wrazeniem
CytatNaukowcy z USA wyliczyli, jak może rozprzestrzeniać się po świecie ebola. Z ich danych wynika, że najgorsze perspektywy są przed Europą. Prawdopodobieństwo dotarcia groźnego wirusa w ciągu miesiąca do Francji wynosi nawet 75 procent, a do Wielkiej Brytanii 50 procent.
http://www.tvn24.pl/naukowcy-ebola-dotrze-do-europy-to-tylko-kwestia-tego-kto-bedzie-mial-pecha,474976,s.html
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-06, 14:21:20
Och jej.....jestem pod wrazeniem
CytatNaukowcy z USA wyliczyli, jak może rozprzestrzeniać się po świecie ebola. Z ich danych wynika, że najgorsze perspektywy są przed Europą. Prawdopodobieństwo dotarcia groźnego wirusa w ciągu miesiąca do Francji wynosi nawet 75 procent, a do Wielkiej Brytanii 50 procent.
http://www.tvn24.pl/naukowcy-ebola-dotrze-do-europy-to-tylko-kwestia-tego-kto-bedzie-mial-pecha,474976,s.html
Panikujmy!

Zyon

Z pewnoscia o to im chodzi a na dniach pewnie przypadkiem jakas szczepionka sie pojhawi w aptekach :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-06, 15:13:33
Z pewnoscia o to im chodzi a na dniach pewnie przypadkiem jakas szczepionka sie pojhawi w aptekach :D
Tym bardziej, że zarażenie jest przez płyny ustrojowe...
Powinni "zmutować" Ebolka, żeby się przenosił powietrzem i przez dotyk, byłby lepszy marketing :D

Zyon

No wlasnie, z tymi zarazonymi to trzeba jakies cuda wyprawiac, wymiana plynow i takie tam ale tutaj bibja w beben na alarm i straszo :D

Pamietam jak dawno temu pilismy winko w parku z kolegami i wpadl taki jeden znajomek z hivem i poprosil o miareczke. No nalali mu miareczke a nastepny w kolejce stwierdzil, ze wlasciwie ta miarka jaikas taka mala i teraz bedzie z gwinta pil. Wszyscy nastepni powiedzieli to samo  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-06, 15:41:21
No wlasnie, z tymi zarazonymi to trzeba jakies cuda wyprawiac, wymiana plynow i takie tam ale tutaj bibja w beben na alarm i straszo :D

Pamietam jak dawno temu pilismy winko w parku z kolegami i wpadl taki jeden znajomek z hivem i poprosil o miareczke. No nalali mu miareczke a nastepny w kolejce stwierdzil, ze wlasciwie ta miarka jaikas taka mala i teraz bedzie z gwinta pil. Wszyscy nastepni powiedzieli to samo  :lol: :lol:
Wiedza to potęga, niewiedza to śmierć :D
Ciekawe, czy gdyby był głód, a seropozytywny chciał dać dziaba kebaba, też by grymasili? :lol:

Zyon

Ooo na pewn! Pamietal jak poprosil o "liza" loda wloskiego i dostal, to zaraz caly lod poszedl do kosza jak tylko zniknal za rogiem  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-06, 15:52:59
Ooo na pewn! Pamietal jak poprosil o "liza" loda wloskiego i dostal, to zaraz caly lod poszedl do kosza jak tylko zniknal za rogiem  :lol: :lol: :lol:
Dziwne :shock:
Ale na brzydliwość nie ma rady :mrgreen:

Mi kiedyś lekarz hematolog-tranfuzjolog ze stacji krwiodawstwa, mówiła, że szalenie trudno się zarazić HIV czy WZW, trzeba by sobie puknąć pompkę 20cm3 krwi chorego i to w odpowiednim czasie...

Radzio

To po to, aby łatwiej żyłę znaleźć i nakłuć przed pobraniem krwi od krwiodawcy- handlowa głowa, choć z nutą rutyny. ...

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-10-06, 16:07:29
To po to, aby łatwiej żyłę znaleźć i nakłuć przed pobraniem krwi od krwiodawcy- handlowa głowa, choć z nutą rutyny. ...
Takimi rzeczami to pielęgniarki się zajmują :wink:

Radzio

Po rozmowie kwalifikacyjnej, zdecydowanie tak. ...

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-06, 15:59:14

Mi kiedyś lekarz hematolog-tranfuzjolog ze stacji krwiodawstwa, mówiła, że szalenie trudno się zarazić HIV czy WZW, trzeba by sobie puknąć pompkę 20cm3 krwi chorego i to w odpowiednim czasie...
Wiesz z tym roznie bywa, ile jest przypadkow, ze komus przetoczyli krew chorego czy od igly strzykawki sie zarazi. Ci kolesie ode mnie wlasnie od wspolnej igly jak kompot brali razem z chorym.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-06, 16:55:21
Cytat: Gavroche w 2014-10-06, 15:59:14

Wiesz z tym roznie bywa, ile jest przypadkow, ze komus przetoczyli krew chorego czy od igly strzykawki sie zarazi. Ci kolesie ode mnie wlasnie od wspolnej igly jak kompot brali razem z chorym.
Tak, to różnie bywa, ale zwykle tryb życia heroinisty nie sprzyja wysokiej czujności układu immunologicznego ;)
Dlatego mu wystarczy odrobina wirusa ze wspólnej igły...
Znam co najmniej dwie pary, gdzie on seropozytywny były ćpun, a ona bez chemicznej przeszłości, są razem od wielu lat, maja dzieci i są one (dzieci i matki) wolne od przeciwciał HIV we krwi, czyli zdrowe :D
Zdrowe ciało wiele zniesie, wyniszczone załatwi cokolwiek...

Zyon

Widze tu wspolna nic porozumienia  8) :D
Work Buy Consume Die

Marek Konopka

Tu dopiero jest ciekawostka:
http://youtu.be/4JFTJ-238aU
Polecam serdecznie.

Zyon

Cytat: Marek Konopka w 2014-10-07, 01:06:47
Tu dopiero jest ciekawostka:
http://youtu.be/4JFTJ-238aU
Polecam serdecznie.
No prosze jaki sensowny pan. A jego ksiazke juz zakupilem, to on wczoraj wlasnie w Trujce gadal o cholesterolu :D
Work Buy Consume Die